IBES Estimates - Institutional Broker’s Estimate System, Guide

IBES (také známý jako I / B / E / S) je zkratka pro Institutional Broker’s Estimate System, databázi vytvořenou makléřskými společnostmi Lynch, Jones a Ryan. Tento systém v zásadě sestavuje analýzu a předpokládané budoucí zisky Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. veřejně obchodovaných společností. S pomocí této databáze mohou uživatelé vidět různé předpovědi (vysoké, nízké a průměrné) spolu s prognózami analytiků Buy-Side Institucionální správci aktiv, známí jako Buy Side, nabízejí širokou škálu pracovních míst včetně soukromého kapitálu, portfolia management, výzkum. Zjistěte více o práci. IBES je velmi užitečný, zejména pokud jde o investiční rozhodnutí, protože poskytuje cenné informace o různých investičních možnostech. Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod popisuje hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).

Odhady IBES

(Zdroj: Thomson Reuters)

Jak funguje IBES?

Systém odhadů institucionálního makléře poprvé sestavil údaje o amerických společnostech v roce 1976. Na základě dostupných nezpracovaných údajů se tvůrcům databáze podařilo vypočítat statistické údaje časových řad pro jednotlivé společnosti. Tato data byla poté použita různými finančními deníky, aby ukázala, jak by odhady příjmů mohly vést k určení investičních příležitostí. Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod popisuje hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).

Po sestavení a stanovení ročních odhadů příjmů se databáze dále rozšířila. Datové řady se nyní mohou blížit čtvrtletním odhadům příjmů. Systém dále pokračoval v rozšiřování základních společností a nyní může zobrazovat společnosti obchodující na mezinárodních trzích. V roce 1986 koupila společnost Citigroup společnost Lynch, Jones. V roce 1993 společnost Barra koupila společnost IBES a po 2 letech ji prodala společnosti Primark. V roce 2000 koupila společnost Thomson Financial společnost Primark. Současným vlastníkem databáze IBES je tedy Thomson Reuters.

Funkce IBES

K dnešnímu dni systém Institutional Broker's Estimate System pokrývá více než 40 000 společností na 70 trzích. IBES obsluhuje klientskou základnu 50 000 peněžních manažerů a existuje přibližně 900 společností, které do systému přispívají daty. Od největších světových firem až po místní makléře, databáze nyní poskytuje svým uživatelům komplexní data.

V závislosti na tom, jaký typ dat potřebujete, je prognózová databáze IBES k dispozici buď na souhrnné, nebo podrobné úrovni. Datové položky se často aktualizují po celý den, aby poskytly uživateli informace v reálném čase. To umožňuje analytikům a správcům portfolia analyzovat informace o více než 40 000 akcií. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. po celém světě.

Jak již bylo řečeno, IBES má dvě verze. Souhrnná historie poskytuje přehled klíčových metrik pro každou společnost. Druhá verze poskytuje podrobnou historii, která obsahuje časovou osu prognóz příjmů analytiky.

Zjistit více

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení odhadů IBES. Posláním Finance je pomáhat komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, podívejte se na následující finanční zdroje.

  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Přehled výzkumu akciového trhu Přehled akciového výzkumu Odborníci v oblasti akciového výzkumu jsou zodpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít investiční banky, instituce nebo jejich klienti zájem. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tato příručka pro přehled vlastního výzkumu
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found