Adresa buňky - vzorec, příklady, získání adresy buňky v aplikaci Excel

Funkce buňky ADRESA je zařazena do seznamu funkcí vyhledávání a referenčních funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Poskytne odkaz na buňku (její „adresu“) tím, že vezme číslo řádku a písmeno sloupce. Odkaz na buňku bude poskytnut jako textový řetězec. Funkce může vrátit adresu v relativním nebo absolutním formátu a lze ji použít k vytvoření odkazu na buňku uvnitř vzorce.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, buňku ADRESA lze použít k převodu čísla sloupce na písmeno nebo naopak. Tuto funkci můžeme použít k adresování první nebo poslední buňky v rozsahu.

Vzorec

= ADRESA (číslo_řádku, číslo_sloupce, [číslo_ absence], [a1], [list_text])

Vzorec používá následující argumenty:

  1. Row_num (povinný argument) - Toto je číselná hodnota určující číslo řádku, které se má použít v odkazu na buňku.
  2. Sloupec_číslo (povinný argument) - číselná hodnota určující číslo sloupce, které se má použít v odkazu na buňku.
  3. Abs_num (volitelný argument) - Toto je číselná hodnota určující typ odkazu, který se má vrátit:

Abs_numVrátí tento typ odkazu
1 nebo vynechánAbsolutní
2Absolutní řádek; relativní sloupec
3Absolutní sloupec; relativní řádek
4Relativní

4. A1 (volitelný argument) - Toto je logická hodnota určující referenční styl A1 nebo R1C1. V referenčním stylu R1C1 jsou sloupce i řádky označeny číselně. Může to být TRUE (reference by měla být A1) nebo FALSE (reference by měla být R1C1).

Pokud je vynechán, bude mít výchozí hodnotu TRUE (styl A1).

  1. List_text (volitelný argument) - Určuje název listu. Pokud argument vynecháme, bude použit aktuální list.

Jak používat funkci ADRESA v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce buňky ADRESA, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že chceme převést následující čísla do odkazů na sloupce Excel:

Funkce ADRESA

Vzorec, který se má použít, bude:

Funkce ADRESA - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce ADRESA - Příklad 1a

Funkce ADDRESS nejprve vytvoří adresu obsahující číslo sloupce. Bylo to provedeno poskytnutím 1 pro číslo řádku, číslo sloupce z B6 a 4 pro argument abs_num.

Poté pomocí funkce SUBSTITUTE vyjmeme číslo 1 a nahradíme jej „“.

Příklad 2

Funkci ADRESA lze použít k převodu písmene sloupce na běžné číslo, např. 21, 100, 126 atd. Můžeme použít vzorec založený na funkcích NEPŘÍMÝ a SLOUPEC.

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce ADRESA - Příklad 2

Vzorec, který se má použít, bude:

Funkce ADRESA - Příklad 2a

Získáváme výsledky níže:

Funkce ADRESA - Příklad 2b

Funkce INDIRECT transformuje text na správný odkaz na Excel a předá výsledek funkci COLUMN. Poté funkce COLUMN vyhodnotí referenci a vrátí číslo sloupce pro referenci.

Několik poznámek o funkci Cell ADDRESS

  1. Pokud chceme změnit referenční styl, který používá Excel, měli bychom přejít na kartu Soubor, kliknout na Možnosti a poté vybrat Vzorce. V části Práce s vzorci můžeme zaškrtnout nebo zrušit zaškrtnutí políčka referenční styl R1C1.
  2. #HODNOTA! error - Nastane, když jsou některý z argumentů neplatné. Tento argument bychom dostali, kdyby:
    • Row_num je menší než 1 nebo větší než počet řádků v tabulce;
    • Column_num je menší než 1 nebo větší než počet sloupců v tabulce; nebo
    • Libovolný z zadaných argumentů row_num, column_num nebo [abs_num] je nečíselných nebo zadaný argument [a1] není rozpoznán jako logická hodnota.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found