Pasivní příjem - definice, důvody stavby, příklady

Pasivním příjmem jsou všechny peníze vydělané způsobem, který nevyžaduje příliš mnoho úsilí. Existuje několik nápadů na generování pasivního příjmu, které vyžadují hodně práce, jako je například vytvoření blogu nebo pronájem nemovitosti, ale nakonec vydělají peníze, i když majitel spí.

Pasivní příjem

Důvody pro budování pasivního příjmu

Osobní příjem je největším nástrojem vytvářejícím bohatství - něco, co vyžaduje aktivní účast jednotlivce. I když tedy jednotlivec má zaměstnání na plný úvazek, uvítal by další příjem, aniž by se za něj musel nutně potit.

Vývoj způsobu, jak generovat pasivní příjem, přináší mnoho výhod. S dodatečným příjmem je jednotlivec schopen rozšířit základnu budování bohatství, takže je snadné odejít do předčasného důchodu.

Pasivní příjem je navíc záložním plánem pro případ, že osoba ztratí denní práci, a nabízí alternativu v případě, že důchodce přežije penzijní plán. Limity příspěvku 401 (k) Limity příspěvku 401 (k) jsou limity stanovené Kongresem USA částka peněz, kterou mohou zaměstnanci přispět na svůj penzijní plán. .

Kolik příjmů lze dosáhnout?

Pasivní příjem nezaručuje obrovské bohatství přes noc. Jednotlivec by proto neměl očekávat, že tak brzy zbohatne. Stabilní a výdělečné příležitosti k pasivnímu příjmu však mohou způsobit, že člověk bude dlouhodobě hromadit příjem. Znamená to několik tisíc až stovky dalších na základě aktuálního toku příjmů.

Různé způsoby, jak budovat pasivní příjem

Existuje mnoho různých způsobů, jak vybudovat pasivní příjem. Zde je několik:

1. Investování

Kdykoli někdo zmíní pasivní příjem, existují lidé, kteří přemýšlejí o investování, protože to má potenciál rychle a s malým úsilím přinést dobré výsledky. Pasivní příjem a penzijní plány by však neměly být považovány za stejné.

Účelem investice je zajistit, aby během odchodu do důchodu existoval tok příjmů. Ideální je investovat do důchodového systému, pokud s tím souhlasí aktuální výběr fondu. Tímto způsobem může člověk vytvořit důkladný plán odchodu do důchodu, ačkoli existují sankce nebo daně v případě, že dojde k výběru před datem splatnosti.

2. Nemovitosti

Chytrým způsobem, jak generovat pasivní příjem, jakmile jsou všechny dluhy vyrovnány a máte další hotovost, je zvážit nemovitost k pronájmu. Před koupí nemovitosti spusťte hypotéku Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , a poté nemovitost koupit za hotové. Nemá smysl hledat dluh za účelem financování nákupu nemovitosti. Věci se komplikují, když je potřeba vyřídit hypotéku, a přesto se na koupi nemovitosti použil úvěr.

Dává také smysl koupit nemovitost v blízkosti, aby bylo zajištěno, že se o ni vlastník bude řádně starat. Znamená to konzultaci s realitním agentem Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy. kdo rozumí oblasti vlastníka, aby zajistil, že nová nemovitost přiláká nájemce.

Pronajatá nemovitost je dobrým zdrojem dalších příjmů, i když je to jeden z nejvíce pasivních zdrojů příjmů, protože k udržení jejího dobrého stavu bude vyžadovat čas a určité úsilí. Osoba, která se rozhodne pro nemovitost, musí mít takovou nemovitost neustále pod kontrolou.

Další nápady na pasivní příjem

1. Digitální reklamní prostor

Prodej digitálního reklamního prostoru je skvělý způsob, jak pasivně vydělat těm, kteří mají skvělé nápady a významnou základnu publika. Kanál YouTube nebo blog může generovat velké množství online provozu, který lze nakonec zpeněžit.

Pokud je obsah podmanivý a každý den získává hodně provozu, prodej reklamního prostoru na blogu zní jako dobrý nápad na vydělávání peněz. Jakmile jednotlivec nastaví věci do režimu „zvedání těžkých břemen“, může se uvolnit a sledovat růst příjmů.

2. Digitální produkty

Pokud existuje kreativní způsob generování obsahu, lze jej použít ke generování provozu jakékoli reklamy. Vše, co je potřeba, je produkt, který by publikum bylo v pokušení koupit. Obvykle to znamená e-knihu nebo aplikaci, která nabízí potenciál generovat příjem po dlouhou dobu.

3. Uchovávejte, abyste si udrželi věci lidí

Většina lidí má doma mnoho věcí a vždy hledají levné způsoby, jak je ubytovat. Není nic jednoduššího, než dostávat výplatu za udržování věcí jiných lidí. Generování pasivního příjmu ze skladování věcí pro lidi však vyžaduje obrovské počáteční investice do získání struktury úložiště.

Alternativou je něco jednoduchého, jako nechat kůlnu nebo skladovací suterén. Důležité je zajistit, aby věci, které mají být uloženy, byly každý den v bezpečí.

4. Pronájem praktických předmětů

Existují lidé s položkami, které se již nepoužívají a které si ostatní mohou půjčit a použít. Zahrnují nákladní auto, malý člun nebo dokonce i dvůr. Takové věci lze pronajmout za malý poplatek, což umožňuje velmi příjemný způsob generování pasivního příjmu.

Náhradní pokoje doma lze pronajmout pomocí platforem, jako je Airbnb. Je to vlastně jednoduché. Vyžaduje se pouze fotka toho, co je v nabídce, cenovka a chytlavé prohlášení, které má lidi povzbudit k využívání této služby.

Závěrečné slovo

Pro generování pasivního příjmu lze udělat mnoho věcí. Při hledání nápadu, který může fungovat za převládajících okolností, dávejte pozor na nápady s dlouhodobým pozitivním výsledkem. Zjistěte, zda jsou někde jinde lidé, kterým tato myšlenka prospěla.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Úrokové výnosy Úrokové výnosy Úrokové výnosy jsou částky zaplacené účetní jednotce za půjčení peněz nebo za to, že její účetní jednotka použila své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found