Akciové investiční strategie - Corporate Finance Institute

Existuje řada různých způsobů, jak přistupovat k akciím na skladě Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. investování, ale téměř všechny spadají do jednoho ze tří základních stylů: hodnotové investice, růstové investice nebo indexové investice. Tyto strategie investování do akcií sledují myšlení investora a strategie, kterou používají k investování, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizika. Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhnutí se ztrátě před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem.

Akciové investiční strategie

Níže se budeme zabývat třemi základními styly nebo strategiemi investování do akcií, které investoři běžně používají k přístupu k investování do akcií.

Základy investování do hodnoty

Strategie hodnotového investování, jednoduše řečeno, znamená nákup akcií společností, které trh podhodnotil. Cílem není investovat do společností bez jména, které nebyly uznány pro svůj potenciál - což spadá spíše do místa spekulativního nebo centového investování akcií. Hodnotoví investoři obvykle nakupují do silných společností, které obchodují za nízké ceny, o nichž se investor domnívá, že neodrážejí skutečnou hodnotu společnosti. Hodnota investování je o získání nejlepší nabídky, podobně jako získání velké slevy na designérskou značku.

Když říkáme, že akcie jsou podhodnoceny, máme na mysli, že analýza jejich finančních výkazů Analýza finančních výkazů Jak provést analýzu finančních výkazů. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. naznačuje, že cena, za kterou se akcie obchodují, je nižší, než by měla být, na základě skutečné hodnoty společnosti. To by mohlo naznačovat například nízký poměr ceny k účetní hodnotě (finanční poměr zvýhodněný hodnotovými investory) a vysoký dividendový výnos, což představuje částku dividend, kterou společnost vyplácí každý rok, ve vztahu k ceně každé akcie .

Trh není vždy ve svých oceněních správný. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, při odkupu a financování, a proto akcie často alespoň po určitou dobu obchodují za cenu nižší, než je jejich skutečná hodnota. Pokud sledujete strategii investování do hodnoty, cílem je vyhledat tyto podhodnocené akcie a nabrat je za příznivou cenu.

Hodnota investování dlouhodobě

Strategie investování do hodnoty je velmi přímočará, ale procvičování této metody je více zapojené, než si myslíte, zvláště když ji používáte jako dlouhodobou strategii. Je důležité vyhnout se pokušení pokusit se vydělat rychlé peníze na základě vyspělých tržních trendů. Strategie investování do hodnoty je založena na nákupu do silných společností, které si udrží svůj úspěch a které nakonec trhy uznají jejich vnitřní hodnotu.

Warren Buffet Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett je dobře známý tím, že nemá rád EBITDA. Warren Buffett je oceněn slovy: „Myslí si management, že zubní víla platí pro CapEx?“, Jeden z největších a nejplodnějších investorů v tomto století, který slavně řekl: „Z krátkodobého hlediska je trh soutěží popularity. Z dlouhodobého hlediska je trh vážicí zařízení.„Buffet zakládá své volby akcií na skutečném potenciálu a stabilitě společnosti, přičemž se dívá na celou každou společnost namísto pouhého pohledu na podhodnocenou cenovku, kterou trh přidělil jednotlivým akciím akcií společnosti. Stále však raději nakupuje akcie, které vnímá jako „na prodej“.

Hodnota investování

Základy strategií investování do růstových akcií

Po celá desetiletí bylo růstové investování drženo jako jin pro hodnotu jangu. Zatímco růstové investování je, v nejzákladnějších termínech, takzvaný „opak“ hodnotového investování, mnoho hodnotných investorů také používá při investování do akcií myšlenku růstového investování. Růstové investování je z dlouhodobého hlediska velmi podobné strategiím investování do cenných papírů. V zásadě platí, že pokud investujete do akcií na základě skutečné hodnoty společnosti a jejího potenciálu v budoucnu růst, používáte strategii investování do růstu.

Růstoví investoři se od přísně hodnotných investorů odlišují tím, že se zaměřují na mladé společnosti, které prokázaly potenciál významného, ​​nadprůměrného růstu. Růstoví investoři se dívají na společnosti, které opakovaně vykazují náznaky růstu a podstatného nebo rychlého nárůstu podnikání a zisku. Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) ve srovnání s výnosy, aktiva v rozvaze, provozní náklady a vlastní kapitál akcionářů během určitého časového období. Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku.

Obecná teorie za růstovým investováním spočívá v tom, že růst výnosů nebo výnosů, které společnost generuje, se pak projeví zvýšením cen akcií. Na rozdíl od hodnotových investorů mohou růstoví investoři často nakupovat akcie oceněné na nebo vyšší, než je současná vnitřní hodnota společnosti, na základě přesvědčení, že pokračující vysoká míra růstu nakonec posílí vnitřní hodnotu společnosti na podstatně vyšší úroveň, výrazně nad současný podíl cena akcie.

Mezi oblíbené finanční metriky používané růstovými investory patří zisk na akcii (EPS) Earnings Per Share Formula (EPS) EPS je finanční poměr, který dělí čistý zisk dostupný pro běžné akcionáře průměrnými nevyřízenými akciemi za určité časové období. Vzorec EPS naznačuje schopnost společnosti vytvářet čistý zisk pro běžné akcionáře. , zisková marže a rentabilita vlastního kapitálu (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je měřítkem ziskovosti společnosti, která bere roční výnos společnosti (čistý příjem) dělený hodnotou celkového vlastního kapitálu akcionářů (tj. 12%). ROE kombinuje výkaz zisku a ztráty a rozvahu, protože čistý zisk nebo zisk se porovnává s vlastním kapitálem akcionářů. .

Spojení hodnoty a růstu

Po pravdě řečeno, pokud uvažujete o dlouhodobém přístupu k investování, možná stojí za zvážení fúze investování hodnoty a růstu, které Buffet tak účinně zaměstnává. Existují dobré důvody pro zálohování s využitím těchto strategií investování do akcií.

Historicky vzato, hodnotové zásoby jsou obvykle zásobami společností v cyklické cyklické nezaměstnanosti Cyklická nezaměstnanost je druh nezaměstnanosti, kde se pracovní síly snižují v důsledku hospodářských cyklů nebo fluktuací v ekonomice, jako jsou recese (období hospodářského poklesu). Když je ekonomika na svém vrcholu nebo trvale roste, míra cyklické nezaměstnanosti je nízká průmyslová odvětví, která jsou z velké části tvořena podniky vyrábějícími zboží a služby, na které lidé využívají svůj diskreční příjem. Dobrým příkladem je letecký průmysl; lidé létají více, když je hospodářský cyklus na vzestupném trendu, a létají méně, když se pohybuje dolů, protože mají stále menší a libovolný příjem. Kvůli sezónnosti mají hodnotové akcie na trhu obvykle dobré výsledky v době hospodářského oživení a prosperity, ale je pravděpodobné, že zaostanou, pokud bude býčí trh dlouhodobě udržován.

Růstové akcie obvykle fungují lépe, když úrokové sazby poklesnou a výnosy společností vzrostou. Obvykle se jedná také o akcie, které nadále rostou, a to i v pozdních fázích dlouhodobého býčího trhu. Na druhou stranu se obvykle jedná o první akcie, které uhodí, když se ekonomika zpomalí.

Fúze investování do růstu a hodnoty vám nabízí příležitost užít si vyšší návratnost investice a současně snížit značné množství rizika. Teoreticky, pokud při nákupu některých akcií použijete strategii investování s vysokou hodnotou a zároveň použijete strategii investování do růstu pro nákup dalších akcií, můžete generovat optimální výdělky prakticky během jakéhokoli ekonomického cyklu a jakékoli výkyvy výnosů se pravděpodobně vyrovnají ve vašem laskavost v průběhu času.

Pasivní investování indexu

Indexové investování je mnohem pasivnější formou investování ve srovnání s investováním do hodnoty nebo růstu. V důsledku toho to vyžaduje mnohem méně práce a strategizace ze strany investora. Indexové investování široce diverzifikuje peníze investora mezi různé typy akcií v naději, že bude odrážet stejné výnosy jako celkový akciový trh. Jedním z hlavních lákadel indexového investování je, že mnoho studií ukázalo, že jen málo strategií pro výběr jednotlivých akcií dlouhodobě překonává investování indexu.

Po strategii investování do indexu obvykle následuje investice do podílových fondů nebo fondů obchodovaných na burze. Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupné třídy aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. které jsou navrženy tak, aby odrážely výkonnost hlavního akciového indexu, jako je S&P 500 nebo FTSE 100.

Sečteno a podtrženo - Hledání vlastní cesty

Každý investor musí objevit své vlastní osobní investiční strategie, které nejlépe vyhovují jeho individuálním potřebám nebo potřebám, stejně jako jejich investiční „osobnost“. Možná zjistíte, že kombinace tří přístupů zde diskutovaných je to, co vám nejlépe vyhovuje.

Investiční strategie nebo strategie, které používáte, se během vašeho života často mění, jak se mění vaše finanční situace a cíle. Nebojte se trochu zamíchat a diverzifikovat způsoby, kterými investujete, ale snažte se vždy pevně pochopit, co váš investiční přístup obnáší a jak to pravděpodobně ovlivní vaše portfolio a vaše finance.

Přečtěte si více o investování:

  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod uvádí hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found