Nasdaq Global Select Market - přehled, požadavky, kritéria, poplatky

Globální trh Select zahrnuje společnosti s největší tržní kapitalizací v rámci indexu Nasdaq Composite a zahrnuje 1 200 akcií. Je to jedna ze tří úrovní v rámci indexu Nasdaq Composite, spolu s globálním trhem a kapitálovým trhem Nasdaq Capital Market The Nasdaq Capital Market je jednou ze tří úrovní v rámci indexu Nasdaq Composite. Úroveň kapitálového trhu je akciovým trhem pro společnosti s.

Nasdaq Global Select Market

Aby mohla být společnost součástí úrovně Global Select Market, musí být schopna splnit určité finanční požadavky, požadavky na likviditu a standardy správy a řízení. je známo, že je nejexkluzivnější úrovní. Nasdaq každý rok kontroluje úroveň střední kapitalizace, globální trh, a hodnotí, zda jsou některé z akcií v rámci této úrovně způsobilé pro zařazení na globální výběrový trh.

souhrn

  • Nasdaq Global Select Market je jednou ze tří úrovní v rámci indexu Nasdaq Composite, přičemž dalšími dvěma úrovněmi jsou kapitálový trh a globální trh.
  • Globální trh Select zahrnuje společnosti s největší tržní kapitalizací v rámci indexu Nasdaq Composite a zahrnuje 1 200 akcií.
  • Aby se společnost mohla stát součástí globálního trhu Nasdaq, musí splňovat přísné finanční a likvidní požadavky.

Požadavky a kritéria

Aby se společnost mohla stát součástí globálního trhu Nasdaq, musí zapadat do přísné finanční a likviditní likvidity. Na finančních trzích likvidita označuje, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. požadavky. Existují čtyři různé standardy a společnost musí být schopna splnit alespoň jeden.

Například jeden standard pro finanční požadavky je založen na kapitalizaci s výnosy. V takovém případě, aby byla společnost způsobilá, potřebuje v průměru více než 850 milionů USD za posledních 12 měsíců, pokud jde o jejich tržní kapitalizaci.

Tržby společnosti z předchozího fiskálního roku musí být navíc vyšší než 90 milionů USD. Pokud však nemůže dosáhnout standardu, lze jej také vyhodnotit pomocí tří dalších standardů - výdělky, kapitalizace s peněžním tokem nebo aktiva s vlastním kapitálem. Pokud jde o požadavky na likviditu, existuje několik různých standardů pro hodnocení způsobilosti, tj. IPO versus kořeněné společnosti.

Poplatky

Vstupní poplatky, které mají být uvedeny na globálním trhu Nasdaq Select, se liší v závislosti na celkovém počtu akcií v oběhu. Výpis přichází s poplatkem za žádost ve výši 25 000 USD a vstupním poplatkem, který se pohybuje od 150 000 do 295 000 USD.

Kromě vstupních poplatků existuje inkluzivní roční poplatek, který se liší v závislosti na celkovém počtu nevyřízených akcií. Nevyřízené akcie Nevyřízené akcie představují počet akcií společnosti, s nimiž se obchoduje na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny omezené akcie držené vedoucími pracovníky společnosti a zasvěcenými osobami (vedoucími zaměstnanci), jakož i podíl na kapitálu ve vlastnictví institucionálních investorů. Roční poplatek se pohybuje od 46 000 do 159 000 USD.

Důležitost úrovně Global Select Market

Úroveň Global Select Market je důležitá, protože ji investoři používají k hodnocení velikosti společnosti ak porozumění její tržní kapitalizace. Pomáhá identifikovat, které společnosti jsou součástí nejvyšší úrovně Nasdaq Composite Index. Výslovně ukáže společnosti v technologickém odvětví s největší tržní kapitalizací.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Alternativní investiční trh (AIM) Alternativní investiční trh (AIM) Alternativní investiční trh (AIM) byl zahájen dne 19. června 1995 jako trh s dílčími burzami na Londýnské burze cenných papírů (LSE). Trh byl navržen tak, aby
  • Index NASDAQ-100 Index NASDAQ-100 Index NASDAQ-100 je index akciového trhu, který zahrnuje 100 největších a nejaktivněji obchodovaných nefinančních společností, které jsou kótovány na NASDAQ
  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Index Nikkei Index Nikkei Index Nikkei, neboli Nikkei 225, je nejuznávanějším japonským indexem akciových trhů. Zahrnuje 225 nejlepších japonských společností kótovaných na tokijské burze.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found