Dobrovolná přeprava - přehled, typy a kdy se používá

Dobrovolným převodem je úmyslný převod vlastnického práva k majetku z jedné osoby na druhou prostřednictvím listiny.

Dobrovolná přeprava

Dojde-li k takovému převodu bez přiměřeného zvážení dopravníku, musí být původní vlastník, který převod provádí, připraven tento převod vysvětlit. Vysvětlení musí být uznáno právním systémem s jurisdikcí nad umístěním nemovitosti.

Listina je úřední záznam o vlastnictví vlastnických práv k danému aktivu. Úvaha se týká zákonně uznaného odškodnění, které musí být majiteli poskytnuto výměnou za práva k dané nemovitosti.

souhrn

  • O dobrovolném převodu se říká, že jde o úmyslný převod vlastnického práva k majetku z jedné osoby na druhou prostřednictvím listiny.
  • Dodává se ve třech typech - veřejné granty, soukromé granty a veřejné věnování.
  • Dobrovolná přeprava lze použít k zabránění neplnění, pro charitativní účely, podvodné účely a předávání potomkům.

Co je doprava?

Pojem doprava označuje právní proces převodu majetku nebo jiného stálého majetku. Dlouhodobý majetek Dlouhodobým majetkem se rozumí dlouhodobý hmotný majetek, který se používá při provozu podniku. Tento typ aktiv poskytuje dlouhodobý finanční zisk, má životnost více než jeden rok a v rozvaze je klasifikován jako pozemky, budovy a zařízení (PP&E). od jednoho vlastníka k druhému. Tento typ převodu vlastnictví lze rozdělit do pěti kategorií:

1. Dobrovolná přeprava

2. Nedobrovolné přepravy

3. Přeneste vůlí

4. Převod podle dědických zákonů

5. Převod přistoupením

Druhy dobrovolné přepravy

Existují tři typy dobrovolné dopravy:

1. Veřejný grant: Veřejně vlastněná půda se převádí na soukromou osobu.

2. Soukromý grant: Soukromě vlastněná země se převádí na jednotlivce.

3. Veřejné věnování: Soukromě vlastněná půda se převádí na vládu nebo organizaci provozovanou vládou.

Kdy se používá dobrovolná přeprava?

Dobrovolnou dopravu lze použít v následujících situacích:

1. Vyhněte se výchozímu nastavení

Zvažte situaci, kdy se dlužník chystá splácet svůj dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. . Aby se zabránilo negativním dopadům, které to bude mít na jejich úvěrovou historii, může dlužník sdělit věřiteli svůj zájem o nemovitost.

Věřitel může přijmout převod vlastnictví a prodat nemovitost, aby získal zpět své peníze. Než hypoteční společnost zváží tuto možnost, musí se dlužník pokusit prodat nemovitost v reálné tržní hodnotě po dobu nejméně tří měsíců.

2. Charitativní účely

Dárci často předávají nemovitosti charitativním organizacím. V takovém případě musí pečlivě vyřešit otázku protiplnění. Při správné ochraně existuje protihodnota ve formě odpočtu daně.

3. Přeprava potomkům

Mnoho lidí sděluje své vlastnosti svým potomkům jako dar nebo prostřednictvím své poslední vůle, což se děje prostřednictvím darovací listiny. Úvaha Úvaha Termín „protiplnění“ je pojem v anglickém právu, který se týká ceny zaplacené výměnou za splnění slibu. Jeho hlavní charakteristikou je, že slibovatel musí dát slib něčeho, co má hodnotu, a slibovaný musí dát něco hodnotného výměnou. Jednoduše řečeno, cokoli hodnotného, ​​co slibuje jedna strana druhé, lze považovat za protihodnotu. Skládá se z malé peněžní částky nebo jednoduše z lásky a náklonnosti. V případech, kdy věřitelé hledají vlastnictví nemovitosti, aby splnili své nároky, lze takový dar považovat za podezřelý.

4. Podvodné účely

Dobrovolné převody lze někdy uskutečnit s úmyslem bránit, zdržet nebo podvést věřitele.

Prodej nemovitosti třetí straně, je-li proveden s úmyslem vyhnout se věřitelovu nároku na tento majetek, je ve většině případů považován za nezákonný. Takový typ dopravy se označuje jako podvodná doprava.

Věřitelé mají k dispozici několik možností, jako je občanskoprávní řízení, které jim umožní bránit svůj nárok na konkrétní nemovitost.

V občanskoprávních věcech může soud nařídit žalovanému zaplatit pokuty v situacích, kdy je transakce považována za podvodnou transakci de facto. Stává se to v případě, kdy soud rozhodne, že podvod je skutečný, škodlivý nebo konstruktivní.

Co je nedobrovolná přeprava?

Termín nedobrovolná přeprava označuje případ, kdy k převodu nemovitosti dochází bez výslovného souhlasu vlastníka. Obvykle k tomu dochází v případech rozhodnutí o rozvodu, odsouzení kvůli zanedbání nebo přírodní katastrofě, nezaplacení daní, zabavení majetku v případě nesplácení dluhu atd. V případě smrti vlastníka nemovitosti bez přímých dědiců je stát svěřen do péče nemovitosti.

Související čtení

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další finanční zdroje níže:

  • Ochrana majetku Ochrana majetku Ochrana majetku označuje soubor technik, strategií a zákonů, jejichž cílem je chránit majetek náležející jednotlivcům a podnikům proti nárokům
  • Dědičnost Dědičnost se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je předán dědicům po smrti majitele majetku. Dědičnost může být v
  • Úvěrové riziko Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke které může dojít v případě, že některá strana nedodrží podmínky jakékoli finanční smlouvy, zejména
  • Manželský majetek Manželský majetek Právní pojem manželský majetek označuje majetek, který je získán jednou nebo oběma stranami v průběhu manželství. Majetek, který drží

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found