Globální makroekonomická strategie - přehled, typy globálních makrofondů

Globální makro strategie je investiční a obchodní strategie, která je založena na interpretaci velkých makroekonomických událostí v národním, regionálním a globálním měřítku. Pro úspěšnou implementaci globální makro strategie analyzují správci fondů různé makroekonomické a geopolitické faktory. Patří mezi ně úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. směnné kurzy, úrovně mezinárodního obchodu, politické události a mezinárodní vztahy.

Na rozdíl od mnoha jiných investičních strategií se globální tržní strategie zaměřuje na systematická rizika. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. trhů.

Globální makro strategie

Globální makro strategie jsou běžně nasazovány zajišťovacími fondy a podílovými fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich. Fondy, které využívají globální makro strategii, jsou nejméně omezené fondy. To znamená, že mají schopnost investovat do široké škály aktiv po celém světě.

Druhy globálních makroekonomických strategií

Globální makro strategie lze klasifikovat na základě makroekonomického faktoru, který primárně používají. Existují tři hlavní kategorie:

# 1 Měnové strategie

Jedná se o strategie založené na hodnocení relativní síly jedné měny vůči druhé. Měnové strategie věnují zvláštní pozornost měnové politice a krátkodobým úrokovým sazbám v různých zemích.

Hlavními nástroji používanými v takové strategii jsou měny a měnové deriváty (např. Měnové futures). Měnové strategie mohou poskytovat lukrativní výnosy, protože s nimi lze obchodovat pomocí pákového efektu. Vysoká páka však také činí obchody extrémně riskantními.

# 2 Úrokové strategie

Tento typ globální makro strategie se zaměřuje na úrokové sazby státních dluhů. V této strategii je kladen velký důraz na měnovou politiku země i na její ekonomickou a politickou situaci. Nejběžnějšími finančními nástroji využívanými ve strategii jsou vládní dluhy (např. Americké státní pokladniční poukázky (státní pokladniční poukázky) státní pokladniční poukázky (nebo krátkodobě státní pokladniční poukázky) jsou krátkodobý finanční nástroj, který vydává americká státní pokladna s doby splatnosti v rozmezí od několika dnů do 52 týdnů (jeden rok). Považují se za jednu z nejbezpečnějších investic, protože jsou kryté plnou důvěrou a důvěrou vlády Spojených států.) a deriváty založené na těchto cenných papírech.

# 3 Strategie akciových indexů

Tyto strategie kladou pozornost na výkonnost akciového indexu konkrétní země. Kromě akciových indexů mohou správci fondů používat komoditní indexy. Strategie akciových indexů se běžně provádějí pomocí různých derivátů na akciových indexech.

Druhy globálních makrofondů

Kromě rozdílů ve strategiích jsou globální makrofinanční prostředky klasifikovány podle stylu implementace strategií. Tři hlavní typy globálních makrofondů jsou:

# 1 Diskreční

Konstrukce portfolia je založena na základní analýze správců fondů. Jedná se o nejflexibilnější typ globálního makrofondu, ve kterém mohou správci fondů využívat všechny typy aktiv.

Poradce pro obchodování s komoditami (CTA)

Portfolio fondu je konstruováno pomocí algoritmů založených na cenách a sledování trendů.

# 3 Systematické

Aktiva jsou vybírána na základě fundamentální analýzy, ale alokace portfolia je určena obchodními algoritmy.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení globální makro strategie. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Měnová politika Měnová politika Měnová politika je hospodářská politika, která řídí velikost a tempo růstu peněžní zásoby v ekonomice. Je to mocný nástroj k regulaci makroekonomických proměnných, jako je inflace a nezaměstnanost.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Měnový kříž USD / CAD Měnový kříž USD / CAD Měnový pár USD / CAD představuje kótovaný kurz pro směnu USA za CAD, neboli kolik kanadských dolarů dostane jeden za americký dolar. Například kurz USD / CAD 1,25 znamená, že 1 americký dolar odpovídá 1,25 kanadskému dolaru. Směnný kurz USD / CAD je ovlivněn ekonomickými a politickými silami na obou stranách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found