Služba automatického převodu zákaznických účtů (ACATS) - jak to funguje

Automatizovaná služba zákaznických účtů (ACATS) je elektronický systém v USA, který umožňuje plynulý převod finančních cenných papírů zákazníka z obchodního účtu jedné instituce na obchodní účet v jiné. Instituce jsou obvykle zprostředkovatelské firmy. Zprostředkování Zprostředkování poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získávání půjček nebo nákup nemovitostí. Makléř je zprostředkovatel, který nebo banky.

Služba automatického převodu zákaznických účtů (ACATS)

Mnoho různých typů aktiv a investičních produktů se převádí pomocí ACATS, jako jsou akcie, dluhopisy, podílové fondy, anuity, opce, podílové fondy a hotovost. U transakcí v podílových fondech je ACATS připojen k systému fondů / služeb NSCC. Systém umožňuje rychlou opětovnou registraci finančních prostředků, když dojde k převodu účtu.

Vzhledem k tomu, že při převodu aktiv v pojišťovnictví se ACATS spojuje se službou Insurance Processing Service (IPS), aby poskytla informace nezbytné pro opětovnou registraci mezi dvěma společnostmi. Převod přes ACATS trvá přibližně šest pracovních dnů. Transakce ACATS však nejsou zaručeny, a proto je možné je zrušit, pokud některá ze stran převodu selže.

Systém byl vyvinut společností National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) Společnost National Securities Clearing Corporation (NSCC) poskytuje služby v oblasti řízení rizik, vypořádání a clearingu na americkém trhu s výměnou cenných papírů, který se stal dceřiná společnost společnosti Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). Systém nahradil předchozí systém převodu aktiv, který byl manuální.

DTCC je soukromá holdingová společnost vlastněná různými bankami a finančními institucemi, které zpracovávají většinu transakcí s cennými papíry v USA. Pouze společnosti, které jsou členy NSCC, mohou používat ACATS. Aby banky mohly používat ACATS, musí být členy DTCC.

souhrn

  • Služba automatického převodu zákaznických účtů (ACATS) je automatizovaný systém, který pomáhá převádět aktiva z jednoho obchodního účtu zákazníka na jiný.
  • ACATS byl vyvinut společností National Securities Clearing Corporation a nahradil dřívější systém, který byl manuální.
  • Systém pomáhá obchodníkům vyměňovat si různé druhy aktiv a poskytuje standardizovaný efektivní postup.

Jak funguje služba automatizovaného zákaznického účtu?

Standardní převod účtu mezi dvěma členy makléře a dealera by probíhal podle následujících kroků:

  1. Přijímající člen zahájí převod odesláním formuláře Transfer Information (TI) do ACATS. Formulář je také známý jako Transfer Initiation Form (TIF).
  2. ACATS přidělí převodu kontrolní číslo pro budoucí potřebu. ACATS také informuje doručujícího i přijímajícího člena uvedeného v TIF. Rovněž uvede požadovaný přenos do stavu „POŽÁDAT“ v systému. Pokud jsou předložené informace neúplné nebo ve špatném formátu, ACATS žádost zamítne a informuje člena, který žádost inicioval.
  3. Doručující člen buď přidá aktiva, která mají být převedena, nebo odmítne převod. Člen má jeden pracovní den, aby reagoval na výstup.
  4. Jakmile doručující člen přidá aktiva, která mají být převedena, obě strany převodu mají příležitost zkontrolovat aktiva, která jsou vybrána. ACATS převede stav na „REVIEW“ a oba členové mají dva pracovní dny na kontrolu aktiv. V případě, že se doručující člen rozhodne přidat, odstranit nebo upravit uvedená aktiva, ACATS převede stav na „REVIEW-ADJUST-DELIVERER“ a automaticky poskytne další pracovní den pro obě strany, aby aktiva zkontroloval.
  5. Vzhledem k povaze podílových fondů Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich a pojistných aktiv. Přijímající člen musí předložit požadované formuláře pro opětovnou registraci podílového fondu a pojištění.
  6. Po dokončení kontrolního období přepne ACATS účet do stavu „SETTLE PREP“. Toto období trvá jeden pracovní den a žádná strana nemůže provádět žádné další aktualizace nebo změny převodu.
  7. ACATS poté vydá zprávu oběma stranám s informacemi o aktivech vypořádaných při převodu. Členové budou mít usazovací rozhraní a ACATS pošle usazovací aktiva na rozhraní.
  8. Po převodu pak ACATS přesune účet do stavu „SETTLE CLOSE“ v systému. Prostřednictvím vypořádání peněz NSCC bude doručujícímu členovi odečtena tržní hodnota aktiv a přijímajícímu členovi bude připsána tržní hodnota aktiv.

Stejným postupem se postupuje, i když se jedná o hotovostní aktiva. Pokud je však jednou ze stran banka v převodu peněžních aktiv, vypořádá se prostřednictvím bezpečnostního platebního příkazu (SPO) v DTCC.

Výhody ACATS

  • ACATS je nákladově a časově efektivní.
  • Vyhovuje požadavkům FINRA.
  • Služba může snadno zpracovat více cyklů zpracování.
  • Urychluje osídlení a je zabezpečený.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) byl založen v roce 1970 s cílem standardizovat, automatizovat a zefektivnit zpracování
  • Managed Futures Managed Futures Managed futures je podtřída alternativních investičních strategií používaných velkými fondy a institucionálními investory k dosažení portfolia i trhu
  • Regulační úřad pro finanční průmysl (FINRA) Regulační úřad pro finanční průmysl (FINRA) Regulační úřad pro finanční průmysl (FINRA) působí jako samoregulační organizace pro společnosti obchodující s cennými papíry působící ve Spojených státech.
  • Bankovní převod Bankovní převod Bankovní převod je elektronický převod finančních prostředků mezi lidmi nebo subjekty. Umožňuje lidem ze vzdálených míst po celém světě bezpečný přesun

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found