Master Traders - Naučte se šest základních dovedností pro expertní obchodování

Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z hlavních obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investory pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Dozvíte se o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. A třídílném obleku. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří. Jen velmi málo z nich udělá známku nebo se jí dokonce přiblíží. Konzistentní, vítězní obchodníci jsou zhruba stejně vzácní jako loterie, které vyhrávají loterie za miliony dolarů.

Jedním z přípravných kurzů na to, jak se stát mistrem obchodníka, je odpovídající vzdělání v základní ekonomii, finančních trzích. Druhy trhů - Dealers, Brokers, Exchanges Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce a technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. . Existuje však spousta vzdělaných, dobře informovaných a velmi inteligentních jednotlivců, kteří se nekvalifikují jako mistři obchodníci. Kritický rozdíl mezi vítěznými obchodníky a ztrátovými obchodníky závisí více na získání šesti základních dovedností, které mistři obchodníci sdílejí. Osvojte si tyto dovednosti a poté získáte skutečnou šanci být obchodním mistrem.

Master Traders

Dovednosti # 1 a # 2 - Výzkum a analýza

Schopnost provádět kvalitní výzkum a důkladnou analýzu trhu je základem úspěchu obchodování. Hlavní obchodníci rozvíjejí své dovednosti v tom, že dokážou důkladně prozkoumat všechny informace týkající se cenných papírů, s nimiž obchodují - a co je důležitější, dokážou přesně určit pravděpodobný dopad těchto informací na konkrétní trh.

Hlavní obchodníci se učí a zdokonalují využitím informací o trhu - jak základních ekonomických informací, tak informací o trhu ve formě obchodování a cenových akcí - k přizpůsobení a přístupu k trhu co nejefektivnějším možným způsobem. (Pod pojmem „efektivní“ rozumíme příznivé poměry riziko / odměna, vysoká pravděpodobnost úspěchu a nízká úroveň rizika, jen pro případ, že dojde k chybě.)

Analytické dovednosti jsou zásadní, protože umožňují obchodníkovi lépe porozumět, identifikovat a využívat trendy (nebo jejich nedostatek) - jak při aplikaci na cenové akce v jednotlivých grafech různých časových rámců, tak na trhu jako celku.

Při analýze tržních a spotových vzorců a trendů je také nutné určit, jaké technické obchodní přístupy jsou požadovány. Doporučujeme, abyste se zaměřili méně na vydělané peníze a více na přijímání správných opatření ve správný čas, což je hlavní přístup nezbytný pro rozvoj a zdokonalování vašich analytických dovedností. Zaměření na trh, nikoli na peníze na vašem obchodním účtu, vám umožní činit nejlepší, objektivní obchodní rozhodnutí v každé situaci - a dělat to vám nakonec umožní provádět nejrozumnější a nejziskovější obchody. Téměř všichni „Market Wizards“, s nimiž Jack Schwager hovořil ve svých slavných knihách o vítězném obchodování, uvedli, že se zaměřují na trh a na své obchody, nikoli na zůstatek na účtu. Jde pouze o to, aby se pokusili napravit trh, bez ohledu na to, zda jim to dělá dolar nebo milion dolarů.

Dovednost č. 3 - Přizpůsobení analýzy trhu měnícím se podmínkám na trhu

V průběhu času hlavní obchodníci rozvíjejí strategie a obchodní techniky, které používají znovu a znovu. V průběhu času každý obchodník sestavil svůj vlastní osobní soubor metod, manévrů, strategií a taktiky obchodování. To je dobrá věc. Je důležité, abyste měli svůj vlastní styl obchodování a obchodní výhodu, například konkrétní kombinace technických indikátorů, které signalizují obchody s vysokou pravděpodobností.

Mít vlastní vyzkoušené a opravdové obchodní triky je dobrá věc. Lepší věc, věc typu Master Trader, je mít svůj nejodbornější zvyk, kterým je zvyk neustále sledovat trh, zda na něm nejsou známky a náznaky toho, že se trh mění, nebo vytvářet nový vzorec, což vám signalizuje, že se musíte přizpůsobit tyto měnící se podmínky odpovídajícím způsobem upravte svoji obchodní strategii.

Dovednost č. 4 - Zůstat ve hře

Bez ohledu na odvětví, společnost nebo konkrétní profesi čelí všichni ve své kariéře vrcholům a dolinám. Pokud jste obchodníkem na plný úvazek, nevyhnutelně se setkáte se značnými zisky a jindy se značnými ztrátami. Držet se ho - zůstat v obchodní hře - je nenahraditelná a zásadní dovednost, kterou má každý mistr obchodník.

Samozřejmě je snadné se nadchnout a přehnaně toužit po rychlých obchodech, když z vašeho bankovního účtu budou mít prospěch příznivé pohyby cen. Lidská přirozenost nám nabízí, abychom pokračovali určitými způsoby, když jsou výsledky dobré. Ale budou také dny, kdy se trh téměř úplně obrátí proti vám. Spíše než abyste byli naplněni vzrušením z obchodování, občas jako ty, které chcete vypnout počítačový monitor nebo zavřít svou obchodní platformu a vyklouznout a lízat své finanční rány.

Mistr obchodník chápe, že ani jeden extrém nebude trvat věčně, a že to vydrží - skrze dobro a špatný - je dovednost, která vám umožní učit se, růst a profitovat.

Významnou součástí schopnosti zůstat ve hře je nácvik dobrého řízení rizik a správy peněz. Vždy používejte příkazy stop-loss a nikdy při jednom obchodě příliš neriskujte. Neberte obchody, pokud nemají pozitivní poměr rizika a odměny, jinými slovy, pokud to, co uděláte, pokud máte pravdu, je podstatně více než to, co ztratíte, pokud se mýlíte. Proč riskovat možnou ztrátu 500 $, pokud nejvíce, které pravděpodobně vyděláte, i když je vaše analýza trhu naprosto správná, je pouze 100 $? Tato čísla nejsou ve váš prospěch. Místo toho obchodujte pouze tehdy, když máte pravdu, aby vám bylo mnohem víc, než když se mýlíte, vás může stát. I když se zdá, že existuje dobrá obchodní příležitost, například zásadní obrácení trhu, pokud nemůžete získat příznivý vstupní bod s nízkým rizikem, nechte tuto příležitost využít a místo toho počkejte, až se některá uskuteční tam, kde jste umět získejte dobrý vstup s nízkým rizikem.

Dovednosti č. 5 a 6 - Disciplína a trpělivost

Disciplína a trpělivost jsou dvě velmi úzce související dovednosti, které každý mistr obchodník potřebuje - v hojnosti. Jak jsme zmínili výše, zůstat ve hře je důležité, protože vám umožňuje zažít jak vrcholy, tak pády, poučit se z nich a provést nezbytné úpravy svého obchodování. Master trader musí být trpělivý a disciplinovaný, aby se ho držel, zejména ve dnech, kdy zisk neexistuje.

Trpělivý a disciplinovaný obchodník například ví, že po nejhorších obchodních relacích nebo dnech často následují výrazně lepší. Mějte na paměti, že základní součástí tržního chování jsou jeho fluktuace „nahoru a dolů“, „dávej a ber“. Zasedání, která probíhají naprázdno a vidí jen velmi malý objem, mohou pokračovat několik dní, ale disciplinovaný obchodník chápe, že trpělivost bude odměněna, a proto čeká, až trh začne dělat opravdu významný tah, než vstoupí a riskuje své těžce vydělané peníze.

Jednou z nejčastějších chyb ztráty obchodníků je obchodování, když trh nenabízí žádné skutečné příležitosti k zisku. Mnoho obchodníků obchodovalo jen z čiré nudy. Takové akce vás téměř vždy stojí peníze.

Master trader to jednoduše vezme s rozvahou, pokud projde celá obchodní relace, ve které nevzniknou žádné dobré příležitosti s nízkým rizikem zisku. Hlavní obchodníci vědí, že trh bude zítra znovu otevřen a že vždy budou nové obchodní příležitosti.

Nenechte trhy, které jdou v podstatě nikam, přimět vás, abyste opustili dobrou obchodní disciplínu a strategii. Buďte trpěliví, počkejte, a až se příležitost naskytne, neváhejte - zmáčkněte spoušť a vstupte na trh s důvěrou ve své obchodní schopnosti.

Bonusová dovednost č. 7 - Vedení záznamů

Hlavní obchodníci se poučí ze svých obchodních chyb. Ztráta obchodníků zřídka. Jedním z kritických návyků, které vytvářejí vítězné obchodníky, je vedení obchodního deníku. Váš obchodní deník vede záznamy o každém obchodě, jak k němu dochází: váš vstupní bod a důvod nákupu nebo prodeje; kam zadáte příkaz stop-loss a příkaz take-profit; co se stalo na trhu poté, co jste zahájili svůj obchod, a jak jste reagovali na akci na trhu; konečně částka vaší výhry / prohry.

Udržování obchodního deníku a jeho pravidelné čtení je jedním z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů, jak zjistit, co děláte správně a co děláte špatně.

Na konci

Primární zpráva, kterou si z tohoto kousku odneseme, je, že každý hlavní obchodník potřebuje vyvinout základní dovednosti pro úspěšné (tj. Ziskové) obchodování. Vynasnažte se, abyste se stali skutečně zkušeným obchodníkem, a trh vás odmění za vaše usilovné úsilí.

Stát se obchodníkem není snadné, ale je to možné a stojí za to. Pokud začnete pracovat tímto směrem dnes, místo toho, abyste to odložili na zítra, jste o den blíže k uskutečnění svých finančních snů.

Související čtení

  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Druhy trhů Druhy trhů - obchodníci, makléři, burzy Trhy zahrnují makléře, obchodníky a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů
  • Forex obchodování - Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování - Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování umožňuje uživatelům vydělávat na zhodnocení a znehodnocení různých měn. Obchodování na Forexu zahrnuje nákup a prodej měnových párů na základě relativní hodnoty každé měny vůči jiné měně, která tento pár tvoří.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found