Soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs Angel / Seed - fáze, riziko, návratnost

Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromého kapitálu Profil kariéry soukromého kapitálu Soukromý kapitálový analytici a spolupracovníci provádějí podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu, vs venture capital vs angel and seed investors. Je snadné zaměnit tři třídy investorů, zejména proto, že se hodně překrývají a rozdíly nejsou vždy super jasné. Níže jsou uvedeny nejdůležitější věci, které potřebujete vědět o private equity, venture capital a angel / seed investora.

soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs anděl investoři diagram

Srovnávací tabulka: Private Equity vs Venture Capital vs Angel and Seed Investors

Nejjednodušší způsob, jak porovnat tři třídy investorů, je prohlížení následující tabulky. Poskytuje rozpis podle fáze podnikání, do kterého investuje, velikosti a typu investice, profilů rizika / návratnosti, jejich manažerských týmů a dalších.

Semeno / AndělRizikový kapitálSoukromý kapitál
Fáze podnikáníZakládání, spuštění, pre-tržbyPočáteční fáze, předziskovostStřední až pozdější fáze, ziskové, peněžní tok
Velikost investice ($)10 000 $ až několik milionůNěkolik milionů až desítek milionůŠiroká škála: několik milionů až miliard
Typ investiceVlastní kapitál, BEZPEČNÝVlastní kapitál, směnitelný dluhVlastní kapitál s pákovým efektem
Investiční týmPodnikatelé / minulí zakladateléSměs podnikatelů a bankéřů / financíVětšinou bankéři / finanční profesionálové
Úroveň rizikaExtrémní riziko, vysoká šance na ztrátu všech penězVysoké riziko, střední šance na ztrátu všech penězMírné riziko, nízká šance na ztrátu všech peněz
Návratový profil> 100x návratové cíle> 10x návratové cíle> 15% IRR
Zaměření na průmyslLiší se pevněLiší se pevněLiší se pevně
Investiční screeningZakladatelé, TAM, potenciál podílu na trhu, virálnost, # uživatelů atd.Zakladatelé, potenciál podílu na trhu, výnosy, marže, tempo růstuEBITDA, peněžní tok, IRR, finanční inženýrství
PříkladyPaul Buchheit / Y Combinator, AngelList, Techstars, Jeff ClavierAndreessen Horowitz, Sequoia Capital, VantagePoint, HighlandKKR, Carlyle Group, Blackstone, Apollo

Fáze podnikání - soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs počáteční investoři

Jak název napovídá, „seed“ nebo „angel“ investoři jsou obvykle prvními investory do podnikání, následují firmy s rizikovým kapitálem (myslí se „nový podnik“) a nakonec soukromé kapitálové společnosti.

Anděl nebo seed investoři se podílejí na podnicích, které jsou v tak rané fázi, že mohou být pre-tržby s malým nebo žádným zákazníkem vůbec. Mohli by jednoduše mít dobře propracovaný obchodní plán, prototyp, beta test, minimální životaschopný produkt („MVP“) nebo být na podobné úrovni vývoje. Některé z těchto podniků však mohou mít tržby Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. nebo dokonce ohodnocení peněžních toků Zdarma průvodce oceňováním, který vám pomůže naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a jak hodnotit společnost pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu (to neznamená, že nemůže tyto věci mají - je to jen to, že často nemají).

Rizikový kapitál (VC) firmy obvykle investují do podniků, které prokázaly svůj výnosový model, nebo pokud ne, přinejmenším mají značnou a rychle rostoucí zákaznickou základnu se strategií příjmů v dohledu.

Soukromý kapitál (PE) firmy investují, když společnost překročila rámec generování výnosů a vyvinula ziskové marže, stabilní peněžní tok a je schopna obsluhovat značné množství dluhů. Chcete-li se dozvědět více o různých typech peněžních toků, přečtěte si našeho dokonalého průvodce peněžními toky Ocenění Bezplatní průvodci oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, průzkumu akcií atd.

Velikost investice - soukromý kapitál vs investory rizikového kapitálu / počáteční kapitál

Semeno a anděl investoři opravdu nemají minimální velikost, ale obvykle je to minimálně 10 000 až 100 000 USD a v některých případech může být až několik milionů. Například Y Combinator obvykle investuje 120 000 $ za 7% podíl ve společnostech přijatých do jeho akceleračního programu.

Rizikový kapitál firmy mohou investovat širokou škálu hodnot v závislosti na odvětví, společnosti a různých dalších faktorech. Jako obecné pravidlo můžete předpokládat, že obchody s rizikovým kapitálem jsou v průměru kdekoli mezi 1 a 20 miliony dolarů.

Soukromý kapitál firmy, které jsou investory v pozdější fázi, obvykle uzavírají větší obchody a rozsah může být enormní v závislosti na typech podnikání. Existují butikové společnosti se soukromým kapitálem na středním trhu, které uzavřou obchody v hodnotě 5 milionů dolarů, zatímco obrovské globální firmy, jako jsou Blackstone a KKR, uzavírají obchody v hodnotě miliard dolarů. Rozsah je tak široký, že je téměř bezvýznamné stanovit průměr.

Typ investice - soukromý kapitál vs. rizikový kapitál a zárodek

Anděl / semeno investor může investovat pouze kapitál, protože podniky, na které cílí, jsou v tak rané fázi, že nejsou vhodné pro dluh. V mimořádně raných fázích obchodů mohou používat nástroj zvaný SAFE, což znamená Simplementovat Apozdrav pro Fčistý Equity. Toto je alternativa k konvertibilní notě. Výměnou za peníze dává společnost investorovi právo koupit akcie v budoucím kole akcií (se specifickými cenovými parametry). Většina obchodů se však jednoduše provádí jako přímá hotovost za akcie.

VC firmy investovat kmenový kapitál, prioritní akcie a konvertibilní dluhové cenné papíry do společností. Zaměřují se na kapitál nahoře, takže i když investují do konvertibilního dluhového cenného papíru, jejich cílem je nakonec vlastní kapitál. Preferované akcie Cena preferovaných akcií Cena preferovaných akcií pro společnost je ve skutečnosti cena, kterou platí na oplátku za příjem, který získá z emise a prodeje akcií. Vypočítávají náklady na preferované akcie vydělením roční preferované dividendy tržní cenou za akcii. může mít nejrůznější zvláštní práva a privilegia k ochraně investorů tím, že omezí jejich nevýhodu (první ven) a ochrání je před budoucím zředěním kapitálového podílu (práva / warranty / západky).

PE firmy obvykle investují kapitál, ale také si půjčují značné množství peněz, aby zvýšily svoji pákovou míru návratnosti (vnitřní míra návratnosti IRR vnitřní míra návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, která činí čistou současnou hodnotu (NPV) projektu nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici.). Mohou provést transakci známou jako pákový odkup LBO Leveraged Buyout (LBO) Pákový odkup (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla vnitřní návratnosti IRR> 20%, kde maximalizuje částku dluhu, kterou mohou při transakci použít.

Investiční tým - soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs Angel investoři

Semeno nebo anděl investoři jsou obvykle podnikatelé, kteří založili své vlastní společnosti a měli úspěšné odchody. Jejich hlavní dovedností je pochopení role podnikatele v podnikání a často mají velmi specifické znalosti produktu.

Rizikový kapitál investiční týmy jsou často kombinací podnikatelů a bývalých investičních bankéřů Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním průmyslu, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB nebo jinými typy finančních odborníků. Například a16z najímá širokou škálu podnikatelů a profesionálů, jak můžete vidět v jejich týmových profilech a16z.

Soukromý kapitál firmy mají obvykle větší váhu vůči bývalým investičním bankéřům a korporátnímu rozvoji Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navazování strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) a / nebo dosáhnout organizační dokonalosti. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. typy nebo zkušení firemní operátoři.

Úroveň rizika

Tato část je poměrně přímočará. Čím dřívější fáze podnikání je, tím vyšší je riziko (jako zobecnění - samozřejmě existují výjimky).

Jedna věc, která může vychýlit úroveň rizika, je pákový efekt a finanční inženýrství. Zatímco nejlepší soukromé kapitálové společnosti Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. mohou obvykle investovat do podniků s nízkým rizikem, pokud použijí při získávání značného podílu na kapitálu nadměrný pákový efekt, pak se investice mohou stát velmi rizikovými.

Cíle vrácení

Všechny tři třídy investorů se snaží dosáhnout co nejvyšší míry návratnosti očištěné o riziko. To je samozřejmé.

Vzhledem k různým rizikovým profilům však můžeme pozorovat, že investiční investice se mohou v průměru vrátit 100krát nebo více, když fungují (často jdou na nulu), zatímco návratnost VC v pozdější fázi může být více než 10x (méně z nich jde na nulu ). PE společnosti usilují o 20% nebo vyšší IRR (pouze velmi malý počet investic klesá na nulu).

Zaměření na průmysl

Mezi třemi třídami investorů neexistuje žádný skutečný, identifikovatelný průmyslový rozdíl.

Soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs investoři andělů se velmi liší podle odvětví, takže je lze hodnotit pouze podle jednotlivých podniků.

Investiční screening

Andělé a seed investoři se více zaměřují na kvalitativní faktory, jako je to, kdo jsou zakladatelé, důvody na vysoké úrovni, proč by podnikání mělo být velkým úspěchem, a představy o vhodnosti pro produktový trh.

VC jsou také velmi zaměřeni na to, kdo jsou zakladatelé, ale obvykle v této fázi jsou k dispozici konkrétnější metriky, jako je míra běhu tržeb, průměrné výnosy na uživatele, celoživotní hodnota zákazníka, marže atd. Další informace najdete v našem seznamu metrik ocenění při spuštění internetu. Metriky ocenění při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

PE firmy se dívají na klíčové finanční metriky, včetně EBITDA, peněžních toků, volných peněžních toků Ocenění Zdarma průvodce oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, které se používají v investičním bankovnictví, výzkumu akcií a v konečném důsledku i v případě IRR Internal Rate návratnosti (IRR) Interní návratnost (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. věří, že toho mohou dosáhnout.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se nyní na náš kurz Základy oceňování podniků!

Příklady PE, VC a Angel / Seed firem

Pojďme se podívat na firmy, které působí v oblasti private equity vs venture capital vs angel and seed investing.

Osivo fáze:

  • Y Kombinátor
  • Techstars
  • Spuštění ramene
  • Maven Ventures
  • Jedinci jako Jeff Bezos a Marissa Mayer

Venture Captial firmy:

  • Oak Investment Partners
  • VantagePoint
  • Highland Capital Partners
  • Greylock Partners
  • Google Ventures
  • Andreessen Horowitz

Firmy soukromého kapitálu:

  • Skupina Carlyle
  • Kohlberg Kravis Roberts (KKR)
  • Blackstone Group
  • Globální management společnosti Apollo

Finanční modelování v soukromém kapitálu vs. rizikový kapitál a investoři Angel / Seed

Jak vidíte, existuje mnoho rozdílů mezi soukromým a rizikovým kapitálem a andělskými investory. Primární identifikovatelný rozdíl skutečně sestupuje do stadia podniků, do kterých investují. Všechno ostatní má ve všech třech kategoriích tendenci se stírat.

Pokud jde o sady dovedností a kariérní dráhy ve všech třech typech firem, vyžaduje se odbornost v rozsáhlém finančním modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a oceňovací metody Oceňovací metody Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní oceňovací metody: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích.

Pokud hledáte výhodu na trhu práce u investorských firem, nezapomeňte se podívat na naše online kurzy finančního modelování, kde se naučíte od začátku vytvářet takové modely, jako je ten níže.

Finanční model soukromého kapitálu vs. rizikový kapitál

Více zdrojů

Posláním Finance je pomáhat vám rozvíjet svou kariéru. Tato příručka pro investory Private Equity vs Venture Capital vs Angel and Seed byla vytvořena, aby vám pomohla v kariéře finančního analytika. Tyto další zdroje vám mohou pomoci:

  • Profesní profil soukromého kapitálu Profil kariéry soukromého kapitálu Private Equity Analytici a spolupracovníci provádějí podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu,
  • Seznam top 10 soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found