SEC 10-K - Podání výroční zprávy společnosti na EDGAR

Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva Podání SEC Podání SEC jsou finanční výkazy, pravidelné zprávy a další formální dokumenty, které musí veřejné společnosti, makléři a obchodníci zaslat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). SEC byla vytvořena ve třicátých letech minulého století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody, které musí být předloženy Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva, která se zasílá akcionářům během výročního zasedání za účelem volby ředitelů. SEC podání 10-K nastiňuje historii společnosti, vlastní kapitál, dceřiné společnosti Dceřiná společnost Dceřiná společnost (sub) je obchodní subjekt nebo společnost, která je plně vlastněna nebo částečně ovládána jinou společností, která se označuje jako mateřská nebo holdingová společnost. Vlastnictví je určeno procentem akcií držených mateřskou společností a vlastnický podíl musí činit alespoň 51%. , organizační struktura, auditovaná účetní závěrka a další relevantní informace.

příklad 10-k formyZdroj: SEC

10-K je organizován způsobem, který usnadňuje konzistentní hledání stejných informací napříč různými společnostmi na stejném místě na 10-K. Tady jsou hlavní části formuláře:

Část I.

Část I Formuláře 10-K poskytuje přehled podnikání společnosti a rizikových faktorů, které by investoři měli vědět při investování Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy). ve společnosti. V této části by společnost měla zveřejnit veškerá podstatná soudní řízení, kterých je firma součástí nebo kterým podléhá jakýkoli majetek společnosti. V této části by také měly být zveřejněny všechny nevyřešené komentáře zaměstnanců SEC o zprávách společnosti v předchozích obdobích. Společnost by měla případně poskytnout informace týkající se porušení bezpečnosti dolů nebo jiných regulačních problémů.

Část II

Část II poskytuje srovnávací prezentaci finančních údajů za pět bezprostředně předcházejících let, což investorům usnadňuje měření nejnovějších výsledků společnosti na základě minulých údajů. Tato část také zahrnuje auditované finanční výkazy, které byly zkontrolovány registrovanou firmou CPA. CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích budete často slyšet, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku nastíníme podobnosti a rozdíly označení CPA vs. CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem k. Tyto finanční výkazy zahrnují zprávu nezávislého auditora, konsolidovanou rozvahu Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základní účetní závěrky. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál, konsolidovaný výkaz o činnosti, Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. a další účetní zprávy a poznámky. Diskuse a analýza vedení Co je MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) je část výroční zprávy nebo SEC podání 10-K, která poskytuje přehled o tom, jak si společnost vedla v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucí projekce managementu. výkonnosti společnosti poskytuje jasný přehled o finančních a provozních problémech, které ovlivnily provozní výsledky.

Část III

Tato část 10-k obsahuje významné informace týkající se ředitelů, vedoucích pracovníků, odměňování vedoucích pracovníků a správy a řízení společnosti. Firmy by také měly odhalit skutečné vlastnictví správy. Vliv investora Úroveň vlivu investora, kterou společnost drží v investiční transakci, určuje způsob účtování uvedených soukromých investic. Účtování investice se liší podle úrovně kontroly, kterou má investor. a významní akcionáři, určité vztahy a související transakce, nezávislost ředitele a účetní poplatky a služby.

Část IV

Společnosti by měly uvést finanční výkazy, plány a exponáty, které jsou uloženy v části II. Exponáty zahrnují všechny materiální smlouvy, organizační dokumenty společnosti, seznam významných dceřiných společností a příslušná certifikace. Zde také vedení - generální ředitel, finanční ředitel a členové představenstva - připojí své podpisy, čímž potvrdí, že podání SEC 10-K je přesné.

Relevance pro finančního analytika

Finanční analytici rutinně musí získávat informace při provádění finanční analýzy a finančního modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Aby mohl analytik posoudit atraktivitu investice, musí se podívat na historické finanční informace o společnosti, kde jsou extrémně důležité 10-K a 10-Q (čtvrtletní zprávy).

předpovědní model založený na informacích z 10-k

Tento příklad je převzat z kurzů finančního modelování Finance.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení 10-k podání. Chcete-li dále rozvíjet své finanční znalosti, podívejte se na následující bezplatné finanční zdroje:

  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found