Analýza hodnotové sítě - přehled, typy a aplikace

Analýza hodnotové sítě je obchodní metodika, která stanoví vztah mezi obchodními aktivitami a hodnotovou sítí hodnocením členů organizace. Obvykle se provádí vizualizací propojení mezi různými obchodními aktivitami pomocí různých nástrojů pro modelování, jako je dynamika systému, modelování sociálních sítí a procesní nástroje.

Analýza hodnotové sítě

Hodnocení účastníků se provádí na základě znalostí a dalších nehmotných aktiv, která si vezmou na palubu. Analýza hodnotové sítě se zaměřuje na finanční i nefinanční aspekty obchodních operací.

souhrn

  • Analýza hodnotové sítě je technika podnikového hodnocení, která stanoví síťovou hodnotu podniku hodnocením příspěvků každého aktivního člena v organizaci.
  • Analýza hodnotové sítě nabízí efektivní platformu pro hodnocení hmotného a nehmotného majetku podniku.
  • Metodika se většinou používá k optimalizaci interních i externích obchodních operací.

Pochopení analýzy hodnotové sítě

Analýza hodnotové sítě nabízí jedinečný způsob, jak mohou jednotlivci i vlastníci firem efektivně hodnotit a řídit hmotné i nehmotné aspekty podnikání.

Základním předpokladem této metodiky je, že kritické prvky interakcí tvoří základ úspěšného podnikání. Na makroúrovních používá tento koncept sítě začleněné do map nebo diagramů jako primární konverzní mechanismy pro transformaci jedné formy hodnoty na jinou mezi různými body každé sítě.

Vizualizace a diagramy představují procesy, aktivity, jednotlivce a obchodní jednotky v průmyslovém odvětví a lze je vytvořit pomocí tabulek aplikace Excel Excel pro začátečníky Tento průvodce Excel pro začátečníky vás naučí vše, co potřebujete vědět o tabulkách a vzorcích aplikace Excel pro provádění finanční analýzy. Podívejte se na video a dozvíte se vše, co začátečník potřebuje vědět z toho, co je Excel, proč používáme a jaké jsou nejdůležitější klávesové zkratky, funkce a vzorce. Síťový systém zahrnuje pracovní skupiny a struktury, které se podílejí na výrobě zboží nebo služeb.

Proto je analýza hodnotové sítě důležitá při určování vlastností vytváření hodnot členů a jejich hodnotových interakcí.

Typy hodnotových sítí

Sítě jsou tvořeny konkrétními rolemi a hodnotovými vztahy nakloněnými k dosažení konkrétního výsledku. Aktivními členy v rámci sítí jsou skuteční lidé, kteří hrají významnou roli při výměně výhod, jako jsou znalosti a nápady nezbytné pro obchodní operace.

Síť se specifickým cílem je považována za hodnotovou síť nebo síť pro převod hodnot, kde aktivní lidé interagují za účelem dosažení společného ekonomického cíle. Takový systém zahrnuje sady interakcí zaměřených na činnost mezi jednotlivci.

Příkladem sítě zaměřené na činnost je finanční ředitel a členové týmu. Na druhou stranu, asociace mezi organizací a jejími investory Krátkodobí vs dlouhodobí investoři V tomto článku se dozvíte více o krátkodobých investorech vs dlouhodobých investorech. Krátkodobí investoři jsou investoři, kteří investují do finančních nástrojů, a dodavatelům se říká externí hodnotová síť. K těmto interakcím dochází mezi lidmi mimo organizaci.

Aplikace analýzy hodnotové sítě

Techniky převodu rolí použité při síťové analýze lze použít k optimalizaci interních a externích operací organizace. Síť pracovní skupiny v celé organizaci těží ze sdílených nehmotných aktiv, jako jsou odborné znalosti, znalosti a informace.

Primárním cílem analýzy hodnotové sítě je zlepšit obchodní operace a celkovou produktivitu tím, že zajistí, aby všichni členové sítě efektivně komunikovali a spolupracovali.

Metodika může také nabídnout cenné nápady, jak restrukturalizovat interní procesy a zlepšit pracovní tok, stejně jako plánování projektů napříč vzájemně závislými jednotkami. Organizace, která prochází akvizicí Akvizice Akvizice je definována jako podniková transakce, kdy jedna společnost nakupuje část nebo všechny akcie nebo aktiva jiné společnosti. Akvizice se obvykle provádějí s cílem převzít kontrolu nad silnými stránkami cílové společnosti a navázat na ně a zachytit synergie. nebo fúze může také použít techniku ​​pro připojení a integraci nových oddělení a operací.

Hodnotovou analýzu lze také použít na organizaci, která redesignuje své obchodní operace. V tomto scénáři může tato forma analýzy identifikovat role a interakce, které je třeba provést.

Analýza může být také užitečná při identifikaci zdrojů potřebných při organizaci vytváření nového obchodního modelu a při pravidelném provozu modelu.

Mezi další obchodní aspekty, které mohou těžit z analýzy hodnotové sítě, patří výzkum a vývoj. Toho je dosaženo identifikací kritických prvků požadovaných pro inovace v organizaci, jako jsou odborné znalosti nebo informace.

Podmínky pro provádění hodnotové síťové analýzy

Před provedením úplné hodnotové analýzy je důležité identifikovat výměny hodnot a transakce. Analýzu tvoří tři hlavní otázky:

První otázka se týká výměnné analýzy, která se zabývá celkovým trendem vytváření hodnot a výměn v organizaci.

Druhá otázka se zabývá dopadem každého vstupu hodnot na síť.

Poslední problém se zaměřuje na vytváření hodnot, které zkoumají nejlepší možný způsob vytváření, využívání a rozšiřování hodnoty.

Integrace hodnotové síťové analýzy s dalšími analytickými nástroji

Analýza hodnotové sítě je kompatibilní s dalšími nástroji pro obchodní analýzu vzhledem k jejímu zaměření na hmotné i nehmotné transakce.

Například lze hodnotovou síťovou analýzu kombinovat s technikou Lean Six Sigma ve výrobních společnostech, aby byl zajištěn jasnost daného problému před přechodem do další fáze analýzy.

Lze jej také kombinovat s dynamikou systému. V tomto případě metodika pomáhá odhalit základní interakce a role při vytváření řešení. Integrovaný systémový pohled na hodnotovou analýzu pomáhá identifikovat problémy a náležitosti řešení.

Analýzu lze také použít v zákaznické podpoře spolu s analýzou organizační sítě k určení, zda jsou aktivní lidské sítě vhodné pro výměnu znalostí, informací a odborných znalostí.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Organizační analýza Organizační analýza Organizační analýza je proces hodnocení růstu, personálu, provozu a pracovního prostředí účetní jednotky. Podnikající organizace
  • Obchodní struktura Obchodní struktura Obchodní struktura označuje právní strukturu organizace, která je uznána v dané jurisdikci. Právní struktura organizace je klíčem
  • Řízení provozu Řízení provozu Řízení provozu je oblast podnikání zabývající se správou obchodních postupů s cílem maximalizovat efektivitu v organizaci. To
  • Hodnotová síť Hodnotová síť Hodnotová síť označuje interakce v organizacích nebo odděleních, kde lidé vytvářejí plány nebo prodávají produkty a služby, z nichž mají prospěch

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found