Teorie Darvas Box - přehled, původ a postřehy

Teorie Darvas Box Theory byla obchodní strategie, kterou vynalezl samouk investor Nicolas Darvas, který cílil na akcie s cenami a objemem jako ukazateli. Díky tomu je Darvas Box Theory obdobou technické analýzy. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky. Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenové akce. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. , což je obchodní disciplína uplatňovaná obchodníky s cennými papíry, kteří sledují vzorce v historických obchodních datech a pokoušejí se analyzovat cenné papíry s podkladovými obchodními daty.

Teorie Darvas Box

Obchodní strategie Darvas Box zahrnuje nákup akcií, které se obchodují za nové cenové maxima, a nakreslení rámečku kolem nedávných maxim a minim cen, aby se vytvořil vstupní bod a výstupní bod pro příkaz stop-loss Stop-Loss Order A stop- ztráta objednávky je nástroj používaný obchodníky a investory k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku. .

Akcie se považují za obchodování v Darvas Boxu, když cena stoupne nad předchozí maximum, ale následně se stáhne na cenu, která je relativně blízko vysoké.

Porozumění teorii Darvas Box

Původ

Nicolas Darvas cestoval po světě jako tanečník v 50. letech, kdy získal předplatné The Wall Street Journal a Barron a pouze pomocí uvedených cen akcií určil, do kterých akcií by investoval.

Darvas by kreslil boxy a řídil se obchodními pravidly, aby z počáteční investice 10 000 $ udělal 2 000 000 $. Jeho úspěch vedl k vydání knihy, kterou napsal Jak jsem vydělal 2 000 000 $ na akciovém trhu a učinil Darvas Box Theory velmi populární.

Teorie Darvas Box Theory se dnes používá prostřednictvím technické analýzy. Technická analýza využívá boxy nebo jiné technické nástroje, které se řídí základními principy, jako je podpora, pásma odporu a hybnost Momentum Momentum je pozorování, že finanční aktiva silně směřující určitým směrem se budou nadále pohybovat tímto směrem. Koncept hybnosti. Darvas použil svoji strategii, když tok informací byl mnohem pomalejší a technické mapování nebylo možné. Stejné principy, jaké použil Darvas, lze použít i při technickém mapování.

Jak to funguje

Teorie Darvas Box Theory je obchodní strategie, která sleduje dynamiku akcií. Teorie hybnosti jednoduše uvádí, že ceny akcií, které dříve vzrostly, se v budoucnu pravděpodobně zvýší. Naopak ceny akcií, které dříve klesaly, se v budoucnu pravděpodobněji sníží.

Teorie poskytla pohled na to, kdy vstoupit a opustit určité pozice, nakreslením polí kolem výšek a výš v průběhu času. Dává pokyn praktikům, aby zaujímali pouze dlouhé pozice ve stoupajících boxech a pomocí výšek těchto boxů nastavovali výstupní body. Takže pokud cena akcií klesla pod tento výstupní bod, měla by být akcie prodána.

Teorie Darvas Box - příkladZdroj

Teorie Darvas Box se jeví jako čistě technická obchodní strategie - což je strategie, která k informování o investičních rozhodnutích používá pouze informace o cenách a objemu. Darvas použil fundamentální analýzu Fundamentální analýza V účetnictví a financích je fundamentální analýza metodou hodnocení vnitřní hodnoty cenného papíru analýzou různých makroekonomických a mikroekonomických faktorů. Konečným cílem základní analýzy je kvantifikovat skutečnou hodnotu cenného papíru. a také určit, na které akcie se zaměřit.

Základní analýza zahrnuje sledování kvalitativních a kvantitativních faktorů jednotlivých investic za účelem informování investičních rozhodnutí. Darvas by se zaměřil na odvětví nebo průmyslová odvětví, která nabízejí vysoký potenciál vzrušení pro investory a spotřebitele a vytvářejí revoluční produkty. Darvas by také prověřoval společnosti, které si v průběhu času udržovaly zdravý růst příjmů.

Pohledy z teorie Darvas Box Theory

Ačkoli Darvas Box Theory ve své době byla velmi úspěšná, pravděpodobně by nebyla tak efektivní v moderním světě investování. Informační účinnost je dnes mnohem větší, než když Darvas zažil svůj úspěch. Navzdory skutečnosti lze z teorie odvodit některé klíčové poznatky:

  • Zaměření na růstová odvětví
  • Investice do velkoobjemových cenných papírů
  • Použití příkazů stop-loss

Darvas vyzval investory, aby se zaměřili na akcie s velkým objemem, protože to byl indikátor, že akcie dělají silné pohyby. Taková praxe může být dnes omezená, protože velké množství obchodů vytvářejí algoritmičtí obchodníci.

Použil příkazy stop-loss k minimalizaci ztrát a odstranění zisků ze stolu z pozic. Stop-loss pokyn je instrukce k bezplatnému pokynu, která dává makléři pokyn k prodeji pozice poté, co klesne pod určitý bod. Může pomoci omezit ztráty na pozicích a nastavit bezplatnou pojistnou smlouvu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Algoritmické obchodování Algoritmické obchodování Algoritmické obchodní strategie zahrnují rozhodování o obchodování na základě přednastavených pravidel, která jsou naprogramována do počítače. Obchodník nebo investor
  • Defenzivní akcie Defenzivní akcie Defenzivní akcie jsou akcie, které vykazují relativně stabilní výkonnost bez ohledu na aktuální stav ekonomiky. Jsou taky
  • Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti Ukazatele hybnosti jsou nástroje využívané obchodníky k lepšímu pochopení rychlosti nebo rychlosti, za kterou se mění cena cenného papíru. Hybnost
  • Obchodní objednávka Obchodní objednávka Zadání obchodní objednávky se zdá intuitivní - tlačítko „koupit“ k zahájení obchodu a tlačítko „prodat“ k uzavření obchodu. Přestože je provádění obchodů možné takovým způsobem, je velmi neefektivní, protože vyžaduje neustálé sledování stavu zásob.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found