Kontrolní pracovník - odpovědnosti, funkce, vzdělávací požadavky

Kontrolní pracovník je vedoucí pracovník na úrovni vrcholového managementu, který odpovídá za dohled nad účetnictvím a finančním výkaznictvím obchodní, neziskové organizace nebo vládního subjektu. Kontrolór korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. dohlíží a kontroluje důležité finanční zprávy určené ke zveřejnění, jako jsou výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , rozvahy a výkazy peněžních toků Šablona výkazu peněžních toků Tato šablona výkazu peněžních toků poskytuje základ pro každoroční zaznamenávání provozních, investičních a finančních peněžních toků. Výkaz peněžních toků (označovaný také jako výkaz peněžních toků) je jedním ze tří klíčových finančních výkazů, které vykazují hotovost generovanou a utracenou během konkrétního období roku 2006.

Kontrolní téma

Práce kontrolora

Jako vedoucí pracovník na vyšší úrovni dohlíží na účetnictví a finance kontrolor. Kontrolor je obvykle vedoucím účetnictví, protože je odpovědný za zajištění přesnosti všech finančních zpráv - zejména těch, které se vyžadují od veřejně obchodovaných společností Soukromá vs Veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné společnosti se obchodují na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nikoli. , jako je výsledovka a rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál. V tomto ohledu funguje podobně jako hlavní výkonný pracovník pro audit.

Mohou také nést odpovědnost za sledování rozpočtu a vývoj a provádění vnitřních finančních kontrol. Často se od nich vyžaduje, aby podepsali výdaje a dohlíželi na výdaje na rozpočet a velké kapitálové investice.

V některých podnicích může být pozice pod finančním ředitelem společnosti (CFO). V jiných, obvykle menších společnostech, může kontrolor zastávat také pozici finančního ředitele, nebo finanční ředitel společnosti může účinně převzít povinnosti kontrolora i bez zastání konkrétního pracovního zařazení.

Organizační schéma kontrolora

Typy kontrolorů

  • V podnicích - dohlíží na účetnictví a finanční výkaznictví.
  • V neziskových organizacích - Dohlíží na účetnictví neziskové organizace a zajišťuje, aby všechny dary a výdaje byly správně zaznamenány a sledovány. Je rovněž odpovědný za veškeré požadované finanční veřejné zprávy nebo zprávy správní radě.
  • Ve vládě - Povinnosti ve vládní pozici se liší podle přesné povahy pozice, ačkoli základní role finančního dohledu zůstává konstantní. Například v USA dohlíží generální kontrolor na General Accountability Office (GAO).

Kontrolór vs. kontrolor

Obě označení jsou někdy vzájemně zaměňována. V zásadě z hlediska funkce není žádný rozdíl. Původ slova „kontrolor“ ve skutečnosti pochází z původního francouzského původu, ale v moderním použití pochází z překlepu „správce“. Tyto dva pojmy jsou prakticky zaměnitelné pro všechny praktické účely.

Jediným současným rozdílem je, že v USA a zemích společenství se titul „kontrolor“ na vládní pozice nevztahuje. Ve vládních nastaveních se používá pouze název „kontrolor“. Název pozice „kontrolor“ se proto zobrazuje pouze v soukromém sektoru, i když může existovat buď v neziskovém podniku, nebo v soukromé neziskové organizaci.

Vzdělávací požadavky a dovednosti

Být kontrolorem vyžaduje získání rozsáhlých a hlubokých znalostí účetních zásad, finančního modelování a obchodních praktik. Protože jsou odpovědní za přesnost účetního výkaznictví, zaujímají pozici, která nese vysokou úroveň odpovědnosti.

Obvykle mají titul jako certifikovaný veřejný účetní nebo certifikovaný účetní pro správu. Mohou také vlastnit pokročilou certifikaci, například certifikaci interního auditora nebo vládního finančního manažera.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • CPA vs CFA® CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem o
  • Průvodce forenzním auditem Průvodce forenzním auditem Forenzní audit je podrobný audit záznamů společnosti, který bude použit u soudu v soudním řízení. Zapojeni jsou všichni účetní, právníci a finanční profesionálové. Při takovém auditu budou hledat korupci, střet zájmů, úplatkářství, vydírání, zpronevěru majetku, finanční podvody
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found