Zásoba nadváhy - doporučení analytika

Akcie s nadváhou Kmenové akcie Kmenové akcie jsou typem cenného papíru, který představuje vlastnictví kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. je akcie, kterou finanční analytici Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. věří, že překoná srovnávací akcie, zabezpečení nebo index. Doporučení o nadváze signalizuje investorům, aby akciím věnovali větší procento svého portfolia. Proto termín „nadváha“.

Různé instituce používají pro své akciové doporučení různé výrazy. „Koupit“ a „překonat“ jsou další výrazy, které analytici používají k signalizaci stejného sentimentu jako „nadváha“. Je důležité mít na paměti, že tato hodnocení jsou subjektivní. Akcie s nadváhou jednoho analytika by mohla být jiným analytikem označena jako akcie se stejnou váhou.

Sklad s nadváhou

Chcete pokračovat ve kariéře ve finanční instituci? Staňte se světovým finančním analytikem s finančním analytikem finančního modelování a oceňování (FMVA) ® Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari!

Alternativní definice

Pojem „nadváha“ může mít i další definici, kdy portfolio drží více akcií ve srovnání se srovnávacím portfoliem nebo indexem. Pokud se například portfolio investora skládá z 20% akcií A, zatímco referenční portfolio se skládá pouze z 10% akcií A, má portfolio investora nadváhu na akci A.

Srovnávací rozdíly

Abychom lépe porozuměli této terminologii, musíme se nejprve podívat na to, jak funguje vážení s tržními indexy. Tržní indexy, jako je Standards & Poor’s 500 Index (S&P 500) a Dow Jones Industrial Average (DJIA), přiřazují váhy akcím, které sledují, aby vytvořily index, který správně odráží výkonnost celého akciového trhu. Je důležité si uvědomit, že různé indexy ne vždy používají stejné váhové systémy. Když analytik hodnotí akcie jako akcie s nadváhou, znamená to, že akcie si zaslouží vyšší váhu ve svém indexu.

Můžeme použít tyto dva indexy jako příklad. Index S&P 500 sleduje 500 akcií a váží je podle tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností. Naproti tomu Dow Jones Industrial Average sleduje pouze 30 akcií, které jsou váženy cenou akcií Cenově vážený index Cenově vážený index je druh indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena podle aktuální ceny akcií. V cenově vážených indexech mají společnosti s vysokou cenou akcií větší váhu než společnosti s nízkou cenou akcií. . Tento rozdíl znamená, že akcie s nadváhou lze považovat za stejnou váhu nebo podváhu ve srovnání s jinou srovnávací hodnotou, protože jeden index stanoví váhy spíše na základě tržní kapitalizace než na ceně akcií.

Akcie s nadváhou a investice

Problém těchto doporučení spočívá v tom, že většina institucí nezveřejňuje, do jaké míry má akcie nadváhu. To může investorům způsobit problémy. Například pokud investor při rozhodování používá pouze tato doporučení, bude mít problémy s rozhodnutím, jak investovat mezi dvěma akcemi s nadváhou.

Je důležité si uvědomit, že tato hodnocení akcií jsou subjektivní. Obecně lze říci, že doporučení o nadváze akcií je pouze analytickým způsobem, který naznačuje jejich pozitivní výhled na akcie. Investor by se měl vždy snažit brát v úvahu více faktorů než jen toto hodnocení. Pokud navíc investor uvažuje o investování do akcie na základě těchto doporučení, měl by zvážit následující faktory:

  1. Pokud analytik klasifikující akcie analyzuje na základě stejného investičního horizontu Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k identifikaci doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika, které investor nese
  2. Zda má analytik stejné investiční cíle a ideologie jako investor
  3. Pokud má analýza smysl a jak je v souladu s vlastní analýzou a názorem investora

Ocenění akcií Ocenění Ocenění se týká procesu stanovení současné hodnoty společnosti nebo aktiva. Toho lze dosáhnout pomocí řady technik. Analytici, kteří chtějí, jsou stejně umění jako věda. Různí analytici mají různé metody a předpoklady, které mohou značně ovlivnit jejich doporučení. Před rozhodnutím o investici je vždy důležité podívat se nad rámec klasifikace akcií s nadváhou a provést další výzkum.

Finanční analytik finančního modelování a oceňování (FMVA) ® Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, vás naučí dovednosti, které potřebujete k správnému investičnímu rozhodování!

Dodatečné zdroje

Zjistěte více o tom, jak finanční analytici hodnotí akcie. Corporate Finance Institute nabízí řadu kurzů a zdrojů, které vám pomohou rozšířit vaše znalosti a podpořit vaši kariéru! Podívejte se na ně níže:

  • Modelování oceňování podniků
  • Vytváření finančního modelu v aplikaci Excel
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found