Cloud Ichimoku - definice, komponenty a omezení

Cloud Ichimoku je technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. metoda, kterou vytvořil japonský novinář Goichi Hosoda na konci 60. let. Graf Ichimoku zobrazuje úrovně podpory a odporu a další důležité informace, jako je směr trendu a hybnost. Ve srovnání se standardními svícnovými grafy obsahuje mrak Ichimoku více datových bodů, což zvyšuje přesnost předpovědí cenových pohybů.

Indikátor Ichimoku obsahuje mnoho řádků a informací, které mohou být pro nezkušené obchodníky komplikované. Obchodníci, kteří umí číst a interpretovat cloud, jej však používají jako klíčový nástroj pro obchodování.

Komponenty cloudu

Několik prvků tvoří mrak Ichimoku. Prvky se skládají z následujících pěti klouzavých průměrů:

1. Tenkan-Sen

První složkou mraku Ichimoku je Tenkan-Sen, který je na grafu často znázorněn červenou čarou. Jedná se o klouzavý průměr, který se vypočítá z průměru vysokých a nízkých za posledních devět období. Trh se považuje za trendový, pokud se Tenkan-Sen pohybuje nahoru nebo dolů. Pokud se však čára pohybuje vodorovně, znamená to rozsahový trh. Vypočítává se takto:

Tenkan-Sen = (9-období nejvyšší nejvyšší + 9 období nejnižší nejnižší) / 2

2. Kijun-Sen

Kijun-Sen je linie podpory / odporu, která funguje jako indikátor cenových pohybů Swing Trading Swing obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend v budoucnost, která se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim v budoucnosti. Obvykle je znázorněna modrou čarou. Kijun-Sen je podobný Tenkan-Sen, ale bere v úvahu delší časový rámec, obvykle 26 období ve srovnání s devíti obdobími Tenkan-Sen. Měřilo to průměrem nejvyšších a nejnižších hodnot za posledních 26 období. Když je Kijun-sen vykreslen do grafu, obvykle zaostává za Tenkan-sen, protože první zahrnuje delší období než druhý.

Kijun-Sen = (26 období vysoké + 26 období nízké) / 2

3. Senkou Span A

Senkou Span je průměr maxima a minima Tenkan-Sen a Kijun-Sen a je vynesen 26 období vpravo. Na grafu je rozpětí Senkou A znázorněno oranžovou čarou. Pokud je cena cenného papíru nad rozpětím Senkou A (oranžová čára), stane se horní a spodní řádek první a druhou úrovní podpory. Naopak, když se cena pohybuje pod rozpětím Senkou A, spodní a horní linie se stanou první a druhou úrovní odporu. Odporová linie Odporová linie, někdy známá také jako rychlostní linie, pomáhá identifikovat trendy akcií a úrovně podpory a odporu. Linky odporu jsou technické indikační nástroje, které používají akcioví analytici a investoři k určení cenového trendu konkrétní akcie. , resp.

Senkou Span A = (Tenkan-Sen + Kijun Sen) / 2

4. Senkou Span B

Vypočítává se tak, že se vezme průměr maxima a minima z posledních 52 období a vynese se 26 bodů doprava.

Senkou Span B = (52-Period High + 52-Period Low) / 2

5. Chikou Span

Chikou Span, také známý jako zaostávající rozpětí, je znázorněn zelenou čarou. Vzniká převzetím aktuální ceny a jejím posunutím zpět o 26 období doleva. Pokud rozpětí Chikou překročí cenu zdola nahoru, ukazuje to nákupní signál. Pokud však čára překročí cenu shora dolů, jedná se o prodejní signál.

Cloudové signály Ichimoku

Cloud poskytuje směr trendu a také označuje úrovně podpory a odporu. Je tvořena dvěma liniemi Senkou Span, A a B. Trend závisí na umístění ceny ve srovnání s cloudem. Například když je cena nad cloudem, trend je vzestupný, zatímco trend je dolů, když je cena pod cloudem. Pokud je cena v cloudu Ichimoku, trend je plochý nebo neurčený.

Síla trendu může být také ovlivněna pozicí Senkou rozpětí A a B. Například když se A pohybuje nad B, trend je silnější ve směru zdola nahoru, zatímco opak je pravdivý, když se Senkou rozpětí B pohybuje nad Senkou Span A.

Cloud IchimokuZdroj: Stockcharts.com

Když se linie Tenkan-Sen pohybuje nad linií Kijun-Sen, jedná se o nákupní signál. V ideálním případě by tyto dva řádky a cena zabezpečení měly být nad cloudem Ichimoku. Na druhou stranu, když se linie Tenkan (červená čára) protíná a jde pod hranici Kijun-Sen, dává prodejní signál. Tyto dvě složky a cena by měly být také umístěny pod cloudem. Obchodníci mohou používat další ukazatele, jako je Relative Strength Index Relative Strength Index (RSI) Index relativní síly (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny, aby doplnil indikátor cloudu Ichimoku s cílem maximalizovat jejich výnosy očištěné o riziko.

Omezení cloudu

Jednou z nevýhod cloudu Ichimoku je, že je založen na historických datech. Historické tendence se nemusí v budoucnu opakovat, jak mohou obchodníci očekávat.

Jako každý technický indikátor může i cloud Ichimoku produkovat falešné signály. V závislosti na časovém rámci, na který se indikátor vztahuje, nemusí také zohledňovat větší trendy.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení cloudu Ichimoku. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • McClellan oscilátor McClellan oscilátor - technická analýza McClellan oscilátor je typ hybného oscilátoru. McClellanův oscilátor se počítá pomocí exponenciálních klouzavých průměrů a je navržen tak, aby spíše naznačoval sílu nebo slabost cenového pohybu než jeho směr.
  • Tři nejlepší simulátory akcií Tři nejlepší simulátory akcií Nejlepší simulátory akcií umožňují uživateli procvičovat a zdokonalovat své investiční techniky. Simulátory obchodování s akciemi umožňují obchodování s falešnými hotovostmi s daty v reálném čase, což obchodníkům umožňuje vyzkoušet různé obchodní strategie, než na nich riskují skutečné peníze.
  • Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory jsou běžné grafové vzory, které by každý obchodník měl vědět. Vzory trojúhelníků jsou důležité, protože pomáhají naznačovat pokračování býčího nebo medvědího trhu. Mohou také pomoci obchodníkovi při zjišťování obrácení trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found