Frequency Polygon - Overview, How to Create in Excel, Example

Frekvenční polygon je vizuální reprezentace distribuce. Vizualizační nástroj slouží k pochopení tvaru distribuce. V podstatě frekvenční polygon označuje počet výskytů pro každou odlišnou třídu v datové sadě. Kromě toho lze graf použít k zobrazení kumulativního rozdělení frekvence Kumulativní rozdělení frekvence Kumulativní rozdělení frekvence je forma rozdělení frekvence, která představuje součet třídy a všech tříd pod ní. Pamatujte si tu frekvenci.

Frekvenční polygon

Frekvenční polygon je křivka, která je nakreslena na ose xa ose y. Osa x představuje hodnoty v datové sadě, zatímco osa y ukazuje počet výskytů každé odlišné kategorie.

Polygon frekvence může sloužit jako alternativa k histogramu Histogram Histogram se používá ke shrnutí diskrétních nebo spojitých dat. Jinými slovy, histogram poskytuje vizuální interpretaci číselných dat tím, že ukazuje počet datových bodů, které spadají do zadaného rozsahu hodnot (nazývaných „koše“). Histogram je podobný svislému sloupcovému grafu. Nicméně histogram,. Obě vizuální znázornění dokonale odrážejí tvar distribuce. Na rozdíl od histogramu však lze frekvenční polygon snadno použít k porovnání více distribucí na stejném grafu. V některých případech lze k získání přesnějšího obrazu distribučního tvaru použít současně histogram a frekvenční polygon.

Jak vytvořit frekvenční polygon v aplikaci Excel?

Excel může být pohodlným a jednoduchým nástrojem pro vytváření frekvenčního polygonu distribuce. Frekvenční polygon lze vytvořit pomocí následujících kroků:

  1. Určete třídy v datové sadě definováním dolní a horní meze každé třídy a uspořádejte je do jednoho sloupce.
  2. Určete středy každé třídy. Středové body lze najít pomocí následujícího vzorce:

Střed = (dolní limit + horní limit) / 2

Identifikované střední body musí být uspořádány v samostatném sloupci.

  1. Vypočítejte frekvence pro každou třídu a uspořádejte je do samostatného sloupce.
  2. Abychom zajistili, že náš graf je skutečně mnohoúhelník (tj. Graf má uzavřený tvar), musíme zahrnout první a poslední třídu s nulovými frekvencemi.
  3. Zvýrazněte sloupec, který obsahuje středy pro každou třídu, a sloupec, který obsahuje frekvence.
  4. Vybrat Vložit -> Grafy -> Vložit bodový -> Bodový s přímými čarami.

 Bodový graf s přímkami

Příklad frekvenčního polygonu

Jste finanční analytik Co dělá finanční analytik Co dělá finanční analytik? Shromažďujte data, organizujte informace, analyzujte výsledky, vytvářejte předpovědi a projekce, doporučení, modely aplikace Excel, zprávy v maloobchodě. Připravujete zprávu o aktuálních finančních podmínkách společnosti. Jedna část zprávy popisuje správu závazků společnosti Závazky Závazky Závazky jsou závazky vzniklé, když organizace obdrží zboží nebo služby od svých dodavatelů na úvěr. Očekává se, že závazky z účtů budou splaceny do jednoho roku nebo do jednoho provozního cyklu (podle toho, který je delší). AP je považován za jednu z nejlikvidnějších forem krátkodobých závazků. Získáte údaje, které definují, kolik dní je zapotřebí k vyrovnání každé faktury.

Příklad

Musíte vytvořit frekvenční polygon, který bude odrážet rozložení splatných účtů. Na základě údajů z tabulky výše vytvořme polygon frekvence:

1. Třídy v datové sadě jsou uvedeny v prvním sloupci výše uvedené tabulky.

2. Středové body pro každou třídu lze vypočítat následujícím způsobem:

Střed (1-3) = (1 + 3) / 2 = 2

Střed (3-5) = (3 + 5) / 2 = 4

Střed (5-7) = (5 + 7) / 2 = 6

Střed (7-9) = (7 + 9) / 2 = 8

3. Frekvence pro každou třídu jsou uvedeny ve druhém sloupci výše uvedené tabulky.

4. Abyste zajistili, že náš graf bude mít uzavřený tvar, musíte určit první a poslední třídu s nulovými frekvencemi. První třída je nula dní s nulovou frekvencí. Poslední třída je 10–12 dní (musí vykazovat podobné rozpětí jako ostatní třídy) a nulovou frekvenci.

5. Vstupní tabulka pro vytvoření frekvenčního polygonu je shrnuta níže:

Tabulka frekvenčních polygonů

  1. Vyberte sloupce Střední bod a Frekvence. Poté vyberte Vložit -> Grafy -> Vložit bodový -> Bodový s přímými čarami. Polygon frekvence by měl vypadat jako graf v horní části tohoto článku.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Základní pojmy statistiky v oblasti financí Základní pojmy statistiky v oblasti financí Pro lepší porozumění financím je zásadně důležité důkladné pochopení statistik. Statistické koncepty mohou navíc pomoci investorům sledovat
  • Očekávaná hodnota Očekávaná hodnota Očekávaná hodnota (známá také jako EV, očekávání, průměr nebo střední hodnota) je dlouhodobá průměrná hodnota náhodných proměnných. Očekává se také hodnota
  • Poissonova distribuce Poissonova distribuce Poissonova distribuce je nástroj používaný ve statistikách teorie pravděpodobnosti k predikci množství variací ze známé průměrné rychlosti výskytu v rámci
  • Pravidlo celkové pravděpodobnosti Pravidlo celkové pravděpodobnosti Pravidlo celkové pravděpodobnosti (známé také jako zákon o celkové pravděpodobnosti) je základním pravidlem ve statistice týkající se podmíněných a mezních

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found