Správa výkonu společnosti - pochopte, jak funguje CPM

Corporate Performance Management (CPM) odkazuje na nástroj používaný korporacemi k formulování organizačních strategií Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii prostřednictvím předepsaných metodik, dat analýza, zpracování a hlášení Analytici prezentace dat sdělují výstup finanční analýzy managementu, investorům a obchodním partnerům. To vyžaduje zaměření se na hlavní body, fakta ke sledování a řízení výkonnosti podniku. Jinými slovy, CPM pomáhá korporacím Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. používat osvědčené metody a procesy ke zlepšení svého obchodního řízení.

Řízení výkonu společnosti

Přestože je CPM popsán jako nástroj pro business intelligence a strategické řízení, jeho koncepce je docela přímočará. Zahrnuje například veškeré úsilí o spolupráci, úspěšné výkony a selhání společnosti. To znamená, že výstup CPM je pro organizaci životně důležitý při zajišťování toho, že udržuje své klíčové metriky, aby zlepšila své výnosy a následně zvýšila své zisky.

Zdroje metrik pro vytváření CPM

Informace použité při vytváření metrik CPM pocházejí z účetních knih, jako jsou výpisy peněžních toků Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost během daného období vygenerovala a použila. doba. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. , rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál a výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. . Mezi další zdroje mohou patřit údaje o rozpočtování a prognózování, které obsahují zprávy, jako jsou výnosy, výdaje a zásoby. Přestože v tomto kontextu není zmíněno mnoho relevantních zdrojů dat, základní cíl spočívá v poskytování poznatků pomocí procesů, jako je strategické finanční plánování, rozpočtování, analýza scénářů, předpovědi, finanční konsolidace a vykazování údajů.

Je rozumné varovat, že řízení výkonu společnosti není strategií samo o sobě. Místo toho se jedná o kompilaci inteligentních obchodních nástrojů pro měření výkonnosti společnosti. Společnosti by proto měly zavést životaschopné rámce, aby zajistily skutečné řízení výkonu. Níže jsou uvedeny společné rámce.

  • Balance Scorecards - Sbírka stanovisek několika organizací
  • Model excelence EFQM - Rámec, který zakládá strategie na tom, jak by měla fungovat konkurenceschopná organizace
  • MPO - Strategie mapování nebo trendy, jak by se podnikání mělo přizpůsobovat měnícím se globálním obchodním zkušenostem
  • Six Sigma - Rámec založený na datech, který zajišťuje úspěšný provoz společnosti odstraněním vad pomocí jednoduchého přístupu DMAIC (definování, měření, analýza, zlepšení a kontrola)
  • Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti - Měří výkon výše uvedených rámců

Zdroje CPM

Řízení lidské výkonnosti (HPM) vs. CPM

Někdy v podnikovém managementu není zřejmé, co mají strategičtí manažeři na mysli, když se zmiňují o řízení výkonu. Nejhorším scénářem je záměna mezi řízením lidského výkonu (HPM) a řízením podnikového výkonu (CPM). Existují však rozdíly mezi těmito dvěma.

V HPM se řízení výkonu týká podmnožiny lidských zdrojů týkajících se fluktuace zaměstnanců. Týká se produktivity zaměstnanců, jejich úrovně spokojenosti nebo jejich provozních schopností. Naopak CPM nikde zaměstnance ani nenastiňuje, ani na ně neodkazuje. Ve skutečnosti jde o to, jak komunikovat, sladit a poskytovat realizovatelné strategie prostřednictvím strategických rámců, jak již bylo uvedeno výše. Proto je důležité v diskusi vyjasnit kontext řízení výkonu.

Jak se vyhnout nástrahám řízení výkonnosti společnosti

Když společnost komunikuje efektivní řízení výkonu v celé organizaci, musí čerpat kritická očekávání i očekávané výsledky. Ne vždy se to však stane hladce. Výsledkem je, že CPM čelí významným výzvám, které vyžadují nápravu v počáteční fázi, jak je uvedeno níže.

1. Strategické sladění hlavních prvků

To se týká zajištění toho, aby každá část procesů organizace a všechny důležité prvky byly sladěny s primárním cílem, jako jsou rozpočty, řízení projektů a programů, řízení rizik atd.

2. Inteligentní automatizace

Špatně provedená CPM bude znamenat absolutní selhání. Proto by společnost měla vytvořit přístupnou, propracovanou a vhodnou infrastrukturu ICT, aby zajistila snadnou integraci, zpracování a hlášení informací podle navrhovaných standardů.

3. Synchronizace cílů

Společnosti by neměly využívat pouze stávající strategie, aniž by se soustředily na své jedinečné strategie. Místo toho by se měli zaměřit na formulování svých primárních cílů napříč korporacemi tak, aby CPM a všechny zúčastněné strany byly v souladu se stanovenými strategiemi.

4. Shromažďování klíčových otázek ohledně výkonu (KPQ)

Ačkoli je odvozen z KPI, KPQ je o shromažďování smysluplných, relevantních a použitelných dat kladením správných otázek správným oddělením a zdrojům.

5. Podpora pozitivního vzdělávacího prostředí

Jakmile jsou data shromážděna, analyzována a interpretována, dalším postupem je použití informací smysluplným způsobem. To znamená zajistit, aby organizace zmocnily příslušná oddělení k používání, opravám a vylepšování oblastí navrhovaných metrikami CPM.

Důležitost softwaru pro správu výkonu společnosti

V době inteligence podnikového managementu je důležité, aby korporace přijaly automatizaci procesů. Zde jsou některé z výhod přijetí řešení CPM.

1. Zpětná vazba v reálném čase

Software pro správu výkonu má inteligentní řídicí panely, které obsahují každou měřitelnou metriku, kterou může manažerský tým potřebovat při rozhodování. Výhoda však není v odrůdě. Je ve schopnosti číst a používat data, protože ke změnám dochází v reálném čase ve všech částech organizace.

2. Konsolidace dat pro snadnou správu

Tyto nástroje mají inteligenci pro shromažďování, seskupování a kombinování dat z více zdrojů, ať už jde o oddělení, tabulky nebo dokonce společnosti.

3. Zajistěte snadné řízení rizik

Jednou významnou výhodou CPM je integrace nástrojů, jako jsou modely typu „co kdyby“. Model například umožňuje manažerům zmírňovat rizika a činit informovaná rozhodnutí na základě simulace scénářů nejlepšího a nejhoršího případu.

4. Poskytněte jednoduchou zpětnou vazbu a přístup k datům

Nástroje pro správu výkonu umožňují manažerům snadný přístup k informacím a zároveň podporují přesnost a kvalitu.

5. Snadná spolupráce

Nástroje CPM jsou nejen lokálně integrované, ale také připojené ke cloudu, což umožňuje všem uživatelům zůstat v synchronizaci napříč všemi odděleními.

Jak zvolit efektivní softwarové řešení CPM

Díky široké škále možností na trhu může být obtížné zvolit vysoce výkonný software CPM. Níže jsou proto dva základní prvky, které je třeba vzít v úvahu při nákupu řešení CPM.

1. Vysoké hodnocení

Dobrý produkt musí mít pozitivní zpětnou vazbu, protože podporuje spokojenost. Opak je pravdou i pro průměrný produkt. Z tohoto pravidla však existuje výjimka. Některé společnosti mohou mít skvělý produkt, ale na trhu jsou relativně nové a zatím neobdrží nějakou zpětnou vazbu. Nejlepším způsobem vpřed je v tomto případě použít jejich zkušební verzi před tím, než se rozhodnete zakoupit celý balíček.

2. Produkt od renomované organizace

I když to není vždy pravda, že renomované podniky přilákají vynikající hodnocení, tito poskytovatelé mají zdroje, významný podíl na trhu a širokou škálu možností. To znamená, že jejich CPM řešení budou pravděpodobně známkou.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.
  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Škálovatelnost Škálovatelnost Škálovatelnost může klesat v kontextu finanční i obchodní strategie. V obou případech to znamená schopnost účetní jednotky odolat tlaku

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found