Mezinárodní dluhopisy - definice a přehled cenných papírů

Mezinárodní dluhopisy jsou dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. vydané zemí nebo společností, která není pro investora domácí. Mezinárodní trh dluhopisů se rychle rozšiřuje, protože společnosti nadále hledají nejlevnější způsob, jak si půjčit peníze. Vydáním dluhu v mezinárodním měřítku může společnost oslovit více investorů. Potenciálně také pomáhá snižovat regulační omezení.

Mezinárodní dluhopisy

Rychlé shrnutí bodů

  • Tři kategorie mezinárodních dluhopisů jsou tuzemské dluhopisy, eurobondy a zahraniční dluhopisy.
  • V rámci dluhopisů denominovaných v dolarech existují dluhopisy Yankee a Eurodollar.
  • Dluhopisy denominované v dolarech se prodávají a obchodují na domácích trzích, zahraničních trzích a trzích eura.

Tři kategorie mezinárodních dluhopisů

Existují tři obecné kategorie mezinárodních dluhopisů: domácí, euro a zahraniční. Kategorie vycházejí ze země (sídla) emitenta, země investora a použitých měn.

  • Domácí dluhopisy: Vydáno, upsáno a poté obchodováno s měnou a předpisy země dlužníka.
  • Eurobondy: Podepsáno mezinárodní společností používající domácí měnu a poté obchodováno mimo domácí trh země.
  • Zahraniční dluhopisy: Vydáno v tuzemsku zahraniční společností podle předpisů a měny tuzemské země.

Například:

  • Domácí dluhopisy: Britská společnost vydává dluh ve Spojeném království s platbami jistiny a úroků založenými nebo denominovanými v britských librách.
  • Eurobondy: Britská společnost emituje dluh ve Spojených státech s splácením jistiny a úroků v librách.
  • Zahraniční dluhopisy: Britská společnost vydává dluh ve Spojených státech s platbami jistiny a úroků v dolarech.

Dluhopisy denominované v dolarech

Dluhopisy denominované v dolarech jsou vydávány v amerických dolarech a nabízejí investorům více možností ke zvýšení rozmanitosti. Dva typy dluhopisů denominovaných v dolarech jsou eurodolární dluhopisy a dluhopisy Yankee. Rozdíl mezi těmito dvěma dluhopisy spočívá v tom, že dluhopisy Eurodollar jsou obchodovány mimo domácí trh, zatímco dluhopisy Yankee jsou vydávány a obchodovány v USA.

1. Eurodolární dluhopisy

Eurodolární dluhopisy jsou největší složkou trhu eurobondů. Eurodolární dluhopis musí být denominován v amerických dolarech a sepsán mezinárodní společností. Jelikož dluhopisy Eurodollar nejsou registrovány u SEC, nelze je prodat americké veřejnosti. Mohou však být obchodovány na sekundárním trhu. I když mnoho portfolií zahrnuje eurodolární dluhopisy v portfoliích USA, američtí investoři se neúčastní primárního trhu Primární trh Primárním trhem je finanční trh, kde jsou vydávány nové cenné papíry a jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh. pro takové dluhopisy. Primárnímu trhu proto dominují zahraniční investoři.

2. Yankee dluhopisy

Dluhopisy Yankee jsou dalším typem dluhopisů denominovaných v dolarech. Na rozdíl od eurodolárních dluhopisů je však cílový trh dluhopisů Yankee v USA. Tyto dluhopisy vydává zahraniční společnost nebo země, která se zaregistrovala u Komise pro cenné papíry (SEC) pro cenné papíry (SEC). Exchange Commission, nebo SEC, je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Vzhledem k tomu, že dluhopisy Yankee mají nakupovat občané USA na primárním trhu, musí se řídit předpisy stanovenými SEC. Například společnost vydávající dluhopis musí být finančně stabilní a schopná provádět platby po celou dobu platnosti dluhopisu.

Dluhopisy denominované v dolarech

Mezinárodní dluhopisy denominované v dolarech jsou všechny emise denominované v jiných měnách než v dolaru. Jelikož existuje měnová volatilita, američtí investoři se potýkají s otázkou, zda zajišťovat Zajištění Zajištění je finanční strategie, kterou by investoři měli chápat a používat kvůli výhodám, které nabízí. Jako investice chrání finance jednotlivce před vystavením rizikové situaci, která může vést ke ztrátě hodnoty. jejich měnová expozice. Různé typy dluhopisů denominovaných v dolarech závisí na sídle emitenta a umístění primárního obchodního trhu. Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry a jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh. . Tři hlavní typy jsou domácí, zahraniční a euro.

1. Domácí trh

Na domácí trh patří dluhopisy, které emituje dlužník ve své domovské zemi s použitím měny dané země. Domácí trhy zaznamenaly výrazný růst z několika důvodů. Za prvé, pro společnosti umožňuje emise dluhů v domácí měně lépe sladit pasiva s aktivy. Tímto způsobem si také nemusí dělat starosti s devizovým rizikem. Vydáním dluhu na trzích denominovaných v dolarech a na domácím trhu také společnosti získávají přístup k více investorům. To jim umožňuje získat lepší úrokovou sazbu.

2. Zahraniční trh

Zahraniční trh dluhopisů zahrnuje dluhopisy, které se prodávají v určité zemi za použití měny dané země, ale jsou vydávány zahraničním dlužníkem. Například trh dluhopisů Yankee je verzí tohoto trhu v amerických dolarech. Důvodem je to, že se v USA prodávají za dolar, ale jsou vydávány syndikátem mimo USA. Mezi další příklady patří trh Samurai a Bulldog. Trh samurajů jsou jeny dluhopisy vydané v Japonsku, ale ne-japonskými dlužníky. Trh Bulldog jsou dluhopisy denominované v librách vydané ve Velké Británii jinými než Brtish skupinami.

3. Euro trh

Cenné papíry, které se vydávají na mezinárodní trh, se nazývají eurobondy. Tento trh zahrnuje všechny dluhopisy, které nejsou emitovány na domácím trhu a mohou být emitovány v jakékoli měně. Eurodolární dluhopisy jsou příkladem verze eurobondu denominovaného v amerických dolarech, protože se prodávají na mezinárodních trzích.

Dluhopisy jsou většinou vydávány mezinárodním syndikátem a prodávány současně na několika různých národních trzích. Mezi emitenty eurobondů patří mezinárodní korporace, nadnárodní společnosti a země.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o mezinárodních dluhopisech. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám tyto další finanční zdroje:

  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období.
  • Hodnocení dluhopisů Hodnocení dluhopisů Hodnocení dluhopisů jsou vyjádřením bonity podnikových nebo státních dluhopisů. Ratingy zveřejňují ratingové agentury a poskytují hodnocení finanční síly a schopnosti emitenta dluhopisů splácet jistinu a úroky dluhopisu podle smlouvy.
  • Výnosová křivka Výnosová křivka Výnosová křivka je grafické znázornění úrokových sazeb dluhu pro celou řadu splatností. Ukazuje výnos, který investor očekává, pokud získá peníze na dané časové období. Graf zobrazuje výnos dluhopisu na svislé ose a čas do splatnosti na vodorovné ose.
  • Invertovaná výnosová křivka Invertovaná výnosová křivka Invertovaná výnosová křivka často indikuje náskok před recesí nebo ekonomickým zpomalením. Výnosová křivka je grafickým znázorněním vztahu mezi úrokovou sazbou placenou aktivem (obvykle vládními dluhopisy) a dobou do splatnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found