Metoda dokončené smlouvy - definice, příklady a výpočet

Dokončená smluvní metoda uznání výnosů Uznání výnosů Uznání výnosů je účetní princip, který nastiňuje konkrétní podmínky, za nichž se výnos vykazuje. Teoreticky existuje široká škála potenciálních bodů, ve kterých lze uznat výnosy. Tato příručka se zabývá principy uznávání jak pro IFRS, tak pro US GAAP. je pojem v účetnictví Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byl jasný a srozumitelný pro všechny, které odkazují na metodu, při níž jsou všechny výnosy a zisky spojené s projektem uznány až po dokončení projekt.

Metoda dokončené smlouvy

Kromě metody dokončené smlouvy je dalším způsobem, jak uznat výnosy z dlouhodobé smlouvy, metoda procento dokončení. Tyto dvě metody vykazování výnosů se běžně vyskytují ve stavebních společnostech. Struktura společnosti Struktura společnosti se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a průmyslovém odvětví, strojírenských společnostech a dalších firmách, které generují hlavně příjmy z dlouhodobých smluv na projekty.

Porozumění metodě dokončené smlouvy

Metoda dokončené smlouvy odkládá veškeré rozpoznávání výnosů a výdajů, dokud není smlouva dokončena. Metoda se používá, když je nepředvídatelnost ve výběru finančních prostředků od zákazníka. Jeho použití je jednoduché, protože je snadné určit, kdy je smlouva dokončena. Podle metody dokončené smlouvy navíc není nutné odhadovat náklady. Investiční výdaje Investiční výdaje (zkráceně Capex) jsou platby v hotovosti nebo úvěry na nákup zboží nebo služeb, které jsou kapitalizovány v rozvaze. Jinými slovy, jedná se o výdaje, které jsou kapitalizovány (tj. Nejsou účtovány přímo do výkazu zisku a ztráty) a jsou považovány za „investice“. Analytici prohlížejí Capex, aby dokončili projekt - všechny náklady jsou známy po dokončení projektu.

Účetní zápisy

Položky deníku pro dokončenou metodu smlouvy jsou následující:

Položky deníku: Dokončená metoda smlouvy

Příklad

Společnost StrongBridges Ltd. získala kontrakt na stavbu mostu ve výši 20 milionů dolarů. Odhadovaný čas na dokončení projektu je tři (3) roky s odhadovanými náklady 15 milionů USD. Za předpokladu, že se odhady nákladů nezmění, se očekává, že projekt vygeneruje zisk 5 milionů USD. Následuje harmonogram projektu využívající alternativní procento metody dokončení:

Poznámky:

  • Vzniklé náklady jsou náklady vynaložené na stavbu mostu podle odhadu inženýra společnosti.
  • Billings je částka peněz, kterou společnost StrongBridges Ltd. fakturovala za stavbu mostu. Fakturační částky stanoví společnost.
  • Shromážděná hotovost je částka peněz, kterou společnost StrongBridges Ltd. získala za stavbu mostu. Rozdíly ve fakturaci a vybraných hotovostech jsou způsobeny časovými rozdíly.
  • % Dokončeno se stanoví jako vynaložené náklady dělené odhadovanými celkovými náklady.

U metody dokončené smlouvy jsou výnosy a náklady vykázány až na konci smlouvy. Položky deníku jsou následující:

Položky deníku: Příklad metody dokončené smlouvy

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.
  • Due Diligence in Project Finance Due Diligence in Project Finance Due diligence in project finance includes managing and reviewing the aspects related to a deal. Správná hloubková kontrola zajišťuje, že v souvislosti s finanční transakcí nevzniknou žádná překvapení. Proces zahrnuje komplexní prověření transakce a přípravu zápočtu.
  • Rozpočet projektu Rozpočet projektu Rozpočet projektu je nástroj používaný manažery projektu k odhadu celkových nákladů na projekt. Šablona rozpočtu projektu obsahuje podrobný odhad všech nákladů, které pravděpodobně vzniknou před dokončením projektu.
  • Protokol RAID Protokol RAID Protokol RAID je nástroj pro správu projektů, který je zaměřen na centralizaci a zjednodušení sběru, monitorování a sledování dat projektu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found