Kvalita výdělků - zpráva o náležité péči o akvizice

Zpráva o kvalitě výdělků je rutinním krokem v rámci due diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciální dohody nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření čehokoli jiného, ​​co bylo vychován během fúze a akvizice nebo investičního procesu. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče. proces pro soukromé akvizice. Čistý zisk Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. není nutně 100% přesným údajem o finanční výkonnosti podniku. Pokud společnost vykazuje velké údaje o čistém příjmu, ale záporné provozní peněžní toky Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost v daném období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. například to nemusí být tak finančně zdravé, jak se zdá. Zpráva o kvalitě příjmů hodnotí, jak společnost akumuluje své výnosy - například hotovostní nebo bezhotovostní, opakující se nebo neopakující se.

Téma Kvalita výdělků

Existuje mnoho klíčových detailů, které nejsou uvedeny ve výkazu zisku a ztráty společnosti - proto rozdělení peněžních zdrojů Hotovostní hotovost Hotovostní hotovost je jakýkoli záměrně zvolený a automatizovaný převod části peněžního toku společnosti nebo jednotlivce, který má být použit pro Specifický účel. je velmi důležité. Jednoduše řečeno, pokud společnost vykazuje kladný čistý příjem, ale nekvalitní výdělky, pak může být získání společnosti riskantnější investicí, než naznačují finanční výkazy společnosti. Toto posouzení často ovlivňuje, zda se nabyvatel rozhodne či nikoli pro soukromou akvizici.

Příklad zprávy o kvalitě výdělků

Následuje příklad zkrácené verze hypotetické prověrky kvality prověření výdělků provedené, když se fiktivní společnost XYZ Capital Partners rozhodne získat soukromou společnost Soukromá společnost. Soukromá společnost je společnost, jejíž akcie vlastní jednotlivci nebo korporace a která nenabízí kapitálové podíly investorům ve formě akciových akcií obchodovaných na veřejné burze cenných papírů. ABC Co a částečně získat DEF Co (sesterská společnost ABC). Kontrolu dokončují externí auditoři QRS LLP. Je rozdělena do 3 sekcí: (1) shrnutí, (2) výkaz zisku a ztráty a (3) rozvaha.

1. Shrnutí

Obchodní přehled

Společnost ABC Co. sídlí v Buffalu v New Yorku a byla založena v roce 2000 Jamesem Smithem. ABC poskytuje celostátní stěhovací služby, které zahrnují práci, odvoz a stěhování. Existuje pět manažerů, kteří jsou součástí vrcholového vedení a hierarchie společnosti. Struktura společnosti Struktura společnosti odkazuje na organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví je toto:

Příklad zprávy o kvalitě výdělků, část 1

V této dohodě XYZ rovněž zakoupí komponenty sesterské společnosti ABC, DEF, aby získala kontrolu nad určitými fixními aktivy souvisejícími s touto akvizicí.

Přehled transakcí

Letter of Intent Letter of Intent (LOI) společnosti XYZ Stáhněte si šablonu Finance's Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle zahrnuty v prohlášení o záměru, patří: přehled a struktura transakcí, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita zahrnuje akvizici všech aktiv ABC a některých dalších provozních aktiv společností DEF za částku 6 milionů USD. 6 milionů USD představuje 4,23násobný násobek EBITDA před úpravami výnosů souvisejících s Amazonem (velký jednorázový zdroj příjmů, který se objevil, když se přestěhovali do své kanceláře v Buffalu v NY po dobu tří let), tento násobek je upraven 4,39krát EBITDA.

Přehled transakcí

Shrnutí klíčových problémů a doporučení

Výkaz zisku a ztrátyPozorováníDoporučení
Tržby a AmazonABC má obvykle několik větších projektů, které se vyskytují každý rok. V roce 2017 však společnost ABC získala zakázku od společnosti Amazon, která byla mnohem větší než obvykle.Ačkoli byl projekt Amazon kvůli své velikosti neobvyklý, společnost ABC může být schopna využít budoucích jednorázově velkých objednávek, protože jsou nyní na seznamu dodavatelů pro Amazon. XYZ Capital Partners by měl pečlivě sledovat vývoj společnosti Amazon ve Vancouveru, protože může přijímat další velké objednávky.
Společnost QRS zkontrolovala tržby za rok 2017, aby zjistila, zda nevznikly nějaké velké jednorázové výnosy podobné Amazonu. QRS poznamenal, že nedošlo k žádnému velkému zvýšení tržeb a všichni zákazníci v top 10 vykázali výnosy po dobu nejméně dvou 2 po sobě jdoucích let.

RozvahaPozorováníDoporučení
Přidělení kupní cenySpolečnost XYZ by měla alokovat co největší část kupní ceny na hmotný majetek, aby mohla využít rychlejšího odpisu tohoto majetku pro daňové účely. QRS odhaduje, že hodnota daňového štítu pro Pender West by vzrostla o 100 800 $, pokud by bylo přiděleno dalších 1,26 milionu dolarů na hmotný majetek.Společnost XYZ by měla určit skutečnou reálnou tržní hodnotu aktiv, která mají být zakoupena, a zjistit, zda může vyjednat jakoukoli další hodnotu, která bude přidělena hmotnému majetku, aby zvýšila daňový štít vytvořený touto transakcí.

2. Výkaz zisku a ztráty

Výkaz zisku a ztráty

Výnosy a „Amazonský projekt“

Příklad zprávy o kvalitě výdělků

Graf výnosů ve zprávě o kvalitě příjmů

  • V roce 2017 společnost ABC zaznamenala výrazný nárůst tržeb díky projektu Amazon; Amazon potřeboval pomoc při expanzi do své kanceláře v Buffalu.
  • S výjimkou Amazonu vzrostly tržby v roce 2017 o 195 000 - 26% - v roce 2018 o 153 000 - 14% - v roce 2018.
  • „A“ byl největším zákazníkem, který v roce 2018 generoval tržby ve výši 135 000 USD, což je 12% z celkových výnosů.
Problémy / doporučení QRS
  • Společnost QRS zkontrolovala výnosy za rok 2018, aby zjistila, zda došlo k nějakým velkým jednorázovým výnosům, podobně jako výnosy z Amazonu v roce 2017, což by vyžadovalo vyšší než obvyklou výši úprav. QRS poznamenal, že nedošlo k žádnému velkému nárůstu tržeb a že všichni zákazníci v top 10 od roku 2018 poskytli společnosti ABC konzistentní výnosy po dobu nejméně 2 po sobě jdoucích let.

3. Rozvaha

Zpráva o rozvaze o kvalitě výdělků

Přidělení kupní ceny

Zpráva o kupní ceně za kvalitu výdělku

Přidělení kupní ceny 1

  • Podle tohoto návrhu by ABC byla schopna odepsat aktiva zakoupená o 1 milion USD z jejich původních kapitálových nákladů 389 000 USD. To by zanechalo další 3 miliony dolarů v dobré vůli, pro které nebude vytvořen žádný základ daňových nákladů.
Problémy / doporučení QRS
  • Společnost XYZ by měla určit skutečnou reálnou tržní hodnotu aktiv, která mají být zakoupena, a zjistit, zda může vyjednat jakoukoli další hodnotu, která bude přidělena hmotnému majetku, aby zvýšila daňový štít vytvořený touto transakcí.

Závěr o kvalitě výdělků

Výše uvedený příklad je pouze výkonným přehledem toho, jak se objevuje kontrola kvality výdělků a jaký typ analýzy finančního výkazu je zahrnut. Mezi další možné problémy a doporučení, které externí auditor může přinést, patří například normalizace výnosů, řešení mzdové neefektivity nebo implementace nového IT systému.

Zde si všimněte důležitých otázek. V roce 2017 pocházela velká část čistého příjmu ABC z jedné velké objednávky od Amazonu. Bez zprávy o kvalitě příjmů by se hodnota společnosti ABC mohla zdát značně nadsazená.

Mnoho akvizičních transakcí selhalo během procesu náležité péče, protože kontroly zdůrazňují klíčová selhání cílové společnosti, která by nebyla odhalena bez externího auditu. Poradenské služby mají zásadní význam, protože také poskytují doporučení, jak zajistit potenciální obchodní rizika a využít potenciálních zisků (například daňových výhod). Všimněte si, že toto hodnocení vychází čistě z doporučení. Doporučení ve zprávě o kvalitě výdělků představují profesionální analýzu a radu, ale nemusí se jimi řídit ani nabyvatel, ani cílová společnost.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po přehledu kvality příjmů. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling & Valuation Analyst Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Průvodce soukromým kapitálem vs rizikovým kapitálem, Angel and Seed Investors Průvodce soukromým kapitálem vs rizikovým kapitálem, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs investory Angel and Seed z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení . Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Ocenění soukromé společnosti Ocenění soukromé společnosti 3 techniky oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat firmu, i když je soukromá a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak si profesionálové cení podnikání
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších
  • Glosář M&A Glosář M&A Slovníček pojmů a definic financí pro fúze a akvizice. Podmínky pocházejí z kurzu finančního pokročilého finančního modelování, M&A modeling

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found