Plán 13D - přehled, požadavky, akcionáři> 5%

Registrace podle plánu 13D je vyžadována podle pravidla 13D americké Komise pro cenné papíry (SEC). Každý, kdo nakoupí více než 5% veřejně obchodovaných cenných papírů společnosti Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. musí odeslat formulář SEC. Dokument se také nazývá Zpráva o skutečném vlastnictví.

Plán 13D podáníZdroj: archivy SEC

Příloha 13D podání odhaluje jména velkých akcionářů Zúčastněná strana vs. akcionář Pojmy „zúčastněná strana“ a „akcionář“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem. ve společnosti a účel (y) nákupu akcií. Dokument je poskytován společnosti vydávající cenné papíry a burzám, kde se s cennými papíry obchoduje.

SEC rovněž vyžaduje okamžitou změnu všech podstatných změn zveřejněných v harmonogramu. Filer musí neprodleně aktualizovat Přílohu 13D, aby odrážela jakoukoli podstatnou změnu, jako je výrazné zvýšení procenta zbývajících akcií společnosti, které vlastní.

Podobně jako v jiných podáních SEC je plán 13D k dispozici v databázi EDGAR US - EDGAR EDGAR je databáze, do které veřejné společnosti v USA ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti. . V databázi lze formulář 13D nalézt pod názvem „SC 13D - Obecné prohlášení o nabytí skutečného vlastnictví.“ SC13D / A je pozměněná verze podání.

Oddíly přílohy 13D podání

Plán 13D obsahuje sedm sekcí:

1. Zabezpečení, vydavatel a vlastník

Základní informace o typu a třídě zabezpečení a kontaktní údaje vlastníka zabezpečení.

2. Totožnost a pozadí

Základní informace o majiteli a odkazy na jakékoli zapojení do minulé trestné činnosti.

3. Výše ​​a zdroj fondů nebo jiné aspekty

Informace o původu peněz za transakci.

4. Účel transakce

Zde akcionář označuje cíl transakce. Sekce umožňuje investorům zjistit, zda je nadcházející transakce akvizicí, převzetím nebo zda se akcionář jednoduše domnívá, že akcie společnosti jsou podhodnoceny.

5. Zájem o cenné papíry emitenta

Expresní přehled účelu transakce, část zaznamenává počet získaných akcií a procento vlastnictví, které představuje.

6. Smlouvy, ujednání, dohody nebo vztahy s ohledem na cenné papíry emitenta

V této části plánu musí kupující zveřejnit veškeré dohody nebo vztahy, které mají s jakoukoli osobou ve vztahu ke společnosti.

7. Materiály, které mají být zařazeny jako exponáty

Obsahuje všechny exponáty, které mají být zařazeny do harmonogramu. Jedním z příkladů by mohl být dopis vedení, v případě nepřátelského převzetí Hostile Takeover Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přechodem akcionářům cílové společnosti, buď podáním nabídky nebo hlasováním na základě plné moci. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským.

Důležitost plánu 13D

Příloha 13D poskytuje investorům informace týkající se změn ve vlastnictví vlastního kapitálu společnosti a účelu těchto změn. Na základě těchto informací mohou investoři přijímat informovaná rozhodnutí o investování a hlasování.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení plánu 13D. Finance nabízí širokou škálu kurzů v účetnictví, finanční analýze a finančním modelování, včetně globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program . Abychom vám pomohli v kariérním postupu, podívejte se na další finanční zdroje uvedené níže:

  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • Kanada - SEDAR Kanada - SEDAR SEDAR je prohledávatelná databáze pro účetní závěrky veřejných společností, výroční zprávy a další dokumenty v Kanadě. SEDAR je zkratka pro: System for Electronic Document Analysis and Retrieval. Je to povinný registrační systém pro všechny veřejně registrované kanadské společnosti.
  • Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností jsou důležitým zdrojem dat a informací pro finanční analytiky. Vědět, kde tyto informace najít, je zásadním prvním krokem při provádění finanční analýzy a finančního modelování. Tato příručka nastiňuje nejběžnější zdroje podání veřejných společností.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found