Hotovostní rezervy - definice, výhody a způsob výpočtu

Hotovostní rezervy jsou prostředky, které společnosti vyčleňují pro použití v krizových situacích. Ušetřená hotovost se používá k pokrytí nákladů nebo výdajů, které jsou neplánované nebo neočekávané. Ve většině případů jsou rezervy speciálně pro krátkodobé potřeby. Jednou z výhod zachování takové rezervy je, že se společnost může vyhnout dluhu na kreditní kartě Půjčka kulka Půjčka kulka je typ úvěru, ve kterém je splácená jistina splácena na konci doby trvání půjčky. V některých případech jde o úrokový náklad nebo o potřebu převzít další dluh z půjčky. (Půjčky se obvykle používají pro větší plánované finanční potřeby.)

Hotovostní rezervy

Podniky obvykle používají svůj firemní bankovní účet k ukládání uložených peněz jako hotovostní rezervy. Peníze mohou být také umístěny na samostatný účet, označený jako účet hotovostní rezervy.

Kolik by mělo jít do hotovostní rezervy?

Částka, kterou společnost vloží na účet hotovostních rezerv, závisí zcela na jejích potřebách. Finanční odborníci obecně říkají, že solidní rezerva je taková, která se může postarat o běžné náklady společnosti od tří do šesti měsíců. Náklady na fixní a variabilní náklady lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na její povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé.

Rozhodnutí o výši rezervy je pro společnost důležitým finančním rozhodnutím. Nedostatečné vyčlenění dostatečné hotovosti činí společnost finančně zranitelnou - ale příliš velké rezervy znamenají, že společnost nevyužívá plně příležitosti investovat více prostředků do rozvoje svého podnikání.

Je důležité, aby podnik zkontroloval svou účetní závěrku Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výkazy jsou složitě určeny k tomu, aby určily, kolik by mělo být umístěno do peněžní rezervy. Zaměření na obchodní výdaje a výdělky, stejně jako výkaz peněžních toků společnosti Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. , je standardní způsob, jak určit, jak velká rezerva by měla být. Ve většině případů je nejlepší použít výkaz peněžních toků z předchozího roku k určení, kolik příjmů společnost vydělala a kolik peněz utratila.

Odečtením nákladů od celkových výnosů se zjistí celková částka peněz, která šla na výdaje na podnikání. Tuto částku lze poté vydělit počtem měsíců v účetním období, aby se určila měsíční sazba spálení hotovosti.

U začínajících podniků, které dosud nemají finanční výkazy, lze částku hotovostní rezervy stanovit pomocí projektovaného peněžního toku a obchodního rozpočtu společnosti. Odečtení předpokládaných měsíčních výdajů od předpokládaných měsíčních výnosů dává společnosti číslo, které pak může vynásobit počtem měsíců, které by hotovostní rezerva měla pokrýt.

Kurz modelování peněžních toků financí a analýzy financí prozkoumá, jak vytvořit 12měsíční model předpovědi peněžních toků v aplikaci Excel.

Druhá definice

Hotovostní rezervy mohou také odkazovat na krátkodobé, vysoce likvidní investice, které jednotlivci a společnosti investují do rychlého přístupu k finančním zdrojům, aniž by museli mít kolem sebe velké množství hotovosti.

Fidelity Cash Reserve jsou oblíbené, pokud jde o investice do aktiv, která jsou velmi likvidní. Jedná se o konkrétní investici z rodiny podílových fondů Fidelity. Investiční nástroj je ideální pro jednotlivce, rodiny a podniky, protože může vydat příkaz k likvidaci a získání finančních prostředků ve stejný den.

souhrn

Hotovostní rezervy jsou pro společnosti zásadní. V rezervě jsou peníze, které může podnik použít, když se zvýší neočekávané náklady nebo poklesnou výnosy. Výpočet příjmů společnosti a odečtení výdajů dává společnostem částku za měsíc, kterou potřebují k pokrytí. V ideálním případě by hotovostní rezervy měly být alespoň dostatečné k pokrytí nákladů společnosti na šest měsíců.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Bankovní linka Bankovní linka Bankovní linka nebo úvěrová linka (LOC) je druh financování, které banka nebo jiná osoba poskytuje společnosti, korporaci nebo vládnímu subjektu.
  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • Pohotovostní financování Pohotovostní financování Ve smlouvě o prodeji a koupi domu se pohotovostní financování týká klauzule, která vyjadřuje, že nabídka je podmíněna tím, že kupující zajistí financování nemovitosti. Pohotovostní financování poskytuje kupujícímu ochranu před potenciálními právními důsledky v případě, že se obchod nepovede uzavřít.
  • Drobná hotovost Drobná hotovost Drobná hotovost odkazuje na představu, že každý podnik potřebuje pravidelně hotovost, aby mohl platit za kancelářské potřeby, poštovní služby nebo kancelářské občerstvení. Proto si podniky nechávají nějaké hotovosti po ruce pro neočekávané výdaje. Ačkoli běžně existuje pouze jeden hotovostní účet

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found