Funkce COMBINA - vzorec, příklady, jak používat COMBINA

Funkce COMBINA je seznam funkcí aplikace Excel Math and Trigonometry Functions Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá pro daný počet položek počet kombinací spolu s opakováním. Tato funkce byla představena v MS Excel v roce 2013, a proto není k dispozici v dřívějších verzích.

Vzorec

= COMBINA (číslo, číslo_volba)

Funkce COMBINA používá následující argumenty:

  1. Číslo (povinný argument) - Toto by mělo být buď větší než nebo rovno 0. Také by mělo být větší než nebo rovno number_chosen. Hodnoty, které nejsou celé číslo, pokud jsou zadány pro tento parametr, jsou zkráceny.
  2. Number_chosen (povinný argument) - Toto musí být větší nebo rovné 0. Celočíselné hodnoty jsou zkráceny.

Jak používat funkci COMBINA v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce COMBINA, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme šest čísel: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Nyní se podívejme, jak funkce COMBINA vypočítá počet kombinací (s opakováním) pro další počty objektů převzaté ze sady 4.

Funkce COMBINA

Pro libovolných šest objektů - a, b, c, d, e, f - existuje 21 různých kombinací (s opakováním) 2 objektů. Tyto jsou:

aa, ab, ac, ad, ae, af, bb, bc, bd, být, bf, cc, cd, ce, cf, dd, de, df, ee, ef, ff

Funkce COMBINA pomáhá odvodit takové kombinace. Používá vzorec (n + m-1) ÷ (n-1), kde n je číslo am je number_chosen. Pamatujte, že výše uvedené výsledky COMBINA zahrnují opakování.

Příklad 2

Podívejme se na pár zajímavých věcí o COMBINĚ. Pokud ve funkci COMBINA zadáte následující argumenty, výsledky budou:

Funkce COMBINA - příklad

COMBINA (0,0) je jediný výstup bez chyby, když n = 0, ale toto by se mělo rovnat COMBIN (-1, -1), který vrací chybu. To znamená, že funkce obsahuje výjimku n-m = 0.

Rozdíly mezi COMBIN a COMBINA

Funkce COMBIN a COMBINA se liší následujícími způsoby:

  • COMBIN nepočítá opakování, zatímco COMBINA ano. Například v sadě tří objektů (a, b, c) vrátí COMBINA výsledek 6; kombinace jsou aa, ab, ac, bb, bc, cc, zatímco COMBIN vrátí výsledek 3; kombinace jsou ab, ac, bc.
  • Vzorce používané funkcemi se liší.

Je třeba pamatovat na funkci COMBINA

  1. #HODNOTA! error - Nastane, když je některý z argumentů nečíselný.
  2. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když je hodnota některého z argumentů mimo jeho omezení.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found