Výměna hovorů - přehled, prvky, obchodníci na trhu

Výměna hovoru, známá také jako výměna přijímače, je možnost, která umožňuje držiteli účastnit se swapu sazby daně ze soukromého sektoru. Všechny swapy jsou prováděny přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) přes přepážku (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální směny a bez dohledu nad výměnou regulátor. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. , což znamená, že se nejedná o standardizované smlouvy. Aby se kupující i prodávající mohli účastnit výměny hovorů - nebo jakékoli výměny -, musí souhlasit se všemi podmínkami smlouvy o výměně.

Výměna hovoru

Souhrn:

  • Výměny hovorů dávají držitelům právo - ale nikoli povinnost - provést úrokovou swap s druhou stranou.
  • Výměny hovorů jsou také známé jako výměny přijímačů, protože držitel obdrží platbu s pevnou úrokovou sazbou.
  • Výměny jsou podobné tradičním možnostem v tom, že mají datum vypršení platnosti, styl vypršení platnosti a realizační cenu.

Základy výměny

Výměna je jako možnost v tom, že přichází s datem vypršení platnosti, stylem vypršení platnosti, realizační cenou Strike Price Strike price je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, podle toho, zda drží opci na hovor nebo opci na místo. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. a kupující zaplatí prodejci oprávnění. Realizační cena je ve skutečnosti realizační sazba - pevná sazba, která bude vyměněna (zaměněna) za plovoucí sazbu.

Pokud jde o styl vypršení platnosti, existují tři běžně používané standardy:

  1. Bermudský styl - Stanoví řadu dat, kdy lze opci uplatnit
  2. americký styl - Možnost může být uplatněna kdykoli před vypršením platnosti
  3. Evropský styl - Umožňuje držiteli uplatnit opci pouze k jednomu stanovenému datu, buď datu expirace opce, nebo těsně před datem vypršení platnosti, což je také začátek swapu

Prvky výměny

Výměny uvádějí řadu různých prvků, na kterých se musí kupující a prodávající odhlásit. Obsahují:

  • Datum vypršení Datum vypršení platnosti (deriváty) Datum vypršení platnosti v derivátech označuje datum, do kterého vyprší platnost opcí nebo futures. Jinými slovy, datum vypršení platnosti je poslední den výměny
  • Nominální částka
  • Cena výměny
  • Pevná sazba
  • Plovoucí sazba

Při uzavírání výměny hovorů držitel souhlasí se zaplacením pohyblivé sazby a získává právo na přijetí pevné sazby. Ve skutečnosti se kupující výměny hovoru snaží zaujmout pozici toho, kdo platí pohyblivou sazbu. Kupující má výhodu, když je pevná sazba vyšší než pohyblivá sazba.

Výměny jsou často „vypořádány v hotovosti“ po vypršení platnosti. Kupující a prodávající jednoduše použijí dohodnutý výpočetní vzorec k určení hodnoty swapu.

Kdo obchoduje s výměnami hovorů?

Hlavními účastníky swapového trhu jsou finanční instituce nebo velké nadnárodní společnosti. Využívají swapy k řízení úrokového rizika. Například banka nebo jiná finanční instituce, která drží mnoho hypoték, by se mohla chtít zajistit proti poklesu úrokových sazeb, což by mohlo mít za následek splacení mnoha hypoték předčasně. Banka by hledala možnost koupit přijímač nebo zavolat opci.

Investiční banky jsou aktivní jako tvůrci trhu na swapovém trhu. Obvykle vlastní portfolio swapových smluv, které vytvořili s řadou protistran. Banky budou uzavírat swapce hovorů nebo uzavírat smlouvy o swapování samy, aby zvládly svoji míru rizika. To, zda chtějí koupit hovor nebo dát swapce, závisí na povaze jejich stávajícího portfolia swapcí - ať už je to vyvážené ve prospěch putů nebo hovorů.

Call Swaptions vs. Put Swaptions

Výplatní swapy, jak je uvedeno výše, poskytují držitelům právo, nikoli však povinnost, zadat úrokový swap Úrokový swap Úrokový swap je derivátová smlouva, jejímž prostřednictvím se dvě protistrany dohodly na výměně jednoho proudu budoucích úrokových plateb za jiný. Výměny hovorů se také někdy označují jako výměny přijímačů, protože držitel obdrží pevnou úrokovou sazbu jako platbu při placení pohyblivé sazby.

Put swaptions na druhé straně umožňují držitelům vstoupit do swapu, kde jsou schopni platit pevnou úrokovou sazbu a přijímat plovoucí sazbu. Z tohoto důvodu jsou put swapce známé také jako swapce plátců. Put swapce jsou určeny pro ty jednotlivce, kteří hledají platby s pohyblivou úrokovou sazbou výměnou za platby s pevnou sazbou.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba označuje proměnlivou úrokovou sazbu, která se mění po dobu trvání dluhového závazku. Je to opak pevné sazby.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Nejlepší investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found