Funkce NORMINV - vzorec, příklady, jak používat NORMINV

Funkce NORMINV je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Bude vypočítávat inverzní funkci normálního kumulativního rozdělení pro zadanou střední hodnotu a směrodatnou odchylku.

Předpokládejme, že dostaneme normálně distribuovanou náhodnou proměnnou, která je označena x. Pokud chceme pro hodnotu x získat spodních 10% distribuce, můžeme použít funkci NORMINV.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, NORMINV je užitečný v analýze akciového trhu. Tuto funkci můžeme použít k pochopení toho, jak je portfolio ovlivněno jakýmkoli provedeným přidáním nebo výběrem.

Vzorec

= NORMINV (pravděpodobnost, průměr, standard_dev)

Vzorec NORMINV používá následující argumenty:

  1. Pravděpodobnost (povinný argument) - Toto je pravděpodobnost odpovídající normálnímu rozdělení. Je to hodnota, při které chceme vyhodnotit inverzní funkci.
  2. Znamenat (povinný argument) - Toto je aritmetický průměr distribuce.
  3. Standard_dev (povinný argument) - Směrodatná odchylka rozdělení.

Normální rozdělení je spojitá pravděpodobnostní funkce a je dána vzorcem:

Funkce NORMINV

Kde:

  • μ je průměr distribuce
  • σ2 je rozptyl
  • X je nezávislá proměnná, pro kterou chceme funkci vyhodnotit.

Jak používat funkci NORMINV v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce NORMINV, uvažujme příklad:

Příklad

Předpokládejme, že máme následující údaje:

  • Pravděpodobnost: 65
  • Aritmetický průměr rozdělení: 2
  • Směrodatná odchylka rozdělení: 1

Pokud chceme vypočítat hodnotu funkce, vzorec bude:

Funkce NORMINV - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce NORMINV - Příklad 1a

Je třeba pamatovat na funkci NORMINV

  1. V MS Excel 2010 byla funkce NORMINV nahrazena funkcí NORM.INV. Tato funkce je stále k dispozici v aplikaci Excel 2010 a je uložena v seznamu funkcí kompatibility, aby byla zajištěna kompatibilita se staršími verzemi aplikace.
  2. NORMINV používá iterativní techniku ​​vyhledávání. Pokud se vyhledávání po 100 iteracích nezdaří, funkce vrátí chybovou hodnotu # N / A.
  3. #HODNOTA! error - Nastane, pokud je některý z daných argumentů nečíselný.
  4. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když:
    • Zadaný argument pravděpodobnosti je menší než nula nebo větší než 1.
    • Zadaný argument standard_dev je menší nebo roven nule.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found