Funkce NORM.S.DIST - standardní standardní rozdělení aplikace Excel

Funkce NORM.S.DIST je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Pro danou hodnotu vypočítá funkci Standardního normálního rozdělení. Funkci NORM.S.DIST lze použít k určení pravděpodobnosti, že náhodná proměnná, která je standardně normálně distribuována, bude menší než 0,5.

Ve finanční analýze Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, NORM.S.DIST pomáhá vypočítat pravděpodobnost získání menší nebo rovné konkrétní hodnotě ve standardním normálním rozdělení. Lze jej například použít ke změnám v cenových indexech, přičemž se předpokládá, že ceny akcií budou normálně distribuovány.

Vzorec

= NORM.S.DIST (z, kumulativní)

Funkce NORM.S.DIST používá následující argumenty:

  1. Z (povinný argument) - Toto je hodnota, pro kterou chceme distribuci.
  2. Kumulativní (povinný argument) Toto je logický argument, který označuje typ distribuce, která má být vrácena.

Pokud „kumulativní“ = True (normální kumulativní distribuční funkce), vrátí se oblast pod křivkou nalevo od „x“. To znamená, že by používalo funkci kumulativní distribuce.

Pokud „kumulativní“ = False (funkce normální hustoty), vrátí se výška křivky na „x“. To znamená, že by používalo funkci hustoty pravděpodobnosti. Průměr = 0 a směrodatná odchylka = 1.

Jak používat standardní normální distribuční funkci v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce NORM.S.DIST, vezměme si příklad standardního normálního rozdělení:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme z = 1,333.

Zde použitý vzorec pro funkci kumulativní distribuce je:

Standardní normální rozdělení

Výsledek získáme níže:

Funkce NORM.S.DIST

Vzorec použitý pro výpočet funkce rozdělení pravděpodobnosti je:

Funkce NORM.S.DIST - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Funkce NORM.S.DIST - Příklad 1a

Několik poznámek o funkci NORM.S.DIST

  1. Funkce NORM.DIST () odkazuje na jakékoli normální rozdělení, zatímco funkce kompatibility NORMSDIST () a funkce konzistence NORM.S.DIST () odkazují konkrétně na normální rozdělení jednotky.
  2. #HODNOTA! error - Nastane, když některý z daných argumentů je nečíselný nebo je nelogickou hodnotou.
  3. S.DIST je speciální případ NORM.DIST. Necháme-li průměrnou hodnotu 0 a směrodatnou odchylku rovnou 1, výpočty pro NORM.DIST se shodují s výpočty pro NORM.S.DIST.
  4. Funkce NORM.S.DIST byla představena v MS Excel 2010 jako náhrada za funkci NORMSDIST.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel Standard Normal Distribution. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel Finance Excel pro finance Tento průvodce Excelem pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro Windows a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found