Net-Net - přehled, NCAV, investiční úspěch a úskalí

Net-net je termín používaný pro společnost s tržní kapitalizací, která je menší než rozdíl mezi aktuálními aktivy společnosti a celkovými závazky. Rovnice nezohledňuje dlouhodobá aktiva, jako jsou pozemky, budovy a zařízení (PP&E) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) je jedním z hlavních dlouhodobých aktiv nalezených na rozvaha. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze provozních a budoucích výdajů společnosti a nehmotných aktiv.

Net-Net

Čisté čisté investování se používá se základním porozuměním, že pokud se prodá síťový net (společnost), krátkodobá aktiva Krátká aktiva Krátká aktiva jsou všechna aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti. by bylo použito k vypořádání závazků nebo závazků a zbývající částka (hotovost) bude mít větší hodnotu než tržní kapitalizace společnosti. Jinými slovy, cena akcií je pod čistou aktuální hodnotou aktiv (NCAV) společnosti.

Co je hodnota čistého současného aktiva (NCAV)?

Čistá hodnota současných aktiv (NCAV) je hodnota oběžných aktiv mínus celkové závazky, včetně prioritních akcií a podrozvahových závazků. NCAV se odvodí, když odstraníte složku dlouhodobých aktiv z celkových aktiv a ponecháte vysoce konzervativní odhad hodnoty společnosti v případě likvidace. Strategie NCAV a investování do čisté sítě byla založena ve 30. letech Benjaminem Grahamem a byla považována za dobrého zástupce pro měření hodnoty solventnosti společnosti v reálném světě.

Cena investice do NCAV

Příbuzným konceptem je vícenásobné zapojení NCAV. P / NCAV může pomoci investorům a analytikům určit, zda je akcie podhodnocena nebo nadhodnocena. Nízký P / NCAV znamená, že akcie jsou podhodnoceny. Společnost může změnit svoji NCAV odkoupením nebo vydáním kmenových akcií.

Net-Net Investing: The Warren Buffet Perspective

Strategii net-net použil Warren Buffet k růstu svých investic. Populárně to označoval jako investiční techniku ​​„doutník“. Strategie byla převzata od Grahama a Buffet přišel s jednoduchým pravidlem pro nákup akcií. Řekl, že pokud je cena akcií menší než 2/3 rozdílu mezi oběžnými aktivy a celkovými závazky, jedná se o čistou čistou akcii. Rovnice je uvedena níže:

Strategie investování do sítě

Buffet uvedl, že jediným pravidlem byla rovnice a není třeba analyzovat finanční výkazy společnosti, provádět fundamentální analýzu ani provádět kvalitativní či kvantitativní úsudky. Tato strategie byla trochu kontroverzní, protože většina obchodů s akciemi jako akcie typu net-net nejsou příliš vyhledávané a lidé se jim vyhýbají, protože obchodují za směšně nízké ceny. Lidé se navíc bojí investovat do společností, které mohou podstoupit bankrot (i když v takových případech existují i ​​případy vytváření zisku).

Úspěch strategie investování do sítě

Je zajímavé vidět, že navzdory tomu, že síť-síť je tak volatilní strategií, tato strategie přináší pozitivní výnosy. Existuje několik faktorů, proč je strategie net-net považována za úspěšnou, včetně:

1. Riziko akcií

Podíváme-li se na tržní data koše čistých čistých akcií, akcie mají tendenci vykazovat beta Beta Beta (β) investičního cenného papíru (tj. Akcie) je měřítkem jeho volatility výnosů ve vztahu k celému trhu. Používá se jako měřítko rizika a je nedílnou součástí modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM). Společnost s vyšší beta má větší riziko a také vyšší očekávané výnosy. (volatilita) větší než 1, což naznačuje, že jakýkoli pohyb na trzích způsobí větší dopad na změnu ceny akcií (což naznačuje, proč by tyto akcie mohly mít historicky lepší výkon než ostatní průměrné akcie).

2. Likvidita trhu

Pokud se akcie společnosti prodávají pod NVAC, je to obvykle malá společnost s nelikvidními akciemi. Vzhledem k tomu, že akcie se těžko kupují / prodávají, bude nějakou dobu trvat, než investor zareaguje na všechny novinky týkající se akcií. Za takové akcie proto investoři dostávají vyšší prémii, aby vyrovnali nelikvidní riziko, kterému jsou vystaveni.

3. Dlouhodobý obrat

Běžným konceptem v obchodování je, že se vše nakonec vrátí do průměrné hodnoty, a pokud si něco dříve vedlo špatně, bude to fungovat dobře teď. Studie naznačují, že čisté čisté akcie by mohly být dobré proto, že se jim dříve příliš nedařilo (i když se tento argument může zdát chybný a zaujatý).

4. Finanční potíže

Každá společnost, která vykazuje problémy s likviditou nebo solventností, má tendenci sbírat negativní reakci trhu. Negativní reakce často vede k tomu, že cena akcií klesne pod spravedlivou tržní cenu (což společnost podhodnocuje, a proto je potenciálně atraktivní investicí).

Úskalí investiční strategie Net-Net

Strategie net-net přichází s určitými úskalími, protože ne každý z ní může těžit. Technika investování nemusí vždy fungovat, přičemž někteří investoři při používání strategie prokazují měsíce nedostatečného výkonu. Tato strategie má tendenci se dařit, pokud se používá pro delší časový horizont. Investiční horizont Investiční horizont je termín používaný k identifikaci doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů se ziskem. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem je však často míra rizika investora (na základě faktorů úspěchu uvedených v předchozí části).

Další problém strategie nastává, pokud investoři nediverzifikují a při práci se soustředí na jednu až dvě akcie. Je možné, že ne každá čistá-čistá akcie zveřejňuje očekávané zisky, takže je velmi důležité diverzifikovat a investovat do koše čistých čistých akcií. Strategie net-net funguje dobře pro nelikvidní akcie a protože většina investorů není schopna nakupovat akcie kvůli omezeně obchodovanému objemu, nakonec z této strategie nebudou mít prospěch.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je zobrazuje v rozvaze. Závazek nastává, když společnost prošla transakcí, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů.
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností
  • Čistá hodnota aktiv na akcii (NCAVPS) Čistá hodnota aktiv na akcii (NCAVPS) Čistá hodnota aktiv na akcii, zkráceně NCAVPS, je finanční metrikou pro hodnocení atraktivity akcie. Je to termín, který byl propagován
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found