Národní registrační databáze (NRD) - přehled, historie, význam

Národní registrační databáze (NRD) je webový registrační systém pro jednotlivce a společnosti, jejichž podnikání zahrnuje obchodování, poradenství nebo upisování finančních cenných papírů. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu . Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. . NRD umožňuje těmto podnikům registrovat se online vyplňováním formulářů elektronicky a je přístupný pouze oprávněným osobám.

Národní registrační databáze

Historie národní registrační databáze

Národní registrační databáze byla spuštěna v roce 2003 kanadskými správci cenných papírů (CSA) ve snaze zefektivnit proces registrace pro jednotlivce a společnosti působící na trhu finančních cenných papírů. Zřízení NRD bylo rovněž v souladu se dvěma z nejdůležitějších cílů CSA:

1. Snížit regulační zátěž pro účastníky kapitálového trhu

2. Harmonizovat předpisy o cenných papírech napříč jurisdikcemi

Před založením NRD proběhla registrace na papíře - časově náročný a byrokratický proces. Proces schvalování registrace mohl trvat čtyři až šest týdnů a vyžadoval podání samostatné žádosti pro každou provincii nebo území v Kanadě, což vedlo ke ztrátě příjmů účastníků trhu. NRD zjednodušila proces tím, že nabídla společnou aplikaci pro všechny provincie a zkrátila dobu schválení registrace na několik dní.

Proč je národní registrační databáze důležitá?

Obecně platí, že každý jednotlivec nebo organizace, která se zabývá obchodováním, poskytováním poradenství nebo upisováním Upisování V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě vlastního kapitálu nebo dluhu cenné papíry. Tento článek si klade za cíl poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání kapitálu nebo upisování cenných papírů, který je vyžadován k registraci jejich podnikání pro regulační účely v provinciích / teritoriích, kde působí. Od založení NRD v roce 2002 je registrace nyní povinná ve všech regionech Kanady kromě Quebecu.

Nabídkou společné aplikace pro více jurisdikcí a zkrácením času potřebného k registraci zvýšila NRD účinnost registračního systému a poskytla malým, středním a velkým firmám několik ekonomických výhod, o nichž bude pojednáno níže. Registrační systém je navržen tak, aby chránil investory a veřejnost před podvodnými firmami a jednotlivci tím, že zajišťuje, že jako registrující jsou schváleny pouze kvalifikované organizace.

Výhody NRD

1. Ekonomické výhody v hodnotě 85 milionů $

Podle studie provedené na vzorku 131 kanadských firem z odvětví finančních cenných papírů byla každá funkce NRD oceněna v dolarech. Součet výhod poskytovaných každou funkcí NRD kanadskému odvětví finančních služeb po dobu pěti let se odhadoval na 85 milionů USD, což téměř zdvojnásobilo náklady na vývoj a provozní náklady NRD. Výhody poskytované každou funkcí budou podrobněji prozkoumány v sekci cenné funkce.

2. Úspora nákladů

Podle průzkumu společnosti v odvětví finančních cenných papírů očekávají, že použití NRD sníží hotovostní výdaje spojené s registračním procesem, např. náklady na dopravu, mzdové náklady a náklady na příležitost Příležitost Náklady nákladů příležitosti jsou jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomie a převládají v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé. práce, kterou lze použít jinde. Pro investory pomáhá NRD snížit informační náklady poskytnutím databáze všech kvalifikovaných a registrovaných finančních společností, čímž zvyšuje bezpečnost.

3. Zvýšení efektivity

Prostřednictvím online registrace, používání plateb elektronickým převodem peněz (EFT) a nižších přepravních požadavků zvýšila účinnost NRD pro společnosti uvolněním času, který by strávil procesem registrace. NRD také umožňuje žadatelům tisknout žádosti o registraci a schválení obchodních a právních požadavků, což snižuje čas strávený v byrokratických procesech.

4. Další cenné vlastnosti

NRD obsahuje funkce, jako je nepřetržitá živá telefonická podpora a e-mailová podpora

podpora, která přináší přidanou hodnotu tím, že umožňuje žadatelům o registraci a / nebo investorům řešit jakékoli dotazy týkající se procesu podávání žádostí a v případě potřeby také poskytuje regulační podporu.

Podobně NRD poskytuje přístup pouze k určenému oprávněnému zástupci firmy (AFR) k vyplňování formulářů žádostí, což snižuje chyby a neefektivnost vyplývající z delegování ve větších firmách.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí
  • US EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found