Šablona poměru marže příspěvku - stáhněte si zdarma šablonu aplikace Excel

Tato šablona poměru marže příspěvku vám ukáže, jak vypočítat marži příspěvku, procento CM a bod zvratu.

Zde je snímek obrazovky poměru příspěvkové marže:

Screenshot šablony poměru marže příspěvku

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Poměr příspěvkové marže (poměr CM) podniku se rovná jeho tržbám Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. méně všech variabilních nákladů Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění s nárůstem / poklesem v jednotkách objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou závislé pouze na podílu děleném výnosem. Představuje to okrajový přínos výroby další jednotky.

Vzorec pro poměr příspěvkové marže je:

Poměr CM = (celkový výnos - náklady na prodané zboží) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnují náklady na materiál, přímé náklady práce, a přímé režijní náklady továrny a jsou přímo úměrné výnosům. S nárůstem příjmů je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často - jakékoli jiné variabilní náklady) / celkové výnosy

Analýza zvratu

Rozpětí příspěvku nemusí být nutně dobrým ukazatelem ekonomického přínosu. Společnosti mohou mít značné fixní náklady, které je třeba zohlednit. Může být důležité provést analýzu zvratu Analýza zvratu Analýza zvratu v ekonomii, finančním modelování a nákladovém účetnictví odkazuje na bod, ve kterém celkové náklady a celkové výnosy jsou rovny. určit, kolik jednotek je třeba prodat, aby se vyrovnaly.

Chcete-li provést tuto analýzu, vypočítejte příspěvkovou marži na jednotku, poté vydělte fixní náklady tímto číslem a budete vědět, kolik jednotek musíte prodat, abyste dosáhli zisku.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found