Jak vyjednat plat po pracovní nabídce - tipy a co NEDĚLAT

Nejčastější chybou, kterou lidé po nabídce práce dělají, je vyjednávání jejich platu. To je zcela pochopitelné ze strachu, že ohrozíte nabídku práce a nakonec opustíte pohovor s prázdnými rukama. O čem však mnoho uchazečů o zaměstnání neví, je skutečnost, že většina společností ve skutečnosti vytváří určitou vyjednávací místnost pro odměňování. pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které a výhody, které poskytuje.

Pouze zhruba třetina lidí skutečně vyjednává o platu po nabídce práce. Může se to zdát neškodné, ale pokud se podíváme blíže na nově přijatého pracovníka, který by si mohl vydělat o 1 000 dolarů více, kdyby vyjednal, vydělal by za první rok o dalších 12 000 více. Poté, s ohledem na možné zvýšení platů, by částka mohla být mnohem vyšší.

Asi 42% zaměstnavatelů, téměř polovina, je otevřena vyjednávání o platu pro pozice na základní úrovni. 75% zaměstnavatelů je ochotno vyjednat jiné než platové položky.

Datum zahájení zaměstnání, flexibilní pracovní doba a sponzorování dalšího vzdělávání bývají privilegemi, o kterých jsou zaměstnavatelé ochotni vyjednat. Klíčem je vědět, kdy a kdy nevyjednat plat po obdržení pracovní nabídky.

Kdy vyjednat plat

Podívejme se na časy nebo případy, kdy je vyjednávání o platu v pořádku.

# 1 Když máte nabídkový dopis

Podle náborářů je běžnou chybou uchazečů o práci snaha vyjednávat, než jim bude zajištěna nabídka práce. Klíčem zde je ujistit se, že před vyjednáváním je již k dispozici písemná nabídka. Nejprve si musíte být jisti, že je zaměstnavatel skutečně chce, o čemž svědčí písemná nabídka. Pokud je schválení pouze verbální, mělo by být vyjednávání o platu pozastaveno.

# 2 Když lze jasně vyčíslit jejich přínos pro společnost

Měsíční výdaje uchazeče nejsou nejdůležitějším hlediskem, které zaměstnavatelé berou při rozhodování o platu, ale spíše významem práce pro společnost. Zaměstnanec, který je připraven jasně uvést, kolik může společnosti nabídnout, může tedy určitě vyjednat.

# 3 Když práce vyžaduje spoustu práce a hodin navíc v kanceláři

Je pravda, že existují určité práce, které jsou náročnější než jiné, a je správné, že lidé, kteří tyto práce vykonávají, jsou spravedlivě odměňováni. Nový nájemce by měl zvážit, jak se bude v příštích měsících cítit se svým platem. Je pravděpodobné, že pokud se na začátku plat necítí dostatečně, pak by tomu tak nebylo ani v budoucnu.

Kdy NE vyjednávat

Následující instance mezitím vyžadují, aby si před vyjednáváním o platu nové zaměstnance důkladně promysleli.

# 1 Když je dohoda uzavřena

Předpokládejme, že nový nájemce obdržel nabídkový dopis a jeho čísla ho tak vzrušily, že dopis okamžitě podepsal. Na cestě domů zavolá kamarádovi, který také náhodou pracuje ve stejné společnosti v jiné společnosti, a zjistí, že jeho plat je o 10 000 dolarů nižší než plat jeho přítele. Bezpochyby by vyjednávání již nebylo správné, a pokud by se tak stalo, mohlo by to zaměstnance poškodit.

# 2 Když dali nejlepší nabídku

Každá společnost má rozpočet, ve kterém musí zůstat. Pokud již poskytli nejlepší nabídku, možná už nebudou připraveni vyjednávat.

# 3 Když není důvod vyjednávat

Před příchodem na pracovní pohovor bude odpovědný uchazeč již prozkoumávat míru v tomto odvětví. Pokud je nabídka správná nebo v tomto rozmezí, pak vyjednávání o platu již není nutné.

Jak vyjednat plat

Nyní přichází, jak by měl člověk vyjednávat plat, aniž by to ohrozilo jeho šance získat práci.

# 1 Buďte připraveni

Jak bylo zmíněno výše, odpovědný uchazeč na pohovor nepřijde, aniž by měl znalosti o tom, co může platově očekávat. Výzkum velmi pomáhá, protože existuje mnoho webů, které udávají průměrný plat na různých pozicích v různých městech.

# 2 Buďte nejasní ohledně očekávání platu a historie

Je běžné, že se zaměstnavatelé ptají na mzdovou historii a očekávání uchazeče poté, co mu práci nabídli. Odpovědi mohou být riskantní, protože mohou zaměstnavatele vypnout, pokud jsou údaje příliš vysoké. Pro jistotu může zaměstnanec říci, že by bylo lepší, kdyby nejprve věděl, co obnáší práce, aby bylo možné diskutovat o platu.

# 3 Neskákejte hned do první nabídky

To platí zejména v případě, že se první nabídka nezdá dostatečně vysoká. Již na začátku jsme zmínili, že platy se zvyšují na základě předchozí sazby. Díky tomu se zaměstnanec může pečlivě zeptat, jaká je stropní mzdová sazba společnosti, a odtud jít.

# 4 Nevyjednávejte pouze plat

Ačkoli je plat největší motivací při výkonu práce, není to jediná věc, která může kompenzovat tvrdou práci. Například nový nájem může požadovat flexibilnější pracovní prostředí nebo rozvrh nebo o členství v profesionální organizaci. Výsledky vyjednávání nemzdových výhod nelze podceňovat.

Závěrečné myšlenky

Na vyjednávání o platech má právo každý nový nájemce a zaměstnavatelé si to dobře uvědomují. K tomu, aby byl úspěšný, potřebuje pouze správné nástroje. Vyjednávání o platu by nemělo být děsivé - pouze výzva k velké kompenzaci.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) odkazuje na plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice zaměstnance, podmínek
  • Akciová kompenzace Akciová kompenzace Akciová kompenzace (také nazývaná kompenzace vázaná na akcie nebo kapitálová kompenzace) je způsob vyplácení zaměstnanců a ředitelů společnosti podíly na vlastnictví podniku. Obvykle se používá k motivaci zaměstnanců nad rámec jejich běžné hotovostní odměny a k sladění jejich zájmů se zájmy společnosti.
  • Jak napsat rezignační dopis (se šablonou) Rezignační dopis Rezignační dopis je oficiální dopis zaslaný zaměstnancem jejich zaměstnavateli s oznámením, že ve společnosti již nebude pracovat. Cílem rezignačního dopisu je vytvořit oficiální záznam o výpovědi, poskytnout podrobnosti o posledním dni zaměstnance, dalších krocích atd. Tato šablona dopisu
  • Nejoblíbenější kurzy financí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found