Investice pro začátečníky - Úvodní průvodce investováním

Tady to je! - Ten napínavý (a bystrý) průvodce investováním pro začátečníky, o kterém jste celý život snili.

Možná ponecháme „napínavé“ na vašem úsudku. Jsme si však docela jistí, že se více než jen trochu nadšíte, když se dozvíte pravdu o široké škále příležitostí, které máte k dispozici prostřednictvím investování - příležitosti, které můžete použít k založení a růstu svého jmění.

Tato příručka je navržena tak, aby vám sloužila jako informační základna v oblasti investování Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod uvádí, jak hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy). , i když jste úplný nováček. Nejde o podrobného průvodce konkrétní investicí (nabídneme je v následujících publikacích), ale spíše o široký přehled různých typů tříd aktiv, do kterých byste mohli chtít investovat, spolu s návodem, jak přesně začít vydělávání (spousty) peněz investováním.

Pokryjeme také některé základní principy investování pro začátečníky - principy, které platí pro jakýkoli typ investice. Osvojení si těchto zásad vám významně pomůže maximalizovat váš investiční úspěch a ziskovost.

investice pro začátečníky

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Úvod do investování pro začátečníky

Než začneme vážně investovat pro začátečníky, jemný návrh… relax. Pole investování je rozsáhlé a je zde prakticky nekonečné množství informací o investicích. Nejlepší a nejúspěšnější investoři vám řeknou, že se neustále učí a neustále zdokonalují a rozšiřují své schopnosti vydělávat peníze na finančních trzích.

Za jeden den se nemůžete dozvědět vše, co byste měli vědět o investování, nebo dokonce jen o investování pro začátečníky, ale naštěstí to nemusíte dělat, abyste mohli zahájit kariéru jako úspěšný a ziskový investor.

Jednou z nejpozoruhodnějších mezer v našem vzdělávacím systému je nedostatek dokonce základního vzdělání v oblasti osobních financí a investování. Jeden z nejúspěšnějších obchodníků v historii kdysi poznamenal: „Kdybych se na střední škole učil pouze to, co jsem se později sám naučil o investování, pravděpodobně bych do důchodu mohl být bohatý do věku 35 let.“

Možná jde o poněkud „optimistický zpětný odhad“ odhadu úspěšnosti investování, ale není pochyb o tom, že kdokoli může potenciálně těžit z obrovských finančních výhod tím, že si udělá čas a osvojí si základní informace o investování co nejdříve v životě.

Buďte tedy vděční, pokud čtete tuto příručku ve věku 16 let, ale nedejte se odradit, pokud jste již dávno skončili středoškolským věkem nebo dokonce středním věkem. Není příliš pozdě začít budovat jmění prostřednictvím investování a čím dříve začnete, tím dříve se posunete dále od investování pro začátečníky a dosáhnete svých finančních snů.

V tomto bodě bychom vám chtěli zdůraznit dvě pravdy: Jednou je skutečnost, že čas, který získáte na získání i velmi rudimentárních znalostí o investování, ať už v šestnácti nebo šedesáti, vás z hlediska konkurence výrazně zvýší. finanční gramotnosti a v konečném důsledku z hlediska finančního úspěchu.

Druhá pravda pochází od jednoho z nejbohatších obchodníků s futures na komodity. Tento moudrý, starší muž se svěřil důležitému „tajemství“ o investování a bohatství - „Zasláním svých peněz můžete vydělat mnohem více peněz mnohem rychleji peníze pracovat pro vás každý den, nikoli jen posílat vy sám pracovat každý den “.

A to je vše, co investujete: Dát své peníze do práce, abyste vydělali více peněz.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Základní typy investování

To je stavební kámen investování pro začátečníky. Existuje nekonečný seznam konkrétních investic, které můžete provést, ale téměř všechny investice spadají do jedné nebo druhé z několika kategorií, které se běžně nazývají „třídy aktiv“. Třídu aktiv tvoří investice s podobnými charakteristikami, které se také obvykle řídí stejnou sadou finančních předpisů.

Třídy majetku

Třídy aktiv, které většina lidí zná, jsou následující:

1) Akcie / Akcie

2) Investice / dluhopisy s pevným výnosem

3) Peníze nebo peněžní ekvivalenty, například fondy peněžního trhu

Existuje několik dalších tříd aktiv, které byste v určitém okamžiku mohli chtít prozkoumat, včetně následujících:

1) Komodity a futures, jako je ropa nebo zlato

2) Alternativní investice, které zahrnují nemovitosti, devizy (forex) a sběratelské předměty

3) Udržitelné, odpovědné a nárazové investice (SRI) s primárním zaměřením na příznivé sociální nebo environmentální účinky

POZNÁMKA: Obecně lze říci, že alternativní investice mají tendenci být méně likvidní než tradiční třídy aktiv. Například akcie jsou extrémně likvidním aktivem, zatímco investice do soukromého kapitálu mohou vyžadovat vázání vašeho investičního kapitálu po dobu minimálně pěti až sedmi let.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Investování do akcií

Akciové investování, nákup a prodej akcií ve veřejně obchodovaných společnostech, je to, na co si většina lidí pravděpodobně pomyslí, když uslyší slovo „investování“, a je populární investicí pro začátečníky.

Veřejně obchodované společnosti nabízejí investorům majetkový podíl ve společnosti prostřednictvím nákupu akciových akcií. Pokud se například akcie společnosti Advent Wireless (AWI) obchodují za 1,28 USD za akcii, můžete si koupit 100 akcií za 128,00 USD.

Prodejem akcií mohou společnosti získat kapitál, který jim pomůže růst nebo expandovat.

Akcioví investoři mohou nakupovat akcie, aby profitovali ze zvýšení ceny akcií; prodávat akcie za účelem zisku z poklesu ceny akcií; kupovat nebo prodávat opce na akcie nebo akciové indexy. Akcioví investoři mohou také usilovat o zisk z přijímání dividend z akcií. Na dividendy lze pohlížet jako na výdělek úroků nebo bonus na akcii z akcií, které vlastníte. Dividend.com je vynikající web pro průzkum a srovnání akcií, které vyplácejí dividendy.

Akcie se obchodují na burzách, jako je Vancouver Stock Exchange (VSE) nebo New York Stock Exchange (NYSE). Burzy regulují a usnadňují obchodování s akciemi.

Nejdůležitějším faktorem, který určuje cenu akcií, je samozřejmě to, jak dobře si společnost vede. Mezi další faktory, které ovlivňují ceny akcií, patří to, jak dobře funguje celkový průmysl, jehož je společnost součástí, výkon konkurence, ekonomické podmínky a vládní opatření.

Akcioví investoři se při svých investičních rozhodnutích obvykle řídí především technickou nebo fundamentální analýzou. (Další informace o technické a fundamentální analýze najdete v části „Zásady investování - technická a základní analýza“)

Pro obchodníky s akciemi existuje velké množství volně dostupných informací online na webových stránkách, jako jsou Morningstar.com, Yahoo Finance a Zack’s Finance.

Kromě této příručky pro začátečníky se podívejte na naše online finanční kurzy.

Investice s pevným výnosem pro začátečníky

Investice s pevným výnosem se týkají investic do dluhových cenných papírů, které nabízejí investorům platby úroků s pevnou úrokovou sazbou ve stanoveném časovém rámci - po dobu životnosti dluhového cenného papíru. Dluhové cenné papíry se nejčastěji označují jednoduše jako „dluhopisy“. Trh s obligacemi je jedním z největších světových trhů, částečně díky obrovskému objemu dluhu, který nese většina vlád.

Při nákupu dluhopisu poskytujete financování společnosti nebo vládě a na oplátku obdržíte stanovenou úrokovou sazbu, známou jako „kupónová sazba“. Úroky z dluhopisů se obvykle vyplácejí pololetně nebo ročně, dokud neobdržíte celou částku jistiny dluhopisu zpět ke dni splatnosti dluhopisu.

Kuponová sazba je výnos nabízený z dluhopisu v době jeho vydání. Vzhledem k tomu, že úrokové sazby po dobu životnosti dluhopisu kolísají nahoru nebo dolů, mění se hodnota dluhopisu a jeho skutečný „výnos do splatnosti“. Kuponové sazby se během životnosti dluhopisu nemění, ale změna úrokových sazeb ovlivňuje hodnotu a výnos dluhopisu. Jak rostou úrokové sazby, ceny dluhopisů klesají; naopak, jak klesají úrokové sazby, rostou ceny dluhopisů.

Pro investory, kteří drží dluhopisy do splatnosti, nemá kolísající sazba výnosu do splatnosti po dobu životnosti dluhopisu žádný praktický dopad na návratnost jejich investice. Aktuální míra výnosu do splatnosti vstupuje do hry pouze v případě, že kupujete nebo prodáváte dluhopis na sekundárním trhu někdy před datem jeho splatnosti.

Primárním lákadlem cenných papírů s pevným výnosem je jejich relativně nízké riziko. Pokud kupujete dluhopisy vydané významnou zemí, jako je Spojené království, je zaručený zadaný výnos prakticky zaručen.

Dluhopisy s nulovým kupónem

Některé dluhopisy jsou vydávány jako „dluhopisy s nulovým kupónem“. Spíše než nabízet pravidelné splátky úroků se dluhopisy s nulovým kupónem místo toho prodávají se značnou slevou z nominální hodnoty dluhopisu. Investoři dosahují návratnosti nákupem dluhopisu za nižší než nominální hodnotu a poté splacením dluhopisu při splatnosti za plnou nominální hodnotu. (Například dluhopis s nulovým kupónem v nominální hodnotě 5 000 USD se může prodat za 4 500 USD. Investor zaplatí 4 500 USD za nákup dluhopisu a poté v době splatnosti prodá nebo vykoupí dluhopis v nominální hodnotě 5 000 USD, čímž vytvoří 500 $, nebo 10%, návratnost jejich investice.)

Prodejci dluhopisů - vlády a korporace

Dluhopisy prodávají národní, státní a městské vlády. Komunální dluhopisy jsou velmi populární, protože mnoho komunálních dluhopisů je úročeno bez daně.

Kromě vlád vydávají korporace k získání financování také dluhopisy. Korporátní dluhopisy často platí vyšší úrokové sazby než podobné vládní dluhopisy, nesou však také větší riziko. Korporátní dluhopisy jsou také obvykle volatilnější než státní dluhopisy, protože jejich hodnota může být ovlivněna vnímanou hodnotou korporátního emitenta.

Investice s pevným výnosem mohou oslovit investory, kteří plánují odchod do důchodu a mají během pracovního roku k dispozici velké množství investičního kapitálu. Tito investoři mohou nakupovat velké množství dluhopisů, inkasovat výplaty úroků, když pracují, a poté v době jejich odchodu do důchodu dluhopisy splatí a vrátí jistinu (nominální hodnotu) investorovi.

Chcete-li se dozvědět více o investování do dluhopisů, můžete získat užitečné vzdělávací zdroje na Bankrate.com.

Další třídy aktiv - komodity, Forex a další alternativní investice

Nemáme zde dostatek prostoru, abychom poskytli podrobný pohled na každou třídu aktiv - to je koneckonců zamýšleno pouze jako celková investice pro průvodce začátečníky. (Ale můžete se těšit na budoucí materiály od nás o Alternativních investicích.) K jiným třídám aktiv však můžeme učinit alespoň několik základních poznámek.

Jednou z nejběžnějších atrakcí a potenciálních výhod, které alternativní aktiva, jako jsou komoditní futures a obchodování na devizových trzích, nabízejí vyšší pákový efekt - schopnost používat relativně malé množství investičního kapitálu k ovládání relativně velké investice. Například obchodování s komoditními futures obvykle nabízí pákový efekt v sousedství 10: 1. Jinými slovy, investovat do standardního futures kontraktu na zlato ve výši 100 trojských uncí obvykle vyžaduje maržový vklad pouze 5-10% z celkové hodnoty kontraktu.

Stručně řečeno, pákový efekt vám nabízí možnost vydělat spoustu peněz za pouhé malé peníze. Pákový efekt se však týká pozitivních i negativních investičních výsledků. Stejně jako pákové investice zesilují zisky, počítané jako procento požadovaného investičního kapitálu, stejně tak zesilují ztráty. Investice do investic využívajících pákový efekt vyžaduje pečlivé hospodaření s penězi. Na rozdíl od nákupu akcií nebo dluhopisů, kde absolutní maximální možná ztráta nepřesahuje vaši celkovou investici, u investic s pákovým efektem je možné ztratit více, než je vaše celková investice. Investoři, kteří obchodování s pákovým efektem neznají, často vidí, že jejich obchodní kapitál narůstá alarmující rychlostí.

Investice využívající pákový efekt, využívané moudře, mohou být vynikajícím prostředkem pro rychlý růst vašeho investičního kapitálu. Abyste však mohli tyto investice úspěšně využít, musíte jasně pochopit související rizika.

Nedoporučujeme vám, abyste se zcela vyhnuli investicím využívajícím pákový efekt, ale důrazně vás upozorňujeme, abyste se před obchodováním ujistili, že plně rozumíte důsledkům používání vysoké částky pákového efektu.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Zásady investování pro začátečníky - riziko a příležitost

Jedním ze základních principů investování pro začátečníky je toto - riziko a příležitost jdou ruku v ruce. Zvyšují nebo snižují se ve vzájemném spojení. Investice, které nabízejí vyšší potenciální zisk, nesou odpovídajícím způsobem vyšší úroveň rizika. Podobně investice, které nabízejí nižší potenciální návratnost investic (ROI), obvykle nabízejí větší bezpečnost a menší riziko.

Například investiční ekvivalent v hotovosti, jako je depozitní certifikát (CD), nabízí velmi nízkou, ale zaručenou míru návratnosti. Tyto investice jsou vhodné pro jednotlivce s velmi nízkým rizikem tolerance, kteří se více zajímají chránit jejich investiční kapitál než s rostoucí to. Naproti tomu akcie nabízejí podstatně vyšší možnou míru návratnosti - až 10% a více ročně -, ale také nesou mnohem vyšší míru rizika. Investice do akcií nemá zaručený výnos.

Kvůli korelaci mezi rizikem a potenciálním výnosem musí investoři při výběru investic pečlivě zvážit svoji toleranci vůči riziku - jaké riziko jste ochotni přijmout na oplátku za příležitost realizovat „X“ částku zisku.

Je také důležité myslet na své osobní investiční cíle - důvod pro vaše investiční volby. Investor, který chce generovat druhý příjem investováním, nebo nashromáždit dost velké jmění na odchod do důchodu, učiní mnohem jiné investiční volby než investor, který se snaží získat malý zájem, aby pomohl vyrovnat inflaci a chránit svou kupní síla.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Zásady investování - základní analýza

Při analýze investic mají investoři tendenci spadat do jednoho ze dvou táborů - těch, kteří se rozhodují na základě technické analýzy a těch, kteří primárně využívají základní analýzu.

Základní analýza označuje analýzu založenou na ekonomických datech nebo zprávách, jako je například měsíční zpráva Non-Farm Payroll (NFP) ve Spojených státech, považovaná za důležitý ukazatel celkového zdraví ekonomiky a konkrétněji růstu pracovních míst.

Spolu s hlavními ekonomickými zprávami, jako je Index výrobních cen (PPI) a Hrubý domácí produkt (HDP), hodnotí základní investoři akcií akcie na základě informací obsažených ve finančních výkazech společnosti a zprávách o zisku (často uváděné jako „zisk na akcii“, nebo EPS). Investoři také zkoumají různé finanční poměry, jako je poměr dluhu / vlastního kapitálu nebo poměr cena / zisk, aby vyhodnotili společnost a její cenu akcií.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Principy investování - technická analýza

Mnoho investorů se při rozhodování o investicích raději spoléhá na technickou analýzu. Technická analýza hodnotí bezpečnost nikoli na základě základních ekonomických nebo podnikových informací, ale spíše na ceně a obchodních akcích na trhu. Technická analýza využívá cenové grafy, vzorce, technické ukazatele a tržní aktivitu (například objem obchodování) k předpovědi pravděpodobného budoucího cenového pohybu cenného papíru.

Krátkodobí nebo denní obchodníci často upřednostňují technickou analýzu. Dlouhodobí investoři, kteří nakupují a drží cenné papíry, se obvykle spoléhají častěji na ekonomické základy, ale v krátkodobém horizontu - obchodování během jediného obchodního dne - mohou mít tyto základní faktory menší dopad než technické faktory na pohyb ceny cenného papíru.

Někteří investoři samozřejmě při rozhodování o obchodu kombinují základní a technickou analýzu. Investor do futures na zlato může například učinit rozhodnutí o koupi nebo prodeji na základě ekonomických základů, ale na základě technické analýzy si vybere konkrétní vstupní a výstupní / cílové body ceny.

Zásady investování - investujte PRAVIDELNĚ

Většina lidí si neuvědomuje, jak rychle si mohou vytvořit značný investiční účet jednoduše tím, že provedou skromné, ale pravidelné investice. Je to kouzlo složení, které tento „trik“ provádí. Zde je ukázka složení v práci:

Předpokládejme, že si otevřete investiční účet s počáteční investicí 5 000 USD a že tento účet poskytuje 12% roční návratnost investic. Na účet neprovádíte žádné další vklady. Za 10 let účet naroste na něco málo přes 15 500 $ - což není špatný výkon, více než ztrojnásobení vašich peněz.

Nyní ale předpokládejme, že provedete jednu velmi malou úpravu - každý měsíc přispívejte na účet pouze dalšími 50 USD. Počítáme-li s příspěvkem 50 $ měsíčně, za 10 let váš investiční účet vzrostl na 27 300 $ - téměř dvojnásobek velikosti účtu, který byste měli bez jakýchkoli dalších příspěvků. Pokud tyto měsíční příspěvky zvýšíte až na 100 $ za měsíc, pak by se celkový 10letý účet zvýšil na více než 39 000 $… a to vše z počáteční investice pouhých 5 000 $, následované pravidelnými velmi malými dodatečnými příspěvky.

Zvyk pravidelně investovat i malé částky peněz je určitě zvyk, který se vyplatí pěstovat, zvyk, který se vám pěkně vyplatí.

(Mimochodem, díky bezplatné složené investiční kalkulačce Davea Ramseyho - užitečný nástroj, díky kterému byly výše uvedené výpočty velmi snadné.)

Speciální investiční nástroj: Fondy obchodované na burze (ETF)

Toto je důležitá část investování pro nováčky. Fondy obchodované na burze (ETF) se v posledních několika desetiletích staly stále populárnějším investičním nástrojem.ETF jsou podobné jako podílové fondy v tom, že využívají kombinovaný investiční kapitál řady jednotlivých investorů. ETF nabízejí významnou likviditní výhodu oproti podílovým fondům, protože je lze nakupovat a prodávat kdykoli během obchodního dne, stejně jako jednotlivé akcie. Naproti tomu akcie podílových fondů lze koupit nebo prodat pouze za uzavírací cenu na konci dne.

ETF také obvykle nabízejí nižší poplatky než podílové fondy, čímž snižují náklady na obchodování a zvyšují celkovou čistou ziskovost.

Popularitu ETF zvyšuje také jejich univerzálnost jako investičních nástrojů. ETF lze použít k investování do prakticky jakéhokoli typu zabezpečení nebo třídy aktiv.

ETF mohou obsahovat portfolio dopravních, bankovních nebo zdravotnických akcií. Existují ETF dluhopisů, které drží diverzifikované portfolio dluhopisů s různými úrokovými sazbami a daty splatnosti. K dispozici jsou ETF, které obsahují fyzické zlato nebo stříbro pro investory, kteří chtějí investovat do drahých kovů, ale kteří raději drží akcie ETF než fyzické kovy.

Dokonce i měnové páry na forexu lze přistupovat pomocí ETF, stejně jako další alternativní investice, jako jsou hedgeové fondy nebo investice soukromého kapitálu. ETF také nabízejí investorům možnost investovat do portfolií, která odrážejí populární akciové indexy.

Požadavek ETF jako investičního nástroje se odráží v explozi ETF vytvořených významnými makléřskými společnostmi, jako jsou Vanguard a Fidelity Investments. Objem prostředků přidělených ETF vzrostl jen v roce 2016 o půl bilionu dolarů. Webové stránky etf.com a etfdb.com nabízejí seznamy dostupných ETF v různých investičních kategoriích spolu s důkladnou základní a technickou analýzou výkonu každého fondu a články o konkrétních obchodních strategiích využívajících ETF.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Investice pro začátečníky Závěr: Investujte do vzdělávání v investování

Investování je dovednost - část umění a část vědy - praxe, do které se zapojujete a využíváte k vydělávání peněz. Stejně jako u jiných dovedností, od tance přes žonglování až po golf, je spousta věcí, které se musíte naučit, a vyžaduje čas, než si osvojíte své dovednosti investora.

Může se někdo stát dobrým a úspěšným investorem? Pevně ​​věříme, že mohou - to VY umět. Je to opravdu jen otázka závazku naučit se, co potřebujete vědět (například jak používat technické ukazatele), a pak pilně pracovat na uplatnění získaných znalostí a dovedností.

Můžete se rozhodnout začít investovat do některých ETF, které sledují hlavní indexy akciových trhů, a poté během několika let přejít na investování do soukromého kapitálu. Možná vás investování přitahuje tak silně, že se pro vás stane kariérou a nakonec budete pracovat jako investiční analytik, finanční poradce nebo manažer hedgeového fondu.

Prozatím pokračujte a poblahopřejte si k pozitivní a zdravé změně ve vašem životě. Pouhým výběrem přečtení této příručky jste učinili významný a pozitivní krok k vytvoření druhého proudu příjmů pro sebe.

Začněte si představovat, jak od nynějška, i když nejste „v práci“, stále budete pro sebe generovat další příjem, protože vaše peníze jsou zaneprázdněny vyděláváním více peněz pro vás. Bez ohledu na to, zda se z vás stane „kouzelník na trhu“ nebo jen průměrný investor, za pět let budete mít O hodně více peněz, než byste měli, pokud byste se nevybrali po této cestě k bohatství.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Investice pro začátečníky - Jak začít

Zde je několik nápadů, jak postupovat právě teď:

  • Začněte vytvářet svůj investiční plán. Určete, kolik kapitálu máte k dispozici pro počáteční financování vašeho investičního účtu, a co můžete udělat, pokud jde o jeho přidání pravidelnými příspěvky. Vypočítejte, kolik si můžete rozumně dovolit pravidelně přispívat do svého investičního fondu. Rozhodněte se, zda chcete přispívat týdně nebo měsíčně. Zde je tip, který vám pomůže zůstat na správné cestě: Poté, co se rozhodnete pro výši a frekvenci vašich dalších investičních příspěvků, zjednodušte věci (a vyhněte se pokušení přeskočit příspěvky) nastavením automatických převodů prostředků z vašich běžných, spořicích nebo jiných účtů na váš investiční účet.
  • Začněte sledovat veškeré výdaje spojené s pokračováním ve vzdělávání v investování, protože všechny jsou potenciálně daňově odečitatelné. Investování bude ve skutečnosti vaším novým „domácím podnikáním“ a je důležité vést přesné záznamy o vašich výdajích, abyste mohli maximalizovat svůj čistý investiční zisk jejich vhodným odečtením.
  • Po přečtení této příručky už můžete mít představu o tom, jaký typ investic se vám zdá nejatraktivnější. Pokud se vám například líbí myšlenka používání ETF, zvažte možnost vyzkoušet si oblíbeného tvůrce ETF, jako je Fidelity Investments, spolu s prohlédnutím informačních a analytických stránek ETF a dozvědět se více o investování do ETF.
  • Krátce si zopakujme něco, k čemu jsme si poznamenali těsně na začátku této příručky: Je nemožné se dozvědět vše o investování za jeden den, takže si jen odpočiňte a nepřetěžujte se. Od dnešního dne vám však může pomoci myslet na sebe jako na „University of Investing“ a usilovat o získání doktorátu „ spousty Z peněz". Kromě konkrétního studia jakéhokoli investičního nástroje nebo tříd aktiv, na které se rozhodnete soustředit své investiční úsilí, si připravte kurz samostudia, abyste získali znalosti v oblasti financí a investování.

Vzdělávací pomůcky pro investování - knihy, periodika, kurzy

Kromě tohoto průvodce investováním pro začátečníky existuje řada knih, které si můžete přečíst, abyste si vylepšili své znalosti a porozumění důvtipného investora. Dva stálí favorité finančních profesionálů jsou Benjamin Graham „The Intelligent Investor“, dlouho považovaný za „bibli“ hodnotového investování, a „Reminiscences of Stock Operator“, velmi zábavný a vzdělávací, fiktivní biografie muže známého jako „největší obchodník, který kdy žil“, Jesse Livermore.

Podívejte se zde na seznam doporučených financí Finance Finance Books Nejlepší finanční knihy. Toto jsou nejlepší knihy, které doporučujeme všem našim studentům přečíst, aby se dozvěděli více o investování, financích, finančním modelování a oceňování. .

Zvažte předplatné alespoň jednoho z hlavních finančních novin (Financial Post, Financial Times, Wall Street Journal nebo Investor’s Business Daily) a prozkoumejte pořady nabízené ve finančních zpravodajských televizních sítích.

Určitě využijte bohatství kurzů, článků a dalších materiálů, které najdete přímo zde na našem webu. Samozřejmě budeme publikovat další materiály, které se budou hlouběji zabývat tématy, jako jsou technická analýza a oceňování akcií.

Přejeme vám vše nejlepší na cestě k bohatství a štěstí.

Chcete-li začít investovat, podívejte se na naše online kurzy financí zdarma!

Více užitečných zdrojů

Toto byl průvodce investováním pro začátečníky a doufáme, že vám to pomohlo. Chcete-li pokračovat v kariéře, podívejte se níže na tyto užitečné zdroje:

  • Finanční modelování pro začátečníky Finanční modelování pro začátečníky Finanční modelování pro začátečníky je náš úvodní průvodce finančním modelováním - pojednáváme o tom, jak sestavit model, vzorce aplikace Excel, osvědčené postupy a další.
  • Průvodce technickou analýzou pro začátečníky Technická analýza - příručka pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Finanční kariéra mapa
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found