Banky v Bulharsku - přehled, průvodce po nejlepších bankách v Bulharsku

Bulharská národní banka (BNB) slouží jako centrální měnový orgán v Bulharsku. V roce 2007 se BNB stala řádným členem Evropského systému centrálních bank a aktivně se účastnila rozhodovacího procesu Evropské unie v bankovních a finančních záležitostech. Dohlíží na banky v Bulharsku a udržuje stabilitu místní měny.

Banky v Bulharsku

V roce 2017 agentura Moody’s Investor Services uvedla, že výhled pro bulharské banky bude těžit z vysokých kapitálových rezerv, rostoucích zisků a stabilního financování. Domácí bankovní sektor však i nadále čelí vysokým úrovním rizik aktiv, která vyplývají především z podnikových půjček a pomalého procesu řešení problémů s nevýkonnými půjčkami.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Bulharsku, je tento seznam bulharských bank užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Bulharsku jsou:

UniCredit Bulbank

UniCredit Bulbank, založená v roce 2007, je výsledkem fúze tří bank vlastněných skupinou UniCredit Group: Bulbank, Hebros Bank a Holcim. UCB je největší z bulharských bank, pokud jde o aktiva, vklady a půjčky a vlastní kapitál akcionářů. Společnost se sídlem v Sofii zaměstnává přibližně 3 600 osob a spravuje 170 poboček po celé zemi.

Výnosy: 481,5 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 297,65 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 19,1 miliardy BGN (2017)

DSK Bank

Společnost DSK Bank, která byla založena v roce 1951, slouží retailovým zákazníkům a korporacím v Bulharsku a nabízí služby individuálního bankovnictví, podnikového bankovnictví a privátního bankovnictví. Banka působí jako dceřiná společnost skupiny OTP Bank Group, jedné z největších nezávislých společností poskytujících finanční služby ve střední a východní Evropě. Se sídlem v Sofii spravuje 93 poboček, 100 přidružených kanceláří, 119 bankovních kanceláří, devět regionálních center, 20 obchodních center a 40 finančních center.

Tržby: 476,9 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 254,61 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 12,15 miliardy BGN (2017)

První investiční banka (FiBank)

First Investment Bank (FiBank) nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb pro individuální a firemní klienty v Bulharsku. Společnost FiBank, která byla založena v roce 1993, je největší místní bankou v Bulharsku. Banka obsluhuje 380 000 osob a 21 000 právnických osob a dohlíží na síť 21 poboček a 68 kanceláří po celé zemi.

Tržby: 356,17 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 102,61 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 8,92 miliardy BGN (2017)

Poštovní banka

Postbank, legálně známá jako Eurobank Bulharsko, nabízí v Bulharsku služby retailového, investičního bankovnictví a podnikového bankovnictví. Autonomní bulharská banka je plně financována prostřednictvím místního a mezinárodního trhu. Banka je součástí řecké EFG Eurobank se sídlem v Řecku.

Tržby: 305,24 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 119,57 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 6,82 miliardy BGN (2017)

United Bulgarian Bank

United Bulgarian Bank byla založena v roce 1992 sloučením 22 regionálních komerčních bank v Bulharsku. Privatizovaná v roce 1997, UBB je držitelem plné licence pro domácí a mezinárodní bankovní a finanční operace. Sídlí v Sofii a spravuje 190 obchodních jednotek po celém Bulharsku.

Tržby: 283,44 milionu BGN (2016)

Čistý příjem: 112,09 milionu BGN (2016)

Celková aktiva: 6,84 miliardy BGN (2016)

Raiffeisenbank (Bulharsko)

Raiffeisenbank (Bulharsko), založená v roce 1994, poskytuje komplexní řadu finančních produktů a služeb retailovým klientům, institucionálním klientům, malým a středním podnikům a velkým korporátním zákazníkům v zemi. Banka působí jako plně vlastněná dceřiná společnost rakouské Raiffeisen Banking Group.

Výnosy: 204 milionů BGN (2017)

Čistý příjem: 135,07 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 7 miliard BGN (2017)

Societe Generale Expressbank

Společnost Societe Generale Expressbank, která byla založena v roce 1993, poskytuje služby individuálním a obchodním klientům v Bulharsku a nabízí finanční produkty a služby pro retailové a podnikové bankovnictví. Banka je členem Societe Generale Paris. Od roku 2016 se sídlem ve Varně spravuje sedm regionálních skupin a 140 kanceláří.

Tržby: 176,2 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 106,7 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 6,43 miliardy BGN (2017)

Centrální družstevní banka

Ústřední družstevní banka byla založena v roce 1991 a jejími zakladateli byla Ústřední družstevní unie, regionální družstevní svazy a více než 1100 družstevních organizací. V průběhu let se CCB dokázala transformovat z organizace zaměřené na spolupráci na jednu z nejúspěšnějších univerzálních komerčních bank v Bulharsku. Od roku 2016 provozovala banka síť 47 poboček, 48 prodejen, 211 zastoupení bank a mezinárodní pobočky na Kypru.

Příjmy: 144,8 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 35,83 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 5,41 miliardy BGN (2017)

Allianz Bank Bulharsko

Allianz Bank Bulgaria byla založena v roce 1997 v Bulharsku jako Trading Bank Bulgaria Invest. V roce 2003 přijala banka svůj současný název po akvizici Trading Bank společností Allianz Bulgaria Holding. Banka se sídlem v Sofii zaměstnává 812 osob a dohlíží na více než 100 poboček po celé zemi.

Tržby: 74,8 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 27,57 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 2,56 miliardy BGN (2017)

Pireus Bank Bulharsko

Společnost Piraeus Bank Bulgaria, založená v roce 1916, nabízí v zemi retailové bankovnictví, podnikové bankovnictví, bankovnictví pro malé a střední podniky a investiční bankovnictví. Banka je členem Piraeus Bank SA (Řecko). Ke konci roku 2016 má sídlo v Sofii a spravuje centrální kancelář a 75 poboček.

Výnosy: 70,2 milionu BGN (2017)

Čistý příjem: 14,5 milionu BGN (2017)

Celková aktiva: 3,04 miliardy BGN (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Bulharsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Německu Nejlepší banky v Německu Banky v Německu se dělí do tří samostatných úrovní: soukromé banky, spořitelny ve veřejném vlastnictví (zemské banky) a družstevní záložny. Německý bankovní systém se skládá z téměř 1 800 bank, mezi něž patří 200 soukromých bank, 400 bank ve veřejném vlastnictví a 1100 členských družstevních záložen.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found