Konvertibilní dluhopisy - typy a výhody konvertibilních dluhopisů

Konvertibilní dluhopis je druh dluhového cenného papíru, který poskytuje investorovi právo nebo povinnost vyměnit dluhopis za předem stanovený počet akcií. Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. ve vydávající společnosti v určitých obdobích životnosti dluhopisu. Jedná se o hybridní cenný papír, který má vlastnosti dluhu i vlastního kapitálu. Akcionáři Akciové Akciové akcionáře (také známý jako Akciový akcionář) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva.

Konvertibilní dluhopis

Podobně jako běžné dluhopisy, i konvertibilní dluhopisy přicházejí s datem splatnosti a platí úroky investorům. Pokud se navíc investor rozhodne nepřeměnit své dluhopisy na vlastní kapitál, obdrží nominální hodnotu dluhopisu. Par Value Par Value je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. při splatnosti. Pokud však investor převede dluhopisy na akcie společnosti, dluhopis ztratí všechny své dluhové rysy a poté bude mít pouze akciové rysy.

Společnosti s nízkým ratingem a vysokým růstovým potenciálem často vydávají konvertibilní dluhopisy. Pro účely financování nabízejí dluhopisy větší flexibilitu než běžné dluhopisy. Mohou být atraktivnější pro investory, protože konvertibilní dluhopisy poskytují růstový potenciál prostřednictvím budoucího kapitálového zhodnocení ceny akcií.

Druhy směnitelných dluhopisů

Na finančních trzích neexistuje formální klasifikace konvertibilních dluhopisů. Upisovatelé však často odkazují na následující typy:

1. Vanilkové směnitelné dluhopisy

Jedná se o nejběžnější typ směnitelných dluhopisů. Investoři mají právo převést své dluhopisy na určitý počet akcií za předem stanovenou cenu a kurz konverze ke dni splatnosti. Vanilkové dluhopisy mohou platit kupónové platby po dobu životnosti dluhopisu a přicházejí s pevným datem splatnosti, kdy mají investoři nárok na nominální hodnotu dluhopisu.

Vanilkový konvertibilní dluhopis

2. Povinná kabriolet

Povinná konvertibilní aktiva poskytují investorům povinnost převést své dluhopisy na akcie v době splatnosti. Dluhopisy obvykle přicházejí se dvěma konverzními cenami. První cena by vymezila cenu, za kterou investor obdrží ekvivalent jeho nominální hodnoty v akciích. Druhá cena stanoví limit ceny, kterou může investor obdržet nad nominální hodnotu.

3. Obrátit kabriolety

Reverzně konvertibilní dluhopisy dávají emitentovi možnost buď odkoupit dluhopis v hotovosti, nebo převést dluhopis na vlastní kapitál za předem stanovenou cenu a kurz směny k datu splatnosti.

Výhody směnitelných dluhopisů

Konvertibilní dluhopisy jsou flexibilní možností financování, které nabízí některé výhody oproti běžnému financování dluhu nebo kapitálu. Mezi výhody patří:

1. Nižší splátky úroků

Obecně jsou investoři ochotni akceptovat nižší úrokové platby u konvertibilních dluhopisů než u běžných dluhopisů. Vydávající společnosti tak mohou ušetřit peníze na splátkách úroků.

2. Daňové výhody

Vzhledem k tomu, že úrokové platby jsou daňově odečitatelné, konvertibilní dluhopisy umožňují emitující společnosti těžit z úspor na úrokové dani, které nejsou možné při financování akcií.

3. Odklad ředění zásob

Pokud společnost není v krátkodobém nebo střednědobém horizontu ochotna zředit své akciové akcie, ale dlouhodobě se jí to líbí, je vhodnější financování převoditelnými dluhopisy než kapitálové financování. Akcionáři současné společnosti si zachovávají svou hlasovací sílu a mohou v budoucnu těžit z kapitálového zhodnocení její ceny akcií.

Více zdrojů

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA® Certification Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari pro finanční analytiky z celého světa. Chcete-li pokračovat ve vývoji, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Emitenti dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti.
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných plateb úroků a splátek
  • Senior Term Debt Senior Termínový dluh Senior Termínový dluh je půjčka se seniorním statusem, která má stanovený splátkový kalendář a splátku kulky na konci období. Termín může být několik měsíců nebo let a dluh může mít pevnou nebo proměnlivou úrokovou sazbu. Ke snížení rizika splácení se jako zajištění často používají dlouhodobá aktiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found