Červené vlajky podvodů - Naučte se identifikovat interní ukazatele podvodů

Varovné příznaky podvodu odkazují na nežádoucí situace nebo podmínky, které trvale přispívají k podvodům, plýtvání a zneužívání zdrojů. Když vyšetřovatel přezkoumává stavy nebo finanční výkazy společnosti Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tato tři základní prohlášení jsou složitě složitá, přičemž některé nežádoucí vlastnosti mohou vyniknout jako varovné signály podvodu - přispěvatelé k podvodu nebo okolnosti, které mohou naznačovat přítomnost podvodu.

Červené vlajky podvodů

Všechny organizace čelí riziku podvodu, které může být interní nebo externí. Interní rizika pocházejí od osob v rámci organizace Struktura společnosti Struktura společnosti označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, které se mohou využít k obohacení své pozice zneužitím zdrojů a aktiv vlastněných jejich zaměstnavatelem. Na druhou stranu, vnější rizika jsou navrženy vládními úředníky, zákazníky a dodavateli, kteří se mohou snažit získat peníze nelegálně.

Varování před podvody červenou vlajkou

Existuje několik varovných signálů, na které by si auditní a účetní odborníci měli dávat pozor. Zahrnují následující:

Snížení zásob

I když je normální přijít o několik položek inventáře Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. při přesunu položek může být nadměrné zmenšení zásob indikátorem probíhajícího podvodu. Auditor může zjistit zmenšení zásob na základě rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál, počet produktů na skladě a prodaných produktů - a poté je porovnat s předchozími záznamy a projekcemi. Za určitých okolností může auditor provést neplánovanou inventuru v náhodných dnech, aby zjistil neobvyklé charakteristiky zásob.

Chybějící dokumenty

Organizace se může setkat s častými případy nahlášených chybějících dokumentů, které se týkají kritických oddělení. Když se frekvence výskytu stane příliš často, může to být známka pokračujícího podvodu v organizaci. Mezi chybějící dokumenty, které jsou označeny jako podvodné, patří registrace motorových vozidel, seznamy prodejů a nákupů, šekové knížky a zprávy o zásobách. Když takové záznamy zmizí, může to poukazovat na nežádoucí situaci, která může vést ke ztrátě určitých aktiv nebo peněz.

Vícenásobné platby

Existují případy, kdy účetní oddělení společnosti může chybně zpracovat duplicitní platby prodejci nebo poskytovateli služeb. Pokud byla chyba skutečná, měli by příslušní policisté takové chyby identifikovat a podat o nich zprávu, aby bylo možné přijmout naléhavá opatření.

Mohou však nastat případy, kdy jednotliví zaměstnanci podpoří duplicitní platby skutečným i falešným společnostem. Někteří zaměstnanci mohou dokonce zpracovávat platby neexistujícím společnostem s úmyslem podvést svého zaměstnavatele. Aby se těmto chybám předešlo, měly by být všechny platby sledovány a ověřovány, že směřují zamýšleným stranám.

Špičky v objemu faktur

Podnik v jeho rostoucí fázi může zaznamenat obrovské výkyvy v počtu faktur, když se pokouší vytvořit mezeru na trhu. Vysoký počet faktur však vytváří prostor pro podvodné chování, protože konkrétní interní a externí strany se mohou snažit těžit z rychlého růstu podnikání.

Mohou například nastat případy nezaznamenaných plateb, nebo pokud jsou zaznamenány, jsou podhodnoceny objemem a částkou. Organizace by měla vědět, kdy dojde k výkyvům, a zajistit, aby všechny objednávky provedené zákazníky byly včas zaznamenány a splněny.

Časté stížnosti

Indikátorem podvodu mohou být časté stížnosti na určité pracovníky nebo procesy. Když organizace dostává opakované stížnosti na vedoucího pracovníka, neměla by předpokládat, že je to jen obyčejné odvádění. Místo toho by měla vést vyšetřování, aby zjistila příčinu stížností, účinky a veškerá opatření, která by měla podniknout, aby se ujistila, že již žádné stížnosti nebudou.

Zákazníci také mohou nahlásit časté nedostatečné balení produktů, kde jim dodané produkty jsou nižší, než si objednali. Organizace by měla prozkoumat, zda se jedná o záměrnou akci obchodního oddělení nebo problém s oddělením balení.

Nadměrný počet položek úprav

Některé účetní kanceláře mohou provádět nadměrné úpravy v účetních knihách jako způsob krytí peněz, které byly v minulosti zneužity. Například některé z těchto úprav mohou zahrnovat úpravy zákazníků, které významně ovlivňují finanční výsledky během konkrétního období.

Provádění nadměrných úprav bez zvláštních důvodů poukazuje na případy podvodů zaměstnanců s úmyslem skrýt určité transakce. Ke všem opravným položkám na finančních účtech by měly být připojeny odpovídající poznámky vysvětlující důvody těchto úprav.

Červené vlajky zaměstnanců proti podvodům

Velká část podvodů ovlivňujících organizace pochází z organizace samotné, zejména od zaměstnanců. Mezi příznaky chování zaměstnanců, kteří podvádějí, patří:

Změny životního stylu

Zaměstnanci by měli žít v rámci svých možností, a to nákupem aktiv a služeb, které jsou v jejich příjmech. Někteří zaměstnanci však mohou náhle změnit svůj životní styl tím, že utratí více, než kolik jim umožňuje výplata. Nákupy mohou být drahá auta, domy nebo luxusní zboží. Životní styl zaměstnance může někdy přesahovat životní styl jeho nadřízeného.

Měla by být vyšetřena jakákoli náhlá zlepšení životního stylu zaměstnance bez přiměřeného zvýšení jeho příjmu, aby se zjistilo, zda existuje pravděpodobnost, že se daný jedinec účastní podvodu.

Historie dluhů

Během procesu přijímání zaměstnanců by organizace měla provádět prověrky, aby zjistila, zda mají potenciální zaměstnanci historii dluhů. Pokud společnost najme zaměstnance, kteří mají problémy s dluhy, existuje pravděpodobnost, že najdou příležitosti, jak získat vyšší příjem než je jejich plat, aby mohli splácet dluhy. Může to znamenat účast na oportunistických podvodech s úmyslem získat peníze, na které nemají nárok.

Nadměrné hazardní hry

Někteří zaměstnanci se mohou nepřetržitě věnovat hazardním hrám jako způsobu, jak získat rychlou hotovost k uspokojení některých svých potřeb. Vzhledem k návykové povaze hazardních her nemusí být příjem zaměstnance dostatečný k financování jejich hazardních her a může se cítit nucen dělat cokoli, aby získal další příjem. To může znamenat zapojení do podvodných aktivit, jako je krádež majetku organizace, manipulace s inventářem, podávání mimořádných pohledávek atd.

Identifikace zaměstnanců zapojených do hazardních her a pomoc jim dostat se z chování může společnosti pomoci snížit výskyt podvodů.

Klíčové informace o podvodech s červenými vlajkami

Každá organizace, včetně těch s nejpřísnějšími pravidly, je vystavena riziku podvodu. Aby se zabránilo podvodům, musí organizace nejprve uznat existenci podvodů a vytvořit povědomí mezi zúčastněnými stranami. Organizace by měly začít školením svých zaměstnanců o tom, jak odhalovat podvody v práci. Rovněž by měli zavést zásady a postupy, které jim pomohou zaplnit mezery používané podvodníky při výkonu jejich činnosti.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průvodce forenzním auditem Průvodce forenzním auditem Forenzní audit je podrobný audit záznamů společnosti, který bude použit u soudu v soudním řízení. Zapojeni jsou všichni účetní, právníci a finanční profesionálové. Při takovém auditu budou hledat korupci, střet zájmů, úplatkářství, vydírání, zpronevěru majetku, finanční podvody
  • Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle
  • Politika informátorů Politika oznamovatelů Politika oznamovatelů je nyní považována za velmi důležitou součást téměř všech organizací v důsledku právních problémů. Oznamovatelé se téměř vždy stávají

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found