Ballpark Figure - Přehled, příklady, ukázkové výpočty

Kuličková figura je přibližný odhad skutečné hodnoty proměnné. Obvykle se počítá pomocí jednoduché aproximace místo toho, aby šlo o skutečný výpočetní proces, což je složitější.

Ballpark Obrázek

Údaje Ballpark poskytují přiměřený odhad, pokud nejsou k dispozici sofistikovanější nástroje, jako jsou tabulky. Mnoho takových aproximací bylo široce používáno, než se počítače staly běžnou součástí finančního průmyslu.

Navzdory rozšířenému používání počítačů v dnešní době zůstávají výpočty ballpark v provozu. Jednoduchost metod odhadu pomáhá snížit složitost výpočtu. Pomáhá snížit pravděpodobnost zavedení chyby při provádění operací s desetinnou čárkou (plovoucí desetinnou čárkou), stejně jako lidské chyby, jako je například zadání nesprávného vzorce.

V dalších částech uvidíme příklady základních údajů, které se používají v různých oblastech financí, jako je časová hodnota peněz Časová hodnota peněz Časová hodnota peněz je základní finanční koncept, který říká, že peníze v současnosti mají větší než stejnou částku peněz, která má být přijata v budoucnu. To je pravda, protože peníze, které právě teď máte, lze investovat a získat návratnost, čímž v budoucnu vytvoříte větší částku peněz. (Také s budoucností, deriváty, nemovitostmi a dalšími.

Příklady obrázku pro kulový míč

1. Časová hodnota peněz

Nejběžnější příklad použití obrázku s míčem pochází ze samotných základů financí - pravidlo 72 pravidlo 72 Ve financích je pravidlo 72 vzorec, který odhaduje čas potřebný k tomu, aby se investice zdvojnásobila, výdělek pevné roční míry návratnosti. Pravidlo 72 je zkratka nebo výpočet zadní části obálky, který určuje dobu, po kterou se má investice zdvojnásobit. . Pravidlo jednoduše říká, že pro výpočet doby, která trvá, než se investice zdvojnásobí, je dán následujícím jednoduchým vzorcem:

Ballpark Figure - Pravidlo 72

Kde:

  • T - Je čas zdvojnásobit investici
  • r - Úroková sazba v desítkové formě (tedy r = 0,1 pro 10%)

Jak ukazuje níže uvedený graf, pravidlo 72 je vynikajícím odhadem ve srovnání se skutečnou hodnotou vypočítanou pomocí funkce NPER Funkce NPER Funkce NPER je zařazena do kategorie Finanční funkce aplikace Excel. Tato funkce pomáhá vypočítat počet období, která jsou nutná ke splacení půjčky nebo k dosažení investičního cíle prostřednictvím pravidelných pravidelných plateb a za pevnou úrokovou sazbu. v aplikaci Excel.

Pravidlo 72 vs. funkce NPER

Je důležité si uvědomit, že toto pravidlo platí, pokud investice zahrnuje průběžné platby, jako je anuita. Je to proto, že s nárůstem plateb čas na zdvojnásobení investice velmi rychle klesá.

2. Dluhopisy

Dluhopisy přicházejí se všemi druhy metrik, které jsou s nimi spojené. Jednou takovou metrikou je doba trvání vazby. Doba trvání dluhopisu je citlivost jeho ceny na změnu výnosu do splatnosti. V rámci tohoto článku se podíváme pouze na to, jak se počítá pomocí vzorce ve srovnání s odhadem doby trvání.

Následující vzorec se používá k výpočtu doby trvání jednoduchého kupónového dluhopisu:

Jednoduchý kupónový dluhopis - doba trvání

Kde:

  • y - Výnos do splatnosti dluhopisu
  • C - Kupón sazba
  • N - Počet zbývajících kupónů nebo období
  • t - Dny od posledního kupónu
  • T - Celkový počet dní v období kupónu

Volba t a T závisí na konvenci počítání dnů použité při ocenění. Stručně řečeno, je to velmi komplikované se spoustou pohyblivých částí. Odhad koule pro dobu trvání je dán jednodušším postupem popsaným níže:

Doba trvání Jednoduchý vzorec

Kde:

  • MV (dolů) - Tržní hodnota dluhopisu vypočítaná snížením aktuálního výnosu o malou částku (∆y)
  • MV (nahoru) - Tržní hodnota dluhopisu vypočítaná zvýšením aktuálního výnosu o malou částku (∆y)
  • MV (počáteční) - Tržní hodnota dluhopisu vypočítaná při aktuálním výnosu
  • Ano - Malá částka pro změnu výnosu za účelem provedení výše uvedených výpočtů

Výpočet tržní hodnoty lze snadno provést pomocí funkce PV v aplikaci Excel a poté připojit hodnoty do výše uvedeného vzorce. Níže uvedený obrázek shrnuje tyto dvě metody a jejich výsledky.

Analýza doby trvání dluhopisu

Výpočet lze zpřesnit snížením hodnoty ∆y co nejblíže k nule nebo na uspokojivou míru přesnosti.

3. Akcie

Nejčastěji používanou diskontní sazbou při oceňování akcií jsou vážené průměrné náklady na kapitál (WACC). WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení. WACC zahrnuje mnoho vstupů a některé vstupy jsou spíše odhadovány než explicitně počítány. Dva takové vstupy jsou beta a kapitálová riziková prémie (ERP), která se používá k výpočtu nákladů na kapitál.

Existuje mnoho způsobů, jak určit beta. Explicitní přístup je spustit regresi výnosů akcií oproti tržním výnosům. Vede to však k rozdílům v odhadech beta kvůli použitým údajům (denní nebo týdenní výnosy, délka historie atd.). K překonání takového problému se k odhadu beta používá průměr nebo medián srovnatelných beta společností ze spolehlivého zdroje.

Podobně pro ERP se pro výpočty používá odhad konsensu, místo aby se statistická práce počítala ze surových dat. Například počet přibližně 5% je běžným údajem pro ERP.

Výše uvedené myšlenky ilustruje dobře citovaný průzkum „Osvědčené postupy při odhadu nákladů na kapitál“.

4. Deriváty

Deriváty jsou širokou disciplínou a nabízejí mnoho technik pro výpočet různých figur, které jsou složitější než jiné. Dvě níže uvedené techniky ukazují, jak vypočítat cenu a implikovanou volatilitu opcí na blízko nebo za peníze.

Cena kupní opce je dána vzorcem Black-Scholes. Existuje však jednodušší způsob, jak vypočítat cenu opce, pokud jde o peníze. Aproximace je založena na rámci Black-Scholes, jak je popsáno níže:

Cena hovoru - vzorec

Kde:

  • S - Cena podkladového aktiva
  • σ - Volatilita podkladového aktiva
  • t - Čas do vypršení platnosti

Analýza ceny možnosti Ballpark

Implikovaná volatilita Implikovaná volatilita (IV) Implikovaná volatilita - nebo jednoduše IV - používá cenu opce k výpočtu toho, co trh říká o budoucí volatilitě opce opce, je hodnota parametru volatility implikovaná tržní cenou možnosti. Při oceňování opcí je důležité si uvědomit, že lze pozorovat všechny vstupy kromě volatility, kterou je třeba odhadnout. Rozdíl mezi cenou modelu (řekněme z modelu Black-Scholes) a tržní cenou tedy lze přičíst volatilitě.

K výpočtu implikované volatility je třeba použít počítačový program, který by pomocí pokusů a omylů hledal správnou hodnotu implikované volatility. Je však možné získat přibližný údaj o implicitní volatilitě opcí blízkých peněz pomocí následujícího vzorce:

Implikovaná volatilita - vzorec

Kde:

  • C - Cena volání za peníze
  • S - Cena podkladového aktiva
  • t - Čas do vypršení platnosti

Analýza implikované volatility možnosti Ballpark Option

5. Nemovitosti

Podobným konceptem jako u ballparkového obrázku je koncept výpočtu zadní části obálky. Výpočet zadní části obálky je zjednodušená verze skutečného výpočtu, která poskytuje přibližný odhad požadované proměnné.

Běžným příkladem takového výpočtu je odhad limitní sazby v sektoru nemovitostí. Existují propracované modely pro stanovení míry omezení vlastnosti, ale lze ji odhadnout jednoduchým výpočtem popsaným níže:

Ball Cap Cap Rate

Ve výše uvedeném výpočtu se sazba limitu vypočítá jako:

Míra omezení - vzorec

Čistý provozní příjem je zde odvozen od základních předpokladů a faktů o majetku. Jedná se o zjednodušené znázornění podrobnějších modelů používaných v tomto odvětví.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Beta Beta Beta (β) investičního cenného papíru (tj. Akcie) je měřítkem jeho volatility výnosů ve vztahu k celému trhu. Používá se jako měřítko rizika a je nedílnou součástí modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM). Společnost s vyšší beta má větší riziko a také vyšší očekávané výnosy.
  • Model Black-Scholes-Merton Model Black-Scholes-Merton Model Black-Scholes-Merton (BSM) je cenovým modelem pro finanční nástroje. Používá se k ocenění akciových opcí. Model je zvyklý
  • Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie je rozdíl mezi výnosy z vlastního kapitálu / jednotlivých akcií a bezrizikovou mírou výnosu. Jde o náhradu investorovi za to, že podstoupil vyšší míru rizika a investoval do vlastního kapitálu než do bezrizikových cenných papírů.
  • Finanční modelování nemovitostí Finanční modelování nemovitostí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found