Flip-in strategie - přehled a dopady na investory

Strategie flip-in je jedním ze základních typů jedovatých pilulek Jedovatá pilulka Jedovatá pilulka je strukturální manévr navržený tak, aby zmařil pokusy o převzetí, kde se cílová společnost snaží být pro potenciální nabyvatele méně žádoucí. Toho lze dosáhnout prodejem levnějších akcií stávajícím akcionářům, čímž se zredukuje kapitál, který nabyvatel získá strategie, které společnosti používají ve prospěch svých akcionářů. Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která drží akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. a pomáhat bránit jejich společnost před nechtěným převzetím. V rámci flip-in strategie je cílovou společností - s cílem bránit se před nepřátelským převzetím nepřátelské převzetí Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) ) přímým kontaktem s akcionáři cílové společnosti, buď podáním nabídky nebo hlasováním na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským - oslabuje hodnotu jeho jednotlivých akciových akcií tím, že poskytuje více akcií stávajícím akcionářům.

Flip-in strategie

Porozumění procesu flip-in strategie

Proces flip-in jedové pilulky je obvykle zabudován do statutu nebo stanov společnosti. Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou pravidla, která určují, jak je společnost řízena, a jedna z prvních položek, které stanoví správní rada v době, kdy je společnost začal. Tyto stanovy se vytvářejí obvykle po předložení stanov. Nastavuje automaticky spuštěnou odpověď, kdykoli akcionář získá určité procento nevyrovnaných akcií společnosti. Zředěné akcie nevyřízené Zcela zředěné akcie v oběhu představují celkový počet akcií, které by společnost měla, pokud by byly uplatněny všechny zředěné cenné papíry a převedeny na akcie. . V okamžiku, kdy akcionář získá spouštěcí procento - což je obvykle minimálně 20%, maximálně 50% - je aktivována strategie flip-in.

Kromě automatického spouštění je dalším důvodem, proč společnost do svých stanov vkládá strategii flip-in poison pill, že chce, aby o tom věděli potenciální nepřátelští nabyvatelé. Pouhá znalost, že existuje flip-in strategie, je často dostatečným odstrašujícím prostředkem, aby nepřátelským nabyvatelům zabránila.

Když je strategie aktivována, již existující akcionáři - ale ne noví kupující akcionáři (tj. Jako nepřátelský nabyvatel) - dostanou příležitost koupit další akcie cílové společnosti. Možnost koupit další akcie je navíc velmi lákavá skutečností, že akcionáři je mohou získat se značnou slevou ze současné tržní ceny.

Corporate Finance Institute® nabízí kurz, který se věnuje finanční analýze akvizic. Podívejte se na náš kurz finančních modelů M&A a dozvíte se více!

Co dělá flip-in strategie

Strategie flip-in poison pill dosahuje dvou věcí:

1. Z pohledu cílové a získávající společnosti

Strategie flip-in poskytuje silnou obranu proti nepřátelskému převzetí ředěním hodnoty kapitálu Hodnota kapitálu Hodnota akcií může být definována jako celková hodnota společnosti, kterou lze přiřadit akcionářům. Chcete-li vypočítat hodnotu vlastního kapitálu, postupujte podle této příručky z financí. jednotlivých akcií. Pro potenciálního nepřátelského nabyvatele je to zásadní odrazující prostředek, protože to znamená, že budou muset koupit mnohem více akcií, aby získali kontrolní podíl ve společnosti.

Vzhledem k tomu, že nabyvatel nemá žádný způsob, jak zjistit, kolik dalších akcií bude na trh přidáno, nemůže ani určit, kolik akcií může potřebovat k získání kontrolního podílu v cílové společnosti. Přinejmenším čelí mnohem dražším pořizovacím nákladům.

2. Z pohledu stávajících akcionářů cílové společnosti

Strategie flip-in je v jistém smyslu zdarma peníze pro stávající akcionáře cílové společnosti. Mohou koupit řadu dalších akcií se slevou na tržní cenu a poté dosáhnout okamžitého zisku prodejem na otevřeném trhu za aktuální tržní cenu.

Tato praxe nabízí další bonus potenciálního zvýšení loajality akcionářů. I když flip-in strategie může oslabit kapitálovou pozici stávajících akcionářů, není pravděpodobné, že by to bylo velkým problémem pro většinu akcionářů, kteří nemají zájem vlastnit určité procento společnosti. V každém případě je nabídka zlevněných akcií obvykle považována za více než adekvátní kompenzaci.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Fúze a akvizice Finanční modelování
  • Nekontrolní podíl Nekontrolní podíl Nekontrolní podíl (NCI) je vlastnický podíl menší než 50% ve společnosti, kde držená pozice dává investorovi malý vliv nebo
  • Poison Put Poison Put Jed je obranná strategie proti nepřátelskému převzetí moci. Zahrnuje vydání dluhopisů cílovou společností, které lze zpětně koupit před datem jejich splatnosti. Jedovatá obrana je obranný mechanismus před nabídkou a lze ji považovat za variantu strategie jedovaté pilulky.
  • Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet vážených průměrných akcií v oběhu se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) v účetní závěrce společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found