Upisování - Další informace o procesu získávání kapitálu

V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě majetkových nebo dluhových cenných papírů.

Tento článek si klade za cíl poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání kapitálu nebo upisování v podnikových financích z pohledu investičního bankéře. V podnikových financích existují dvě hlavní funkce: M&A Advisory a Underwriting.

Poradenství v oblasti fúzí a akvizic zahrnuje pomoc při vyjednávání, strukturování a provádění ocenění fúze nebo akvizice spojené s obchodem. Tuto službu obvykle poskytuje poradenská strana investiční banky, transakční poradce, poradenské firmy Big 4 Poradenské společnosti Big 4 jsou klíčovými hráči v odvětví veřejného účetnictví. Mezi velké 4 poradenské firmy patří KMPG, Deloitte, PwC a EY. Nabízejí širokou škálu služeb, jako je účetnictví, poradenství v oblasti řízení, daně, hodnocení rizik a audit. Dozvíte se o službách velké čtyřky a jejich nebo interní skupině pro vývoj společností.

Na straně upisování tento proces zahrnuje prodej akcií nebo dluhopisů. Cena dluhopisů Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům investorům ve formě počátečních veřejných nabídek (IPO) nebo následných nabídek.

Přehled upisování

V oblasti podnikových financí existují pracovní místa na prodejní straně s investičními bankami poskytujícími fúze a akvizice nebo poradenské služby v oblasti zvyšování kapitálu, nebo na podnikové straně s interními skupinami podnikového rozvoje. A konečně existují pracovní místa také ve veřejných účetních firmách Velké čtyřky Účetní firmy Velké čtyři účetní firmy odkazují na Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb. poskytování podpůrných služeb pro tyto typy transakcí.

Chcete-li se o každé práci dozvědět více podrobností, podívejte se na naši mapu kariéry.

Upisovací poradenské služby

Existují tři hlavní fáze upisovacích poradenských služeb: plánování, hodnocení načasování a poptávky po emisi a struktura emise.

1. Plánování

Je důležité identifikovat investiční témata ve fázi plánování, porozumět důvodům investice a získat předběžný pohled na poptávku investorů nebo zájem o tento typ nabídky.

2. Načasování a poptávka

Načasování a poptávka po nabídce jsou rozhodující pro úspěšné získávání kapitálu. Zde je několik faktorů, které ovlivňují hodnocení načasování a poptávky nabídky.

  • Současná situace na trhu: Je to horký nebo chladný trh s emisemi?
  • Současný apetit investorů: Jaký je současný rizikový profil a apetit investorů? Je to agresivní nebo konzervativní? Jsou investoři riskantní, neutrální nebo odporní?
  • Zkušenosti investorů: Jaké jsou zkušenosti investorů? Jsou investoři v této oblasti nebo na trhu zkušení?
  • Precedenty a srovnávací nabídky: Vydala podobná společnost (podle velikosti, odvětví a geografického umístění) v minulosti IPO? Jaké jsou další společnosti, které můžete srovnávat s IPO?
  • Aktuální tok zpráv: Jaký je aktuální tok zpráv ve společnosti? Je to pozitivní nebo negativní tok?

3. Struktura problému

Rozhodování o struktuře nabídky je závěrečná fáze upisovacích poradenských služeb. Zde je několik faktorů, které ovlivňují strukturu problému:

  • Bude to domácí nebo mezinárodní problém? Jsou požadavky investorů umístěny na domácím nebo zahraničním trhu? Zajímali by investoři z jiných zemí tuto nabídku?
  • Zaměřuje se na institucionální nebo retailové investory?
  • Jak k prodeji dojde?

Zvyšování kapitálu IPO

Druhy závazku z upisování

Když upisovatel uzavře smlouvu se společností na pomoc při získávání kapitálu, investiční banka přijme tři hlavní typy závazků: ​​pevný závazek, nejlepší úsilí a vše-nebo-žádný.

1. Pevný závazek

V případě pevného závazku upisovatel souhlasí s nákupem celé emise za určitou cenu. Pokud upisovatel neprodá celou emisi, musí převzít plnou finanční odpovědnost za veškeré neprodané akcie.

2. Nejlepší úsilí

Základem nejlepšího úsilí je nejběžnější forma závazku ze tří uvedených. Přestože se upisovatel zavazuje v dobré víře prodat co největší část emise za dohodnutou cenu, jaká je to možné, neexistuje žádná finanční ani právní odpovědnost uložená upisovateli za jakékoli neprodané akcie nebo plnění obchodů.

3. Vše nebo žádný

A konečně, v závazku typu „vše nebo nikdo“, pokud není celá emise prodána za nabídkovou cenu, je dohoda zrušena a upisovatel neobdrží žádnou kompenzaci.

Shrnutí procesu upisování

Proces upisování nebo navyšování kapitálu má tři hlavní fáze: plánování, hodnocení načasování a poptávky a struktura emise. Fáze plánování zahrnuje identifikaci investorských témat, porozumění investičním důvodům a odhad očekávané poptávky nebo zájmu investorů. Ve fázi načasování a poptávky musí upisovatel vyhodnotit aktuální tržní podmínky, chuť investorů, zkušenosti investorů, precedenty a srovnávací nabídky a aktuální tok zpráv, aby určil nejlepší načasování a poptávku nabídky. A konečně musí upisovatel rozhodnout o emisní struktuře na základě zaměření na institucionální nebo retailové investory a domácí versus mezinárodní emise.

Upisovatel má tři hlavní typy závazků: ​​pevné odhodlání, nejlepší úsilí a vše-nebo-žádný. V pevném závazku se upisovatel plně zaváže k nabídce tím, že koupí celou emisi a převezme finanční odpovědnost za jakékoli neprodané akcie. Nejběžnější forma závazku - nejlepší úsilí nebo obchod na trhu - neukládá upisovateli žádnou finanční odpovědnost, bez ohledu na výkonnost obchodu. Upisovatel nenese odpovědnost za žádné neprodané akcie. A konečně, v závazku „vše nebo nikdo“ nebude upisovatel vůbec kompenzován, pokud nebude celá emise prodána za nabídkovou cenu.

Dodatečné zdroje

Chcete-li prohloubit své znalosti a pochopení investičního bankovnictví, Finance nabízí následující zdroje.

  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Equity Research vs Jobs Investment Banking Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálový výzkum, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Kariérní cesta investičního bankovnictví Kariérní cesta investičního bankovnictví Průvodce kariérou investičního bankovnictví - naplánujte si svoji kariérní cestu IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A).
  • Seznam nejlepších investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found