Pro Forma - definice, použití ve výkazech zisku a ztráty a dopisech o záměru

Proforma je latina pro „jako věc“ nebo „kvůli formě“. Používá se primárně v souvislosti s prezentací informací formálním způsobem, za předpokladu nebo předpovědi Předpovědi Předpověď se týká praxe předpovídání toho, co se stane v budoucnu, s přihlédnutím k událostem v minulosti a současnosti. V zásadě jde o rozhodovací nástroj, který pomáhá podnikům vyrovnat se s dopadem nejistoty budoucnosti zkoumáním historických údajů a trendů. informace, které nemusí být k dispozici.

Pro Forma

Ve většině případů se proforma dokumentace používá k přiměřenému vyjádření toho, jak bude očekávaná událost vypadat, často jako hotovostní výdaj za zásilky. Proforma prohlášení ukazují základní předpoklady o zásilce a to, jak bude vypadat dokumentace, pokud se předpoklady potvrdí.

Výkazy příjmů Pro Forma

Proforma prohlášení jsou užitečná, pokud jde o sledování budoucího finančního směru. Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytnuté vedením veřejně obchodované společnosti o očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů a událostí, často zahrnujících některá historická čísla, která pomáhají vysvětlit předpokládané výsledky by měly vypadat. V případě, že předpokládaná čísla ukazují, že zisky pravděpodobně poklesnou, proforma prohlášení umožňuje společnosti zjistit potřebu změn v jejích operacích, aby se zabránilo snížení ziskovosti. Změny mohou zahrnovat snižování nákladů nebo zvyšování cen zboží a služeb.

Proforma výsledovky jsou důležité kvůli informacím, které mohou společnosti nabídnout. Pokud se například připravuje na výrobu nového zboží, může účetní závěrka pomoci předpovědět, zda výroba nového zboží způsobí zvýšení výdajů. To umožňuje společnosti přizpůsobit se potenciálnímu zisku / ztrátě změnou výrobní strategie, materiálů nebo dokonce rychlosti nebo načasování výroby zboží.

Dopisy o záměru

Proforma dokumenty v jakékoli formě jsou v zásadě jako dopisy o záměru Letter of Intent (LOI) Stáhněte si šablonu Finance of Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle součástí dopisu o záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita, vyjádření toho, jak má faktura nebo transakce vypadat po dokončení. Dokumenty se často používají k vyjádření zájmu o obchodní transakce nebo k odhalení zamýšleného účelu a výsledku transakce.

Veškeré dokumenty, které se zabývají společností a jejími výnosy, se musí řídit Všeobecně uznávanými účetními zásadami (GAAP) GAAP GAAP nebo Obecně přijímanými účetními zásadami, je běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a Radou pro cenné papíry (SEC). U malých podniků vyžaduje žádost o půjčku pro správu malého podniku často předložení pro forma finančního dokumentu. Bez ohledu na to, v jaké aréně se pro forma dokument používá, je to důležitý nástroj pro předpovídání výsledků a zajištění toho, aby byly požadované výsledky splněny.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Nákladní list Nákladní list je nákladní list, který potvrzuje přijetí přepravovaného nákladu. Lading je proces nakládky nákladu nebo zásilky do plavidla.
  • Memorandum o důvěrných informacích (CIM) CIM - Memorandum o důvěrných informacích Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony
  • Zdrojové dokumenty Zdrojové dokumenty Papírová stopa finančních transakcí společnosti se v účetnictví označuje jako zdrojové dokumenty. Ať už jsou šeky zapsány k výplatě, prodej je prováděn za účelem generování stvrzenek, fakturační faktury jsou zasílány dodavateli, nebo je pracovní doba zaznamenána do pracovního výkazu zaměstnance - všechny příslušné dokumenty jsou zdrojovými dokumenty.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found