Právní poradce - přehled a funkce v podnikání

Právní poradce je jednotlivec nebo organizace, která nabízí poradenské služby zabývající se různými záležitostmi, zejména právními otázkami zahrnujícími jednání. Taktika vyjednávání Vyjednávání je dialog mezi dvěma nebo více lidmi s cílem dosáhnout konsensu ohledně problému nebo problémů, u nichž existuje konflikt. Dobrá vyjednávací taktika je pro vyjednávací strany důležitá, aby věděli, zda může jejich strana zvítězit, nebo vytvořit situaci, která je prospěšná pro obě strany. . Název „právní zástupce“ se také zaměňuje s názvem „právník“.

Právní zástupce

Právní poradce - co to znamená v Severní Americe

V Severní Americe se právní poradce týká právníka, který má povoleno vykonávat praxi u všech soudů. Proto je tento termín používán zaměnitelně s titulem právníka.

Formálně je právním poradcem fyzická osoba, kterou najímá velká nebo střední korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. řešit právní záležitosti a spory. Tito „poradci“ jsou právníci podle profese a vzdělání, ale vzhledem k jejich zaměstnání a roli v určitých firmách získávají titul „právní poradce“.

V jiných zemích, například ve Velké Británii, se pojem právní poradce používal jako náhrada advokátů, nyní je však zastaralý a používá se pouze v souvislosti s jednotlivci, kteří pracují v právním oddělení korporací.

Právník vs. právní poradce

Hlavní a jediný rozdíl mezi právníkem a právním poradcem spočívá v tom, že právník může mít svou vlastní firmu nebo může pracovat samostatně jako advokát. Na druhou stranu společnost využívá právního poradce k řešení všech právních záležitostí a sporů, se kterými se společnost může setkat, a nepracuje samostatně - na rozdíl od právníků.

Proto, zatímco právníci jsou placeni svými klienty na základě faktorů, jako je počet odpracovaných hodin a výsledek případu, právními poradci jsou zaměstnanci, kteří jsou placeni a mají tendenci dostávat další pobídky a bonusy spojené s úspěšnými výsledky jednání a právních sporů.

Právní poradce - funkce v podnikání

Právní poradce řeší veškeré záležitosti související s právem, se kterými se společnost setkává, včetně:

  • Provádění výzkumu různých zákonů a předpisů v různých geografických a politických prostředích
  • Příprava právních dokumentů podle požadavků společnosti na základě situací a klientů
  • Vyjednávání podmínek vypořádání se zájmovými osobami
  • Řešení právních sporů s jinými společnostmi nebo jednotlivci
  • Dokumentace a evidence daní podle různých daňových systémů
  • Dokumentace a ukládání dokumentů souvisejících s duševním vlastnictvím
  • Řízení právních rizik

Proč právní poradci?

Právníci se často specializují na jedinou oblast praxe - jako je duševní vlastnictví, nemovitosti, úpadek Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splatit své nesplacené dluhy věřitelům. , imigrace, vyjednávání atd. Společnosti, které nezaměstnávají interní právní poradce, musí proto pro různé typy právních záležitostí hledat různé individuální právníky.

Na druhé straně právní poradce funguje jako obecný právník, který ve společnosti zajišťuje veškeré právní záležitosti - což snižuje náklady na nábor a potřebu více jednotlivých právníků. Právní poradci mohou být obzvláště přínosní pro společnosti, které mají tendenci pravidelně narážet na právní záležitosti a spory.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce platem právníka Průvodce platem právníka V tomto průvodci platem právníka uvádíme přehled několika pracovních míst právníků a jejich odpovídajících mezd ve středním platu pro rok 2018. Právník, nazývaný také právník, je profesionál, který vykonává advokacii. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání.
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Průvodce platem Paralegal Průvodce platem Paralegal Tento průvodce platem Paralegal pokrývá několik pracovních míst Paralegal a jejich odpovídající střední platy pro rok 2018. Paralegal, nazývaný také právní asistent, pomáhá právníkům téměř ve všech aspektech oboru. Mezi povinnosti patří vypracování návrhů a shrnutí zpráv.
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found