Funkce RŮST - vzorec, příklady, jak používat RŮST

Funkce GROWTH je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce pomáhá vypočítat předpokládaný exponenciální růst pomocí existujících dat.

Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, RŮST pomáhá při přípravě ročních plánů nebo předpovídání výnosů pro společnost. Předpokládejme, že CEO CEO CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postavený jedinec ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis úlohy a očekává se, že roční tržby dosáhnou 1 500 000 USD. Funkce nám může pomoci pochopit, zda je cíl dosažitelný nebo ne, výpočtem exponenciálního růstu.

Vzorec

= RŮST (známé_y, [známé_x), [nové_x], [const])

Funkce GROWTH používá následující argumenty:

  1. Known_y's (povinný argument) - Toto je sada známých hodnot y.
  2. Známé_x (nepovinný argument) - Toto je sada známých hodnot x. Pokud uživatel uvede argument, měl by mít stejnou délku jako sada známá_y.
  3. New_x (volitelný argument) - Jsou to nové hodnoty x_values, pro které chceme, aby funkce GROWTH vrátila odpovídající hodnotu. Pokud je vynechán, předpokládá se, že množina [new_x's] je stejná jako hodnota [known_x’s] a funkce vrátí hodnoty y, které leží na vypočítané exponenciální růstové křivce.
  4. Const (volitelný argument) - Toto je logická hodnota, která určuje, zda má být konstanta „b“ v rovnici y = b * m ^ x vynucena být rovna hodnotě 1.
    • Pokud má const hodnotu TRUE nebo je vynechána, b se počítá normálně.
    • Pokud je const FALSE, b je nastaveno na 1 a hodnoty m jsou upraveny tak, aby y = m ^ x.

Jak používat funkci RŮST v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce GROWTH, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že bychom rádi věděli, zda jsou v nadcházejícím finančním roce možné tržby ve výši 15 milionů USD. Tak:

  • Known_y’s jsou hodnoty tržeb, které známe.
  • Známé_x jsou roky, za které jsou k dispozici údaje o tržbách.
  • New_s’s are the years for which we want to forecast the revenue.

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce RŮST

Ve výše uvedeném příkladu jsou známé_y údaje o příjmech ve sloupci C, zatímco známé_x jsou informace o roce ve sloupci B. Nový_x je B13.

Vzorec, který se má použít, bude:

Funkce RŮST - Příklad 1

Nezapomeňte, že poskytujeme odkaz na buňku, takže nejsou vyžadovány uvozovky. Výsledek získáme níže:

Funkce RŮST - Příklad 1a

Z výše uvedeného výsledku se 1 500 000 $ zdá být nemožné. 1 023 180 $ se zdá být dosažitelnější.

Příklad 2

Pokračujeme-li ve stejném příkladu, pokud chceme zjistit výnos, který je více než jednou novou hodnotou y, musíme použít maticový vzorec. Funkce by měla být zadána jako maticový vzorec.

Za tímto účelem zadáme maticový vzorec a poté zvýrazníme rozsah buněk pro výsledek funkce. Nejprve zadáme funkci do první buňky rozsahu a poté stiskneme CTRL-SHIFT-Enter, jak je znázorněno níže:

Funkce RŮST - Příklad 2

Výsledek získáme níže:

Funkce RŮST - Příklad 2a

Jak můžete vidět výše, funkce GROWTH byla zadána do buněk C13-C15 a funkce v řádku vzorců je uzavřena do složených závorek {}. Označuje, že funkce byla zadána jako maticový vzorec.

Několik poznámek k funkci GROWTH

  1. #REF! error - Vyskytuje se, pokud má pole [known_x's] jinou délku ve srovnání s polem known_y's.
  2. # ČÍSLO! error - Nastane, pokud je některá z hodnot v poli known_y menší nebo rovna nule.
  3. #HODNOTA! chyba - K tomu dojde, pokud je některá z poskytovaných hodnot nečíselná pro pole známá_y, [známá_x] nebo [nová_x].
  4. Pokud si přejeme vizuálně vidět funkci RŮST, můžeme vytvořit bodový graf dat bez zobrazení čáry. Exponenciální možnost používá funkci, zatímco lineární možnost používá funkci TREND.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found