Stanovy - obsah a požadavky

Stanovy jsou soubor formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby mohla být společnost právně uznána jako korporace, korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , musí tyto dokumenty uložit u ministra nebo registrátora společnosti, kde se společnost rozhodne působit. Některé státy, například Nevada a Delaware, přitahují velké množství firem, které usilují o začlenění do obchodního rejstříku, a to díky svým výhodným daňovým výhodám. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné náklady, které lze odečíst, patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady a regulační prostředí.

Mezi hlavní součásti stanov patří název společnosti, typ podnikové struktury Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, registrovaném agentovi, počtu schválených akcií a jménech a podpisech vlastníků společnosti.

Stanovy společnosti

Mnoho států účtuje společnostem, které se rozhodnou začlenit do svých jurisdikcí, poplatek za podání. Státní poplatek za registraci stanov pro neziskovou společnost se od roku 2017 pohybuje od 50 do 500 USD. U neziskových společností se poplatek za podání pohybuje od 0 do 125 USD. Poplatek se liší podle toho, zda zakladatelé podávají stanovy poštou nebo prostřednictvím webových stránek registrátorů. Pokud je společnost zaregistrována v jednom státě a podniká v jiných státech, musí se také zaregistrovat v ostatních státech. Musí také uložit požadované poplatky a daně, které se účtují společnostem v každém státě.

Účel začlenění

Níže jsou uvedeny některé výhody plynoucí z podnikání, které funguje jako společnost:

1. Vznik trvalé existence

Neustálá existence znamená, že společnost bude v činnosti pokračovat i v budoucnu, a to i po odchodu nebo smrti vlastníků a vedoucích pracovníků. To dělá korporace trvalejšími nad neregistrovanými společnostmi, které mohou být ukončeny smrtí nebo odvoláním všech nebo některých jejich vlastníků. Začlenění také usnadňuje převod vlastnictví společnosti na jiný subjekt.

2. Daňové výhody

Začlenění podniku v určitých státech umožňuje firmám využívat daňové snížení některých svých provozních nákladů. Některé z těchto nákladů zahrnují výrobní náklady, mzdy zaměstnanců, náklady na pojištění, důchodové dávky a investice do zelené energie. Snížení daní pomáhá korporaci podstatně snížit celkovou daňovou povinnost.

3. Ochrana před závazky

Založený subjekt funguje jako samostatný subjekt od vlastníků, což znamená, že osobní majetek vlastníků / zakladatelů je chráněn před obchodními závazky. Například pokud společnost dluží věřitelům peníze, věřitelé nemohou dražit osobní majetek vlastníků, jako jsou rezidenční nemovitosti, motorová vozidla a bankovní účty, aby zaplatili obchodní dluhy. Pokud však podnik funguje jako společnost nezapsaná v obchodním rejstříku, vlastníci čelí riziku ztráty svých aktiv, aby zaplatili obchodní dluhy.

4. Vylepšený firemní image

Podnikání jako korporace dodává společnosti důvěryhodnost a důvěru. Zákazníci mají tendenci důvěřovat podnikům výrazy „Inc“ nebo „Incorporated“ na konci své značky. Obchodování jako společnost také pomáhá získat důvěru investorů a bank, které plánují investovat nebo financovat podnikání.

Informace potřebné ve stanovách

Konkrétní informace obsažené ve stanovách se liší stát od státu, ale jsou zde uvedeny typické podrobnosti:

1. Název společnosti

Společnosti, které podají žádost o zápis do obchodního rejstříku, musí uvést název, který bude společnost používat k provádění svých operací. Název musí obsahovat výraz „Inc“ nebo „Incorporated“, aby se společnost odlišila od nezapsaných společností.

2. Jméno a adresa registrovaného agenta

Přihláška k podnikání musí obsahovat jméno a adresu někoho, kdo jménem společnosti obdrží důležité dokumenty a právní dokumenty. Podnik si musí vybrat někoho, kdo bude v běžnou pracovní dobu kdykoli dosažitelný. Společnosti, které působí mimo stát, kde byly zaregistrovány, si obvykle najmou službu registrovaného agenta, aby přijímaly oficiální sdělení jejich jménem.

3. Typ společnosti

Podnik by měl zveřejnit typ společnosti, kterou hodlá zaregistrovat. Mezi hlavní typy korporací patří akciové korporace, akciové korporace a neziskové korporace. Pro různé typy společností existují různé poplatky.

4. Oblasti činnosti korporace

Každý stát zavádí různá pravidla v závislosti na účelech, pro které je společnost založena. Podnik musí zveřejnit, co prodává, a druh podnikání, do kterého je zapojen.

5. Jména a adresy původních ředitelů

Společnost musí poskytnout seznam a adresu všech nominovaných ředitelů, kteří řídí společnost. Seznam může také obsahovat jména a adresy vedoucích pracovníků společnosti, jako je prezident, viceprezident, tajemník a pokladník.

6. Trvání společnosti

Podnik musí uvést, zda bude fungovat trvale nebo po stanovenou dobu.

7. Jméno a adresa zakladatele

Zakladatelem je osoba, která připravuje zakládací dokumenty a která má na starosti založení společnosti. Podává stanovy státu, ve kterém se společnost registruje, a je odpovědný za poskytování jakýchkoli dalších dokumentů požadovaných státem, dokud nebude společnost plně zaregistrována. Poté, co byla založena společnost, nemá zakladatel žádné další formální povinnosti.

Požadavky na stanovy

Při vyplňování stanov musí zakladatel splňovat následující požadavky:

1. Žádost a poplatek

Při podání žádosti o zápis do obchodního rejstříku u ministra nebo registrátora je zakladatel povinen předložit přihlášku a zaplatit registrační poplatek ve stavu své hlavní adresy. Registrační poplatek se pohybuje od 50 USD a někdy může činit až 500 USD, v závislosti na typu společnosti a státu, ve kterém je zapsána. Iniciátoři mohou získat předtištěné formuláře v kancelářích ministra nebo stáhnout online formulář z registrátora webová stránka.

2. Požadovaná ustanovení

Obsah stanov musí odpovídat státním zákonům a zákonům o registraci společností. Některá z požadovaných ustanovení ve stanovách společnosti zahrnují název a adresu společnosti, prohlášení uvádějící účel, pro který je společnost založena, dobu trvání společnosti atd. Zakladatel musí splňovat všechna požadovaná ustanovení, aby mohla být společnost schválena.

Více zdrojů

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností jsou důležitým zdrojem dat a informací pro finanční analytiky. Vědět, kde tyto informace najít, je zásadním prvním krokem při provádění finanční analýzy a finančního modelování. Tato příručka nastiňuje nejběžnější zdroje podání veřejných společností.
  • EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.
  • Zákon Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank nebo zákon o reformě a ochraně spotřebitele z Wall Street z roku 2010 byl přijat do práva během Obamovy vlády jako reakce na finanční krizi v roce 2008. Snaží se zavést významné změny k finanční regulaci a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona.
  • Podání SEC Podání SEC jsou finanční výkazy, pravidelné zprávy a další formální dokumenty, které musí veřejné společnosti, makléři a obchodníci zaslat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). SEC byla vytvořena ve 30. letech 20. století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found