Účet peněžního trhu (MMA) - přehled, jak to funguje

Účet peněžního trhu (MMA) je typ spořicího účtu, který se vyznačuje vlastnostmi běžného účtu - jmenovitě přichází se šeky a / nebo debetní kartou a schopností provádět několik transakcí měsíčně bez vzniku bankovních poplatků.

Účet peněžního trhu

Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. , nicméně stále klasifikuje účty peněžního trhu jako „vkladové účty“ (podle nařízení D), což znamená, že každý měsíc není povoleno více než šest transakcí. Výběry od pokladníků a bankomatů se však do limitu transakce nezapočítávají.

Porozumění účtům peněžního trhu

Účty na peněžním trhu - běžně označované jako MMA - přicházejí s pojištěním. Znamená to, že pokud použitá finanční instituce zkrachuje nebo se úplně vypne, žádný z vašich vkladů nebude ztracen.

Pro družstevní záložny poskytuje pojištění MMA národní správa úvěrových odborů (NCUA). MMA v bankách jsou pojištěny Federální společností pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společností pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Tělo bylo vytvořeno, stejně jako ostatní vkladové účty.

Jedním z nejčastějších důvodů, proč se jednotlivec může rozhodnout použít účet na peněžním trhu nad přímým spořicím nebo běžným účtem, je ten, že MMA mají tendenci nabízet vyšší úrokovou míru. Vyšší sazba však obecně vyžaduje vyšší minimální vklad, aby se kvalifikovala, a může také vyžadovat udržení minimálního zůstatku.

souhrn

Účet peněžního trhu (MMA) je krátkodobý vkladový účet, který vám umožní získat mírně vyšší úrok než tradiční spořicí účty.

  • Depozitní certifikáty (CD) mají tendenci nabízet podstatně vyšší APY oproti MMA; udržují však vaše peníze zamčené na místě po dobu minimálně jednoho roku.
  • Účty s vysokým úrokem mohou nabízet výrazně vyšší APY než MMA, ale přicházejí s více požadavky, včetně aktivní správy.

Více o záležitosti zájmu

Pojďme prozkoumat oblast zájmu o něco dále, konkrétněji o tom, jak jsou úrokové sazby - často označované jako roční procentní výnos (APY) Roční procentní výnos Roční procentní výnos (APY) je normalizovaná úroková sazba na základě doby složení jedné rok. APY poskytuje standardizované zastoupení základních úrokových sazeb finančních produktů. - u MMA ve srovnání s úroky z jiných typů vkladových účtů.

V květnu 2020 činila národní úroková sazba MMA pro banky ve Spojených státech 0,15%. Znamená to, že pokud byste do MMA vložili například 20 000 $, po prvním roce byste na úroku vydělali 30 $.

Porovnejme to s průměrným ročním úrokem získaným na tradičním spořicím účtu. V minulých letech byl APY pro přímé spořicí účty podstatně nižší, kolem 0,06%. V roce 2020 se hodnota APY pohybuje kolem 0,10%. To znamená, že kdybyste vložili 20 000 $ na tradiční spořicí účet, vydělali byste po prvním roce 20 $. I když ani jedna nedosahuje obrovské částky, při MMA byste dostali o něco vyšší výnos.

Vkladové certifikáty (nebo CD) obvykle nabízejí jedny z nejvyšších výnosů z vkladového účtu, přičemž průměry se pohybují kolem 0,40% nebo 0,60% (u jednoletých nebo dvouletých CD). Nevýhodou CD je však to, že vaše peníze jsou uzamčeny minimálně na 1 až 2 roky.

Tradiční spořicí účty a CD neposkytují oprávnění k zápisu šeků ani možnosti výběru - bez podstatných pokut v případě CD - účty peněžního trhu proto nabízejí výhody likvidity.

Stejně jako u každého účtu, který se rozhodnete otevřít, se sazby a minimální vklady budou lišit - podle oblasti země, ve které se nacházíte, a instituce, kterou se rozhodnete použít. Nejlepší je nakupovat za nejlepší ceny. Pokud nepotřebujete navštívit kamennou pobočku, v online bankách, jako je Ally, jsou často lepší úrokové sazby účtů na peněžním trhu.

Alternativa účtu na peněžním trhu

Pokud hledáte krátkodobé místo pro uložení některých svých peněz bez potíží s aktivní správou, jsou MMA skvělou volbou. Samozřejmě přicházejí s následujícími omezeními:

  • Vyšší minimální vklady
  • Omezené měsíční transakce

Pokud však máte zájem o vyšší výnos a v podstatě neomezený počet měsíčních transakcí, kontrolní účet s vysokým úrokem Kontrolní účet Kontrolní účet je druh vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají u finančních institucí za účelem výběru a vklad peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům. může být lepší volba. Dobré zprávy? Průměrný APY na účtech s vysokou úrokovou kontrolou se pro rok 2020 pohybuje kolem 3,5%. Je to však obvykle nejvyšší limit nabízeného úroku.

Kromě toho jsou omezeny částky vkladů, a tím i výše celkového ročního úroku, který můžete vydělat. Limit se u každého poskytovatele a regionu liší, a to od 25 000 USD až po 1 000 USD.

Kontrolní účty s vysokým úrokem přicházejí se všemi výhodami většiny tradičních kontrolních účtů. Nevýhodou je, že musíte splnit několik požadavků, které často zahrnují:

  • Přihlášení k elektronickému výpisu
  • Nastavení přímého vkladu na účet
  • Provedení stanoveného počtu minimálních měsíčních transakcí, aby byl účet otevřený
  • Udržování minimálního měsíčního zůstatku na účtu (a žonglování s minimem účtu s maximem účtu může být matoucí)

Nejlepší je prozkoumat vysoké úrokové sazby kontrolního účtu a požadavky od různých poskytovatelů a porovnat je s MMA a CD, stejně jako s tradičními kontrolními a spořicími účty, abyste zjistili, která možnost vám bude nejlépe vyhovovat.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Kontrola účtů vs. spořicích účtů Kontrola účtů vs. spořicích účtů Klient banky se může rozhodnout otevřít kontrolní účty vs. spořicí účty v závislosti na několika faktorech, jako je účel, snadnost přístupu nebo jiné atributy. Běžný účet je typ bankovního účtu, který se používá pro každodenní transakce. Jedná se o nejzákladnější účet, který nabízejí banky, družstevní záložny a malí věřitelé.
  • Úrokové výnosy Úrokové výnosy Úrokové výnosy jsou částky zaplacené účetní jednotce za půjčení peněz nebo za to, že její účetní jednotka použila své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.
  • Bankovní směnky Bankovní směnky Bankovní směnky jsou pohodlným a bezpečným nástrojem pro provádění velkých plateb, aniž byste museli vybírat hotovost ze svého účtu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found