Kontrola spolehlivosti zaměstnanců - přehled, zdůvodnění a komponenty

Kontrola spolehlivosti zaměstnanců se týká kontroly minulých záznamů osoby za účelem sestavení jejích trestních, finančních a obchodních záznamů. Kontroly na pozadí jsou běžné, když organizace Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury najímají zaměstnance na důvěryhodnou pozici a chtějí mít jistotu, že najímají ty správné lidi pro danou práci.

Aplikace pro kontrolu pozadí

Například při najímání účetního bude organizace provádět prověrky, aby zjistila, zda se uchazeč podílel na finančním zpronevěře. Skimming Fraud Skimming podvod je druh kriminálního zločinu, který zahrnuje převzetí hotovosti z podniku před jeho uzavřením účetní systém. nebo má trestní rejstřík související s jakýmkoli předchozím zaměstnáním.

Finance má kariérní mapu, která vám pomůže vizualizovat možné kariérní cesty v příručce Finance Finance Salary Guide V tomto průvodci finančními platy pojednáváme o několika pracovních pozicích v oblasti financí a jejich odpovídajících středních platech pro rok 2018. Bez ohledu na odvětví je dobrý finanční profesionál obtížný. Soutěž o najímání a udržení špičkových talentů v oblasti financí a účetnictví zůstává tvrdá. a investiční bankovnictví. Průvodce platem v investičním bankovnictví Náš průvodce platem v investičním bankovnictví pokrývá několik pracovních míst v sektoru investičního bankovnictví a jejich odpovídající rozmezí mezd pro rok 2018. V investiční bance existují tři hlavní oblasti: divize investičního bankovnictví, prodej a obchodování a správa aktiv.

Účel kontroly spolehlivosti zaměstnanců

Existuje několik důvodů, proč organizace provádějí kontrolu spolehlivosti u potenciálních uchazečů o volné pracovní místo. Zahrnují následující:

# 1 Potvrďte informace obsažené v životopisu nebo žádosti o zaměstnání

Zaměstnavatel může provést ověření spolehlivosti u potenciálních uchazečů o zaměstnání, aby ověřil, zda jsou informace uvedené v jeho žádosti o zaměstnání nebo v životopise Nejlepší písmo pro životopis Jako zásadní vizuální stránka životopisu může zvolené písmo hrát důležitou roli při přistání jednotlivce vytoužená práce. Nejlepší písmo pro životopis je čitelné a příjemné pro čtenáře. Zjistěte, proč jsou Times New Roman, Arial, Calibri nejlepší písma, která přesně odpovídají tomu, kdo jsou. Zaměstnavatel ověří, zda kandidát skutečně pracoval ve zmíněných organizacích, na vysoké škole, kterou navštěvovali, a na známkách, které dosáhl na různých úrovních vzdělávání.

Kontroly také pomáhají odlišit dovednosti všech potenciálních kandidátů, aby pomohly zúžit seznam uchazečů s dovednostmi a kvalifikacemi požadovanými nebo nejvíce požadovanými společností.

# 2 Posuďte minulé chyby kandidáta

Zaměstnavatel má zájem znát minulé chyby potenciálního zaměstnance, problémy s charakterem a veškerá potenciální rizika, která zaměstnanec pro organizaci může představovat. To může zahrnovat nahlédnutí do rejstříku trestů, stíhání, mezinárodní seznam sledovaných teroristů atd. Zákon o spravedlivých úvěrových zprávách (FCRA) stanoví standardy pro prověřování zaměstnanců a definuje, co mohou zaměstnavatelé kontrolovat. Před provedením určitých prověrek je zaměstnavatel povinen získat souhlas uchazeče o zaměstnání.

# 3 Chraňte zaměstnavatele před odpovědností

Kontroly na pozadí také chrání zaměstnavatele před problémy s odpovědností. Zaměstnavatel může najmout zaměstnance se spornou minulostí. Pokud zaměstnanec vykonává škodlivou nebo trestnou činnost, může být za nedbalost odpovědný zaměstnavatel. Například zaměstnavatel může najmout zaměstnance, který je na seznamu sledovaných teroristů, aniž by prováděl kontroly spolehlivosti - společnost bude odpovědná, pokud takový zaměstnanec bude vykonávat teroristické činnosti při práci jako zaměstnanec společnosti.

Kontrola spolehlivosti zaměstnanců

Jak zaměstnavatelé provádějí kontroly spolehlivosti

Pokud organizace provádí kontroly spolehlivosti sama, není nutné od kandidáta vyžadovat souhlas. Pokud však společnost využívá k prověřování uchazečů o zaměstnání jakoukoli prověřovací společnost třetí strany, musí každého z uchazečů písemně informovat a vyžádat si písemný souhlas. Uchazeč může udělit povolení nebo zamítnout žádost o ověření spolehlivosti.

Pokud zaměstnavatel nepřijme kandidáta na základě informací získaných při provádění ověření spolehlivosti, musí zaměstnavatel poskytnout uchazeči nepříznivé prohlášení o zveřejnění. Zveřejnění obsahuje kopii zprávy o spotřebiteli / ověření spolehlivosti, které společnost použila při svém rozhodování, spolu s informacemi o právu uchazeče zpochybnit použité zprávy.

Informace obsažené v prověřování zaměstnanců

Množství informací zahrnutých do kontroly pozadí závisí na citlivosti důvodu, pro který se kontrola pozadí provádí. Zahrnuje následující:

# 1 Historie zaměstnání

Ověření historie zaměstnání provádí zaměstnavatel, aby potvrdil, že informace o zaměstnání uvedené v životopisu jsou přesné. Zahrnuje slovní potvrzení o minulém zaměstnání, délce trvání každého zaměstnání, výkonu, úspěších, dosaženém platu, vztazích k jiným zaměstnancům atd.

# 2 Ověření sociálního zabezpečení

Ověření sociálního zabezpečení potvrzuje, zda je Social Security Social Security Social Security americkým federálním vládním programem, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální číslo kandidáta je legitimní. Ověření také odhalí celé jméno kandidáta, použité aliasy, datum narození a místa, kde kandidát dříve žil.

# 3 Úvěrová zpráva

Skóre FICO z kreditní zprávy Skóre FICO, běžněji známé jako kreditní skóre, je třímístné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud půjčovatel půjčí jim peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u každého poskytnutého úvěru a poskytuje přehled o historii plnění finančních závazků kandidáta. Je to obzvláště důležité, když požadovaná volná pracovní pozice zahrnuje správu finančních zdrojů. Pokud má kandidát špatný úvěrový rating, může to být důvodem pro jeho vyloučení z procesu přijímání těchto pozic. FCRA vyžaduje, aby společnosti při kontrole své kreditní zprávy získaly souhlas od potenciálního zaměstnance.

# 4 Trestní rejstřík

V závislosti na státě existují různé předpisy týkající se ověřování spolehlivosti rejstříků trestů. Registr trestů zahrnuje kontrolu historie zatčení a odsouzení zaměstnance. Některé weby nabízejí okamžité kontroly pozadí tím, že kompilují výsledky z různých zdrojů, jako jsou státní soudy, záznamy donucovacích orgánů a záznamy krajů. Informace z rejstříku trestů jsou obzvláště důležité pro pozici, která vyžaduje důvěru a bezpečnost.

# 5 Právní pracovní status

Legální pracovní status zaměstnanců se stal v nedávné minulosti problémem, kdy vlády zintenzivnily imigrační nájezdy, aby se zbavily přistěhovaleckých pracovníků bez pracovního povolení. Zaměstnavatelé u těchto zaměstnanců provádějí kontroly spolehlivosti, aby zjistili pracovní stav jejich čísel sociálního zabezpečení, zejména u prací, které vyžadují rezidentní pracovníky.

Více zdrojů

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Peněžní krádež Peněžní krádež Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla za určité období zaznamenána v účetních knihách. Tento podvod je spáchán
  • Corporate Performance Management Corporate Performance Management (CPM) Corporate Performance Management (CPM) odkazuje na nástroj používaný společnostmi k formulování organizačních strategií prostřednictvím předepsaných metodik
  • Míra fluktuace zaměstnanců Míra fluktuace zaměstnanců Míra fluktuace zaměstnanců je podíl zaměstnanců, kteří opustili společnost během určitého časového období. Naučte se, jak vypočítat míru fluktuace zaměstnanců.
  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found