Customer Churn vs Revenue Churn - přehled, vzorce

Každá společnost působící v rámci obchodního modelu SaaS musí sledovat značný počet metrik, včetně churn zákazníků vs churn income. Vytváření přehledů a analýza všech metrik je extrémně časově náročné a ve většině případů není ideálním řešením. Každá společnost SaaS nakonec čelí dilematu, které metriky jsou pro podnikání zásadní a které nikoli.

Churn zákazníků vs. Churn příjmů

Míra churn udává míru, ve které společnost ztrácí své zákazníky nebo výnosy v důsledku různých okolností. Obecně je míra fluktuace jednou z nejdůležitějších metrik pro společnosti SaaS. Míra fluktuace lze měřit buď z hlediska ztracených zákazníků (míra fluktuace zákazníka), nebo výnosů Tržby Tržby jsou hodnotou veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. (míra fluktuace příjmů).

Co je míra odlivu zákazníků?

Míra odlivu zákazníků je míra míry, s jakou zákazníci společnosti ukončují předplatné svých produktů nebo služeb. Společnosti mají tendenci sledovat míru fluktuace zákazníků kvůli vysokým nákladům na získávání nových zákazníků. Pokud tedy společnost zaznamenává vysokou míru odlivu zákazníků, její provozní náklady Inventoriable Cost Inventoriable costs, známé také jako náklady na produkt, se vztahují k přímým nákladům spojeným s výrobou produktů pro generování výnosů. Před prodejem se inventář zaznamená v rozvaze jako aktivum. Prodej těchto produktů přesouvá zásoby z rozvahy do nákladového řádku nákladů na prodané zboží (COGS) ve výkazu zisku a ztráty. může výrazně vzrůst, protože musí získat více, aby získal více nových zákazníků.

Míru odlivu zákazníků lze vypočítat pomocí následujícího vzorce:

Míra odlivu zákazníků

U některých společností se počet zákazníků v daném období může výrazně lišit. Společnosti tedy používají průměrný počet zákazníků v období namísto počtu zákazníků na začátku období. V takovém případě bude vzorec pro míru odlivu zákazníků vypadat takto:

Míra odlivu zákazníků - upravený vzorec

Klíčovou výhodou používání míry odlivu zákazníků je, že metrika zobrazuje přesné procento zákazníků, kteří v daném období ukončili předplatné. Míra odlivu zákazníků může navíc naznačovat problémy s produktem nebo službou společnosti. Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, z níž vyplývá.

Co je míra obratu příjmů?

Míra odlivu výnosů, známá také jako míra odlivu MRR, měří míru, při které společnost ztrácí výnosy v důsledku odcházejících zákazníků nebo sníženého počtu předplatných.

Vzorec pro výpočet míry výnosu je následující:

Míra obratu výnosů

Hlavní výhodou použití míry výnosu výnosu je to, že umožňuje sledovat míru výnosu mezi těmi, kdo utrácejí vysoké a nízké náklady. V zásadě platí, že pokud společnost nabízí více cenových plánů, může míra fluktuace společnosti pomoci společnosti určit, který zákaznický segment k fluktuaci přispívá nejvíce. Tato změna míry churn je tedy zásadní pro společnosti se značnými nesrovnalostmi ve smluvních hodnotách zákazníků.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) jsou náklady související se získáním nového zákazníka. Jinými slovy, CAC odkazuje na zdroje a náklady vynaložené na získání dalšího zákazníka. Náklady na pořízení zákazníka jsou klíčovou obchodní metrikou, která se běžně používá spolu s metrikou celoživotní hodnoty zákazníka (LTV)
  • Měsíční opakující se výnosy (MRR) Měsíční opakující se výnosy (MRR) Měsíční opakující se výnosy (MRR) jsou finanční metriky, které ukazují výnosy, které společnost očekává, že bude každý měsíc dostávat od zákazníků za poskytování produktů nebo služeb. MRR v zásadě měří normalizované měsíční výnosy společnosti.
  • Nezasloužený výnos Nezasloužený výnos Nezasloužený výnos, někdy označovaný jako výnos příštích období, je platba, kterou společnost přijme od svých zákazníků za produkty nebo služby, které budou v budoucnu dodány. Termín se používá v akruálním účetnictví, ve kterém je výnos vykázán pouze tehdy, když
  • Metriky ocenění při spuštění Metriky hodnocení při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found