Group Financial Institutions Group - Learn About FIG in Investment Banking

Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují poradenské služby klientům finančních institucí. Některé ze služeb, které FIG nabízí, zahrnují fúze a akvizice Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, rekapitalizace, získávání kapitálu Proces IPO Proces IPO je tam, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 podrobně diskutovaných kroků, finanční restrukturalizace, oceňování společností Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích, znaleckých finančních posudcích a dalších poradenských službách.

Mezi společnosti, které mohou představovat potenciální klienty FIG, patří investiční banky a společnosti, které poskytují finanční služby podnikům, bankám, společnostem spravujícím aktiva, makléřským společnostem a pojišťovacím společnostem. Investiční banky někdy kategorizují své oblasti odbornosti v rámci FIG do skupiny finančních služeb a pojišťovací skupiny s cílem poskytovat svým klientům služby na míru.

Téma skupiny finančních institucí (FIG)

Na rozdíl od jiných společností, které profitují z prodeje fyzických produktů, společnosti FIG vydělávají peníze tím, že si půjčují peníze levně a půjčují je draho. Společnosti ve skupině finančních institucí podnikají s pohybem peněz ve formě vkladů, půjček a peněžních trhů. Peněžní trh Peněžní trh je organizovaný burzovní trh, kde si účastníci mohou půjčovat a půjčovat krátkodobé, vysoce kvalitní dluhové cenné papíry. s průměrnou splatností. Významná část jejich výnosů a výdajů je tedy ve formě úrokových výnosů a úrokových nákladů. Například účet zisků a ztrát depozitní banky obsahuje velké hodnoty úrokových nákladů a úrokových výnosů a malé nebo žádné záznamy o nákladech na prodané zboží Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímý náklady “vynaložené na výrobu jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často nebo odpisy Odpisy Odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty závodu, majetku a zařízení tak, aby odpovídaly jeho použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. . Jelikož kapitál skupiny finančních institucí pochází převážně od jednotlivých klientů, existují omezení týkající se druhu aktiv a jejich množství, které lze držet.

Typy klientů FIG

V závislosti na přesné povaze svého podnikání skupina finančních institucí (FIG) pracuje s následujícími typy společností:

# 1 Banky

Kariéra v bankovnictví v bankovnictví (Sell-Side) Banky, známé také jako dealery nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, průzkum kapitálu, prodej a obchodování, jsou instituce, které přijímají vklady hotovosti od veřejnosti prostřednictvím spo účty, běžné účty, účty peněžního trhu, depozitní certifikáty a vkladové účty pro volání. Banky drží vklady a platí malý úrok. Banky poté používají vklady k půjčování půjček dlužníkům za výrazně vyšší úrokovou sazbu, než je sazba nabízená vkladatelům. Například banka může vkladatelům nabídnout průměrnou úrokovou sazbu 2% - zatímco dlužníkům účtuje průměrnou sazbu 7%. V průměru by pak banka dosáhla 5% zisku (7-2 = 5). Toto je samozřejmě velmi zjednodušený příklad, bez ohledu na náklady na podnikání, přesný rozdíl mezi celkovou částkou peněz, které bankovní půjčky poskytují, a celkovou částkou vkladových účtů, a různé úrokové sazby vyplácené nebo vydělané na různých typy půjček a účtů.

Kromě vkladů zákazníků mohou banky financovat své úvěrové aktivity také pomocí velkoobchodního financování od vlády, kapitálových trhů a dalších finančních institucí. Vláda poskytuje půjčky bankám prostřednictvím centrálních bank, zatímco velcí institucionální zákazníci, jako jsou nadační fondy a penzijní fondy, mohou poskytovat dlouhodobé financování výměnou za vyšší roční úroky. Většina bank se velkoobchodnímu financování vyhýbá, protože je to známkou toho, že banka není tak konkurenceschopná jako ostatní banky a že může prožívat finanční potíže. Velkoobchodní financování je také dražší než jiné zdroje příjmů a banka se bude muset spokojit se sníženým úrokovým rozpětím.

Dalším zdrojem příjmů pro banky je akciový kapitál. Banky získávají základní kapitál prodejem akcií externím investorům a na oplátku vyplácejí dividendy. Jelikož vlastní kapitál je drahý, obvykle se vydává pouze v případě, že se banka nachází ve finančních potížích nebo potřebuje prostředky na expanzi nebo akvizici. Banky mohou učinit akcie splatné na požádání, aby je mohly v budoucnu odkoupit, až se posílí nebo zlepší jejich kapitálová pozice.

Úrokové výnosy z úvěrů tvoří 50% až 70% celkových výnosů bank. Mezi další výdělečná aktiva, do nichž banky investují, patří hypotéky, akcie a dluhopisy, komerční financování a obchodování na vlastní účet. Bezúročné příjmy tvoří 25% - 50% celkových výnosů a většinou se skládají z poplatků účtovaných za služby. Některé banky například účtují poplatky za půjčky a vklady, poplatky za používání bankomatů a poplatky za hlavní knihy. Banky často generují značné výnosy z úroků a poplatků účtovaných za vydávané kreditní karty.

# 2 Pojištění

Pojišťovací společnosti vydělávají peníze dvěma primárními způsoby: výdělkem pojistného z prodeje různých typů pojistných smluv jednotlivcům a podnikům a investováním pojistného, ​​které dostávají, do aktiv generujících úroky. Rozdíl mezi částkou peněz shromážděných při prodeji pojistných smluv a částkou vyplacenou jako pojistné události je příjmem z upisování. Například pokud pojišťovna vybírá 1 milion dolarů na pojistném a vyplácí 600 000 dolarů na pojistných událostech, vytváří zisk 400 000 dolarů. Pokud však pohledávky dosáhnou 1,2 milionu USD, společnost utrpěla ztrátu ve výši 200 000 USD. Za normálních okolností pojišťovny vybírají každoročně obrovské částky peněz a možná nebudou muset roky vyplácet pohledávky z těchto pojistných smluv.

Pojišťovací společnosti také vydělávají výnosy z investic tím, že investují peníze, které získají prodejem pojistných produktů před výplatou škod. Získaný výnos používají k investování do dluhopisů nebo akcií, aby mohli vydělat, než budou muset platit za pohledávky. Někdy mohou pojišťovací společnosti účtovat své produkty konkurenčně, aby mohly získat více pojistného než jejich konkurenti, a poté tyto prostředky investovat na burze. Výnosy z investovaných prostředků umožňují pojišťovnám pokračovat v pojišťovacích operacích, i když ztráty z upisování mohou příležitostně převyšovat vybrané pojistné. Mezi nejběžnější finanční nástroje, do kterých pojišťovny investují, patří státní pokladniční poukázky, vysoce kvalitní podnikové dluhopisy a peněžní ekvivalenty vytvářející úroky.

# 3 Správa majetku

Společnosti pro správu majetku Buy-Side Institucionální správci aktiv, známí jako Buy Side, nabízejí širokou škálu pracovních míst, včetně soukromého kapitálu, správy portfolia a výzkumu. Dozvíte se o úkolu získávání investic investováním peněz pro jednotlivce a institucionální investory, jako jsou penzijní fondy a univerzitní nadační fondy, výměnou za poplatek. Umožňují investorům mít diverzifikovanější investiční možnosti, než kdyby investovali sami. Sdružováním aktiv se mohou investoři vyhnout minimálním kapitálovým požadavkům kladeným na jednotlivé investory a investovat do velkých sad investic s menším množstvím kapitálu.

Správci aktiv účtují dva typy poplatků: poplatky za správu a poplatky za výkon. Poplatky za správu jsou vypláceny jako procento z celkových spravovaných aktiv, bez ohledu na výkonnost jejich investic. Výkonnostní poplatky se počítají jako procento výnosů dosažených správcem aktiv nad konkrétně předem stanovenou referenční hodnotu. Předpokládejme například, že společnost ABC spravuje aktiva v hodnotě 10 milionů USD a účtuje si poplatek za správu ve výši 2%. ABC z toho vydělá 200 000 $. Pokud hodnota aktiv pod správou - (AUM) - v důsledku investic ABC vzroste na 12 milionů USD, pak ABC navíc obdrží výkonnostní poplatek ve výši 40 000 USD (výkonnostní poplatky jsou obvykle 20% ze zisku. Celkově ABC vydělá 240 000 USD od klienta.

Manažeři aktiv kontrolují číslo AUM a rychle určují, zda aktiva rostou či neklesají. Zda AUM roste nebo se zmenšuje, závisí na investičních ziscích / ztrátách, organickém toku a získaných tokech. Organický tok je hodnota aktiv vyňatých z kontroly správce aktiv klientem, zatímco získané toky představují aktiva přidaná nebo získaná od jiných správců aktiv.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce Skupinou finančních institucí. Chcete-li se dozvědět více o odvětví finančních služeb, podívejte se na následující zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky se odvolávají na společnosti Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb.
  • Nejlepší investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Top 10 soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found