APV (upravená současná hodnota) - přehled, komponenty, kroky

APV (upravená současná hodnota) je upravená forma čisté současné hodnoty (NPV), která samostatně zohledňuje současnou hodnotu pákových efektů. APV rozděluje finanční a nefinanční peněžní toky a diskontuje je samostatně. Jedná se o flexibilnější oceňovací nástroj, který zobrazuje výhody, jako jsou například daňové štíty Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, jehož výsledkem je snížení dlužných daní. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady vyplývající z daňových odpočtů úroků a nákladů, například finanční tísně. Vzorec pro APV je následující:

APV

Čistý účinek dluhu zahrnuje úpravy, jako je současná hodnota štítů proti úrokové dani, náklady na vydání dluhu, náklady na finanční tísně a další finanční vedlejší účinky.

Aplikace APV

APV je vhodným měřítkem hodnoty pro mnoho situací, včetně:

  1. Firmy s vysokým pákovým efektem nebo výkupy s pákovým efektem (LBO) Výkup s pákovým efektem (LBO) Výkup s pákovým efektem (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti interní sazby IRR> 20%
  2. Finančně ohrožené firmy
  3. Firmy s dynamickými kapitálovými strukturami

Přístup APV je v takových situacích lepší, protože zahrnuje složité převzetí dluhu.

Čistá současná hodnota vs. upravená současná hodnota

Typický přístup k čisté současné hodnotě (NPV) spojuje všechny předpoklady dluhu do nákladů dluhu, které plynou do vážených průměrných nákladů na kapitál (WACC) WACC WACC je vážená průměrná cena kapitálu společnosti a představuje její smíšené náklady na kapitál včetně vlastní kapitál a dluh. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení. WACC je však nepružná diskontní sazba, která nebere v úvahu mnoho finančních vedlejších účinků, jako je finanční tísně, budoucí štíty daně z úroků atd. Kromě toho WACC uplatňuje diskontní sazbu na pákové peněžní toky, které jsou k dispozici jak pro vlastníky, tak pro držitele dluhů.

Upravená současná hodnota (APV) rozlišuje pákové a nezajištěné peněžní toky a diskontuje je samostatně, čímž poskytuje přesnější zobrazení nákladů na kapitál a dluh a peněžních toků dostupných pro držitele akcií i dluhů.

Složky upravené současné hodnoty

1. Neuvěřitelná pevná hodnota

Neuvolněné peněžní toky jsou diskontovány při nezajištěných nákladech na kapitál, které lze vypočítat pomocí modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je model, který popisuje vztah mezi očekávaným výnosem a riziko zabezpečení. Vzorec CAPM ukazuje, že návratnost cenného papíru se rovná bezrizikovému výnosu plus riziková prémie, založená na beta verzi tohoto cenného papíru.

APV - CAPM vzorec

2. Čistý dopad dluhu

Vypočítejte současnou hodnotu předpokladů dluhového financování.

APV - současná hodnota financování dluhu

Provádění analýzy APV

Krok 1: Připravte předpokládané peněžní toky

Stejně jako u všech diskontovaných peněžních toků (DCF) Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty ocenění podniku, počínaje předpokládanými peněžními toky pro společnost, obchodní linii nebo projekt. Peněžní toky by měly být nezajištěné peněžní toky, které jsou k dispozici pouze držitelům akcií. Zvažuje provozní peněžní toky po zdanění, změny čistého pracovního kapitálu, kapitálové výdaje a další změny aktiv po zdanění.

Krok 2: Určete hodnotu terminálu

Předvídané peněžní toky nelze předvídat příliš daleko v čase, nebo budou nepřesné. Místo toho se pro konečné peněžní toky po předpokládaném období předpokládá koncová hodnota. Lze to provést několika způsoby, včetně:

  • Gordonův model růstu

S Gordonovým růstovým modelem se věčné peněžní toky počítají pomocí věčného vzorce, který předpokládá věčné tempo růstu a náklady na kapitál, které se použijí na poslední předpovídaný peněžní tok.

  • Násobná metoda

U metody násobků se na poslední prognózovaný rok použije násobek, jako je TV / EBITDA nebo TV / EBIT. Násobek lze vypočítat tak, že se průměr srovnatelných společností násobí ve srovnatelné analýze společnosti.

Krok 3: Diskontujte peněžní toky a hodnotu terminálu

Předpokládané peněžní toky a konečná hodnota by měly být diskontovány na současnou hodnotu s příslušnou diskontní sazbou. Diskontní sazba by měla přesně odrážet náklady příležitosti pro držitele akcií, tj. Očekávanou návratnost aktiva s podobnými rizikovými charakteristikami. Diskontované peněžní toky představují nezajištěnou současnou hodnotu subjektu.

Krok 4: Vyhodnoťte vedlejší účinky pákového efektu

Měla by se vypočítat současná hodnota vedlejších účinků vyplývajících z využití pákového efektu. Nejběžnějším vedlejším účinkem k hodnocení je štít úrokové daně. Štíty na daň z úroků vyplývají ze schopnosti odečíst výplaty úroků od zisku před zdaněním.

Příklad

Štít s úrokovou daní poskytuje výhodu využití pákového efektu. Například společnost s vlastním kapitálem s výnosy před zdaněním 1 000 000 USD a sazbou daně 30% by obdržela:

(1 000 000 $ * (1-0,3)) = 700 000 $ výdělků a výplat 300 000 $ z daně

Společnost by nemohla odečíst žádné úrokové náklady. Identická společnost s dluhovým financováním a úrokovým výdajem 100 000 USD by však získala:

(900 000 $ * (1-0,3)) = 630 000 $ výdělků a výplat 270 000 $ daně

Z výše uvedených výpočtů je zřejmé, že společnost využívající pákový efekt bude obvykle platit nižší daně než společnost bez zadlužení. Je však třeba poznamenat, že pokud se předpokládá příliš velký pákový efekt, zvýší se rizikovost aktiva a dramaticky se zvýší nezajištěné náklady na kapitál, což vyrovná výhody plynoucí z daňového štítu.

Současnou hodnotu vedlejších účinků je třeba brát s náklady na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. který podobně jako nezajištěné náklady na kapitál odráží rizikovost vedlejších účinků. Lze jej vypočítat přidáním výchozího rozpětí k bezrizikové sazbě, vykreslením výnosové křivky stávajícího dluhu nebo nákladem na dluh po zdanění odvozeným z historických úrokových nákladů.

Krok 5: Přidejte současné hodnoty dohromady

A konečně lze uvolnit současnou hodnotu a současnou hodnotu pákových efektů, aby se dospělo k upravené současné hodnotě. Přístup APV je velmi flexibilní; uživatelé přístupu APV mohou přizpůsobit přístup svým potřebám a upravit diskontní sazby a peněžní toky tak, aby odrážely příslušné riziko.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované na současnost. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic,
  • Náklady příležitosti Cena nákladů příležitosti je jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomie a převládá v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé.
  • Unlevered Cost of Capital Nezatížené náklady na kapitál Unlevered Náklady na kapitál jsou teoretické náklady na společnost, která se financuje na realizaci kapitálového projektu za předpokladu, že nebude existovat žádný dluh. Vzorec, příklady. Nezatížené náklady na kapitál jsou implicitní míra návratnosti, kterou společnost očekává, že vydělá na svých aktivech, bez dopadu dluhu. WACC předpokládá aktuální kapitál

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found