Firma na středním trhu - přehled, ocenění, investiční strategie

Společnost se středním trhem je firma s velikostí, která spadá do středního rozsahu trhu nebo odvětví. Americké podniky lze rozdělit do tří kategorií - velké, střední a malé podniky. Firmy na středním trhu jsou větší než malé podniky a menší než velké podniky. Lze je dále rozdělit na trhy střední a střední a nižší a střední.

Firma se středním trhem

Neexistuje jednotný standard, který by definoval firmy na středním trhu. Velikost firmy lze měřit různými metrikami, tj. Velikostí aktiv, ročním výnosem, čistým výnosem Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. nebo počet zaměstnanců. Ve srovnání se společnostmi z žebříčku Fortune 1000 nabízejí firmy na středním trhu větší růstový potenciál. Ve srovnání s malými podniky mají nižší riziko.

souhrn

  • Rozdělení amerických podniků do tří kategorií - velké, střední a malé podniky, střední tržní firmy spadají do rozsahu střední velikosti.
  • Velikost firmy lze měřit podle její tržní kapitalizace, celkových výnosů, hodnoty podniku, počtu zaměstnanců nebo jiných metrik. Pro společnosti se středním trhem neexistuje jednotný standard.
  • Akcie se střední tržní kapitalizací přicházejí s nižším rizikem než akcie s malou tržní kapitalizací a vyšším růstem než akcie s velkou tržní kapitalizací, což je činí atraktivními pro investory.

Porozumění firmám na středním trhu

Různé orgány používají různé definice pro firmy se středním trhem. Normy se mohou v různých průmyslových odvětvích lišit, pokud jde o požadavky na lidská a fyzická kapitálová umístění nebo existenci odlehlých hodnot.

V USA jsou společnosti s ročními výnosy nad 100 milionů USD a 3 miliardy USD obvykle považovány za společnosti se středním trhem. Podle počtu zaměstnanců lze společnosti s více než 100 a méně než 2 000 zaměstnanci obvykle považovat za společnosti se středním trhem.

Existuje několik organizací, které podporují rozvoj firem na středním trhu. Asociace pro korporátní růst (ACG) ACG San Francisco ACG San Francisco je nezisková organizace, která byla založena v roce 1954. ACG znamená Asociace korporátního růstu. Bylo zahájeno s cílem podpořit komunitu, která zahrnuje růst společnosti mezi svými členy. Zvyšuje a podporuje strategické vytváření sítí a mezinárodní uzavírání dohod. ACG San je jedním z příkladů. Cílem ACG je podpořit růst středního trhu podporou globální komunity pro korporace a firmy poskytující profesionální služby.

Investice do společností se středním trhem

Firmy se středním trhem, které jsou veřejně obchodovatelné, jsou považovány za akcie se střední tržní kapitalizací, na rozdíl od akcií s malou tržní kapitalizací. Společnost s malou tržní kapitalizací je akcií veřejně obchodované společnosti, jejíž tržní kapitalizace se pohybuje od 300 do přibližně 2 miliard dolarů. Klasifikace mezi malými, středními a velkými společnostmi je subjektivní a může se lišit mezi makléřskými společnostmi a analytiky trhu. , velké a dokonce i velké akcie.

Obecně platí, že větší společnosti přicházejí s nižším rizikem investovat, ale mají menší růstový potenciál. Akcie se střední tržní kapitalizací tedy mají větší prostor k růstu než společnosti s velkou kapitalizací a přicházejí s nižším investičním rizikem než společnosti s malou kapitalizací současně. Díky této vlastnosti jsou akcie se střední tržní kapitalizací atraktivní pro investory.

Investoři mohou sledovat výkon akcií se střední tržní kapitalizací prostřednictvím několika indexů, jako je index S&P Mid-Cap 400, CRSP US Mid-Cap Index a Russell Mid-Cap Index. S&P Mid-Cap 400 je floatově vážený index, který pokrývá 400 amerických společností se středním trhem. Definuje akcie se střední tržní kapitalizací jako ty, jejichž tržní kapitalizace je vyšší než 200 milionů USD a nižší než 5 miliard USD. Firmy, které nedosahují prahové hodnoty 200 milionů dolarů, jsou klasifikovány jako společnosti s malým kapitálem a společnosti s více než 5 miliardami dolarů jsou klasifikovány jako společnosti s velkým kapitálem.

Investoři mohou investovat do společností se středním trhem nákupem jejich akcií přímo nebo prostřednictvím ETF. K dispozici je široká škála výběrů ETF se středním krytem. Jako příklady lze uvést iShare S&P U.S. Mid-Cap Index ETF, Vanguard Mid-Cap Growth Fund (VOT) a Invesco S&P Mid-Cap Low Volatility ETF (XMLV).

VOT je pasivně spravovaný fond. Replikuje CRSP US Mid Cap Growth Index, který pokrývá 158 amerických akcií se střední kapitalizací stylem růstu. XMLV sleduje index nízké volatility S&P Mid-Cap 400 s více než 90% svých aktiv. Index obsahuje 80 akcií se střední tržní kapitalizací s nejnižší 12měsíční realizovanou volatilitou z indexu S&P Mid-Cap 400.

Investiční banky se středním trhem

V odvětví investičních bank sestává Bulge Bracket z největších globálních investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch světa, tj. JP Morgan, Goldman Sachs a Barclays Capital. Banky Bulge Bracket obvykle nabízejí fúze a akvizice (M&A), počáteční veřejnou nabídku (IPO) a poradenství v oblasti podnikového financování velkým nadnárodním podnikům.

Investiční banky se středním trhem, které jsou menší než banky Bulge Bracket, obvykle poskytují služby společnostem se střední tržní kapitalizací. Mnoho investičních bank na středním trhu je bankami s úplnými službami, které také nabízejí služby komerčního bankovnictví, ale fungují na butikové platformě v oblasti investičního bankovnictví a kapitálových trhů.

Mezi příklady investičních bank na středním trhu patří BMO Capital Market, RBC Capital Markets a SunTrust. RBC Capital Markets a BMO Capital Markets jsou v seznamu Bulge Bracket na svém domácím trhu - v Kanadě -, ale ve srovnání s hráči z Wall Street jsou považovány za subjekty se středním trhem.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Hodnota podniku vs. hodnota vlastního kapitálu Hodnota podniku vs. hodnota vlastního kapitálu Hodnota podniku vs. hodnota vlastního kapitálu. Tato příručka vysvětluje rozdíl mezi hodnotou podniku (pevnou hodnotou) a hodnotou vlastního kapitálu podniku. Podívejte se na příklad, jak vypočítat každý a stáhnout kalkulačku. Hodnota podniku = hodnota vlastního kapitálu + dluh - hotovost. Zjistěte význam a způsob, jakým se každý používá při oceňování
  • Microcap Microcap Termín „microcap“, známý také jako micro-cap, se obecně používá pro společnosti s nízkou tržní kapitalizací, obvykle v rozmezí 50 až 300 USD
  • Malé a střední podniky Malé a střední podniky Malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found