Analýza precedentních transakcí - Průvodce po výpočtu precedentů fúzí a akvizic

Precedentní transakční analýza je metoda oceňování společnosti Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financování, kde minulé transakce fúzí a akvizic Proces akvizic fúzí a fúzí Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady se dnes používají k ocenění srovnatelného podnikání. Tato metoda oceňování, která se běžně označuje jako „precedenty“, je běžná při pokusu o zhodnocení celého podniku v rámci fúze / akvizice a je běžně připravována analytiky působícími v investičním bankovnictví IBD - divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro Investment Bankovní divize v rámci celkové investiční banky. IBD má odpovědnost za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic, soukromého kapitálu Průvodce kariérou pro soukromé kapitálové úlohy Tento kariérní průvodce soukromými Equity jobs poskytuje všechny informace, které potřebujete vědět - pozice, plat, tituly, dovednosti, postup a mnoho dalšího. Podniky soukromého kapitálu jsou společnosti zabývající se správou investic, které získávají soukromé podniky sdružováním kapitálu poskytovaného jednotlivci s vysokým čistým jměním (HNWI) a institucionálními investory. a firemní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) a / nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. .

Příklad předchozí transakční analýzy

Tato příručka rozdělí různé součásti precedentních transakcí a umožní vám provádět analýzu samostatně.

Kroky k provedení analýzy předchozích transakcí:

# 1 Vyhledejte relevantní transakce

Proces začíná hledáním dalších transakcí, ke kterým došlo v (ideálně) nedávné historii a jsou ve stejném odvětví.

Proces prověřování vyžaduje stanovení kritérií, jako jsou:

  • Průmyslová klasifikace
  • Typ společnosti (veřejná, soukromá atd.)
  • Finanční metriky (výnosy, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy, amortizací) jsou zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože se dívá na ziskovost podniku z jádra operace před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, čistý příjem)
  • Zeměpis (sídlo, mix výnosů, mix zákazníků, zaměstnanci)
  • Velikost společnosti (výnosy Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměnitelně používány, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatá hotovost, zaměstnanci, místa)
  • Produktová kombinace (čím podobnější společnost, tím lépe)
  • Typ kupujícího (soukromý kapitál, strategický / konkurenční, veřejný / soukromý)
  • Velikost dohody (hodnota)
  • Ocenění (vícenásobné výplaty, tj. EV / výnosy, EV / EBITDA atd.)

Výše uvedená kritéria lze nastavit ve finanční databázi, jako je Bloomberg nebo CapIQ, a exportovat do aplikace Excel pro další analýzu.

# 2 Analyzujte a upřesněte dostupné transakce

Po provedení úvodní obrazovky a přenosu dat do aplikace Excel je čas začít filtrovat transakce, které neodpovídají aktuální situaci.

Aby bylo možné třídit a filtrovat transakce, musí analytik transakce „vydrhnout“ pečlivým přečtením obchodních popisů společností na seznamu a odstraněním těch, které nejsou dostatečně vhodné.

Mnoho transakcí bude mít chybějící a omezené informace, pokud podmínky obchodu nebyly zveřejněny. Analytik bude hledat vysokou a nízkou tiskovou zprávu, zprávu o výzkumu vlastního kapitálu Přehled výzkumu akciového trhu Odborníci na výzkum akcií jsou odpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít investiční banky, instituce nebo jejich klienti zájem. Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tato příručka s přehledem výzkumu vlastního kapitálu nebo jiný zdroj, který obsahuje metriky dohody. Pokud nic nenajdete, budou tyto společnosti ze seznamu odstraněny.

# 3 Určete rozsah násobků ocenění

Když je připraven užší seznam (podle kroků 1 a 2), lze vypočítat průměr nebo vybrané rozmezí násobků ocenění.

Nejběžnějšími násobky pro analýzu předchozích transakcí jsou EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich hodnoty Enterprise Value (EV) na EBITDA v poměru k průměru. V této příručce rozdělíme násobek EV / EBTIDA na různé součásti a provedeme vás postupem, jak jej vypočítat krok za krokem a EV / výnosy.

Analytik může vyloučit extrémní odlehlé hodnoty, jako jsou transakce, které měly EV / EBITDA násobky mnohem nižší nebo mnohem vyšší, než je průměr (za předpokladu, že je k tomu dobrý důvod).

# 4 Aplikujte násobky ocenění na dotyčnou společnost

Po řadě ocenění násobky Analýza násobků Analýza násobků zahrnuje ocenění společnosti pomocí použití násobku. Porovnává násobek společnosti s obdobnou společností. z minulých transakcí bylo stanoveno, lze tyto poměry použít na finanční metriky dotyčné společnosti.

Například pokud byl rozsah ocenění:

  • 5x EV / EBITDA (nízká)
  • 0x EV / EBITDA (vysoká)

A dotyčná společnost má EBITDA 150 milionů dolarů,

Rozsahy ocenění pro podnik by byly:

  • 675 milionů USD (nízké)
  • 900 milionů $ (vysoké)

# 5 Graf výsledků (jinými metodami) na fotbalovém hřišti

Jakmile je pro oceňovaný podnik stanoven rozsah ocenění, je důležité výsledky zobrazit v grafu, aby byly snadno srozumitelné a srovnatelné s jinými metodami.

Graf fotbalového pole Šablona grafu fotbalového pole Fotbalový graf se používá k zobrazení řady hodnot pro firmu. Stáhněte si naši bezplatnou šablonu grafu fotbalového pole Excel a naučte se, jak ji vytvořit. je nejlepší způsob, jak jednoduchým způsobem ilustrovat různé metody na jedné stránce.

Hlavní metody oceňování zahrnuté v grafu jsou:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Analýza předcházejících transakcí
  • DCF analýza
  • Analýza schopnosti platit
  • 52 týdnů ahoj / lo (pokud je veřejná společnost)

fotbalové hřiště ukazuje transakce Šablona grafu fotbalového hřiště Graf fotbalového hřiště se používá k zobrazení řady hodnot pro firmu. Stáhněte si naši bezplatnou šablonu grafu fotbalového pole Excel a naučte se, jak ji vytvořit.

Stáhněte si zdarma šablonu fotbalového hřiště Šablona grafu fotbalového hřiště Tabulka fotbalového hřiště se používá k zobrazení řady hodnot pro firmu. Stáhněte si naši bezplatnou šablonu grafu fotbalového pole Excel a naučte se, jak ji vytvořit. .

Srovnatelná analýza společnosti vs. analýza předchozích transakcí

Obě metody jsou formou nebo relativním oceněním, kdy se dotyčná společnost porovnává s jinými podniky, aby mohla odvodit její hodnotu. „Kompy“ jsou však aktuální násobky Průvodci oceňováním zdarma, který vám pomůže naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, které se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, které lze pozorovat na veřejných trzích, zatímco „precedenty“ zahrnují prémii za převzetí a proběhly v minulosti.

Hlavní podobnosti jsou:

  • Relativní ocenění
  • Použijte násobky (EV / výnosy, EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich Enterprise Value (EV) na násobek EBITDA vzhledem k průměru. V této příručce rozbijeme rozdělte násobek EV / EBTIDA do jeho různých komponent a projděte si, jak jej vypočítat krok za krokem)
  • Je těžké najít dokonale srovnatelné společnosti
  • Ukazuje, co je pravděpodobně racionální investor / nabyvatel ochoten zaplatit (pozorovatelné)

Hlavní rozdíly jsou:

  • Poplatek za převzetí (zahrnutý v precedentech - ne v komps)
  • Načasování (precedenty rychle stárnou - kompy jsou aktuální)
  • Dostupné informace (obtížné najít pro precedenty - snadno dostupné pro comps)

Analýza DCF vs. předchozí transakce

Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF se zlevněným peněžním tokem (DCF) Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše předpovědí, že společnost má neuvěřitelnou analýzu volných peněžních toků, což je forma vlastního ocenění prováděného vytvořením finančního modelu v aplikaci Excel. Na rozdíl od relativních metod nezohledňuje to, co stojí za to jiné podniky.

Finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. je mnohem podrobnější a zcela přizpůsobený způsob, jak ocenit podnikání. Finanční prognóza se pro společnost vytváří sestavením jejích příjmových faktorů, marží, struktury nákladů, kapitálových výdajů a položek rozvahy, aby se určily její nezajištěné volné peněžní toky Ocenění Zdarma průvodce oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty svým vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, průzkumu akcií atd.

Chcete-li se dozvědět více, přečtěte si naši bezplatnou příručku k finančnímu modelování. Příručka k finančnímu modelování zdarma. Tato příručka k finančnímu modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF, dalších kurzů finančního modelování.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce předchozí analýzou transakcí. Chcete-li se stále více učit a rozvíjet svou kariéru v oblasti podnikových financí, budou vám dobře sloužit tyto další zdroje:

  • Typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found