Stáž v privátním bankovnictví - Průvodce po stáži v privátním bankovnictví

Privátní bankovnictví označuje služby, které si banky rezervují pouze pro své největší a nejbohatší zákazníky. Stáž v privátním bankovnictví nabízí jednotlivci možnost pracovat se zákazníky, kteří jsou známí jako „jednotlivci s vysokým čistým jměním“ (HNWI). Jak název napovídá, tito zákazníci mají mnohem více peněz než průměrný člověk. Díky tomu mohou své peníze investovat mnoha různými způsoby. Například osoba s ročním příjmem 30 000 $ po zdanění si může dovolit jen několik úsporných a investičních schémat. Na druhou stranu je člověku s ročním příjmem 10 000 000 USD poskytováno více možností spoření a investic Capital Allocation Line (CAL) a Optimal Portfolio Step by step guide to constructing the portfolio Frontier and Capital Alocation Line (CAL). Linka přidělení kapitálu (CAL) je čára, která graficky zobrazuje profil rizika a výnosů rizikových aktiv a lze ji použít k nalezení optimálního portfolia. . Například HNWI může investovat část svých příjmů do podílových fondů a další část do nemovitostí.

Klíčovým konceptem zde je, že jak člověk zbohatne, jeho bankovní potřeby se mění a rozšiřují. Privátní bankovnictví poskytuje služby těm lidem, jejichž úroveň bohatství je nad určitou předem stanovenou hranicí. Různé banky používají různé prahové hodnoty, které se pohybují od 100 000 do 15 000 000 USD, v závislosti na typech nabízených služeb.

Stáž v privátním bankovnictví

Co můžete čekat od stáže v privátním bankovnictví?

Na rozdíl od standardních služeb komerčního bankovnictví jsou služby privátního bankovnictví velmi personalizované a často se výrazně liší od služeb nabízených běžným bankovním zákazníkům. Kromě správy majetku zákazníka a poskytování poradenství ohledně potenciálních investičních příležitostí nabízejí soukromé banky také právní poradenství, správu otázek souvisejících s dědictvím a pomoc při řešení sporů.

Nyní by mělo být jasné, že stáž v privátním bankovnictví, stejně jako kariéra v privátním bankovnictví, může zahrnovat širokou škálu pracovních povinností. Například typ práce pro stážistu se zájmem o správu majetku se bude lišit od typu práce pro stážistu se zájmem o správu vztahů s klienty. Správce majetku v soukromé bance může být odpovědný pouze za správu investičního portfolia jednoho zákazníka, zatímco správce majetku ve standardní komerční bance se může starat o investiční portfolia několika zákazníků.

Na základě zájmů stážisty bude přidělen ke konkrétní divizi, jako je správa majetku nebo vztahy s klienty, a bude také přiřazen ke konkrétnímu zákazníkovi. Například stážista se zázemím / zájmem o finance může být přidělen jednotce pro správu majetku, zatímco stážista s pozadím počítačové vědy může být přiřazen ke konkrétnímu zákazníkovi, který chce investovat do kryptoměn Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny který je založen na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými. jako jsou bitcoiny.

Důležitost důvěrnosti

Jednou z klíčových výhod privátního bankovnictví je vysoká úroveň důvěrnosti a anonymity, kterou poskytuje. Zákazníci privátního bankovnictví se skládají z některých nejbohatších a nejmocnějších lidí na světě. Tito klienti často vyžadují přísnou důvěrnost ve vztahu k jejich bankovním aktivitám.

Před finanční krizí v letech 2007–2008 byly služby privátního bankovnictví téměř stoprocentně anonymní. Po krizi byly soukromé banky podrobeny důkladné kontrole a byly nuceny dodržovat určitá vládní nařízení. To bylo provedeno za účelem zlepšení odpovědnosti a prevence finančních krizí v budoucnosti.

Výhoda praxe nebo kariéry v privátním bankovnictví

Protože dlouhodobé vztahy se zákazníky jsou pro úspěch soukromé banky zásadní, je jedním z důležitých aspektů privátního bankovnictví zajištění spokojenosti jejích zaměstnanců.

Zvažte například manažera bohatství, který pracoval s konkrétním zákazníkem pět let. Manažer bohatství zná všechna jednání zákazníka, a může mu tak poskytnout konkrétní služby, které potřebuje. Pokud by správce majetku nebyl spokojen se svým zaměstnavatelem, mohl by být v pokušení odejít a vzít si zákazníka s sebou. Pro soukromé banky je obzvláště důležité udržovat spokojenost svých zaměstnanců - více než v jiných průmyslových odvětvích. Privátní banky navíc do svých zaměstnaneckých smluv často zahrnují doložku o nekonkurování. Děje se tak, aby se zabránilo přesně výše popsané situaci.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce praxí v privátním bankovnictví. Chcete-li dále zdokonalovat vzdělávání ve finančním odvětví, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Manažer pro vztahy s investory Manažer pro vztahy s investory Manažer pro vztahy s investory má odpovědnost za překlenutí komunikační propasti mezi vedením společnosti a jejími investory. Manažer vztahů s investory pomáhá podporovat uvolňování informací, vyřizování dotazů a schůzek, poskytování zpětné vazby vedení, krizový management, schůzky analytiků
  • Školení pro investiční bankovnictví Školení pro investiční bankovnictví - Kurzy finančního finančního modelování a oceňování pro školení nových analytiků a spolupracovníků v divizi investičního bankovnictví (IBD). Tréninkové programy obvykle začínají v létě a trvají přibližně 6 týdnů. Analytici dostávají příležitost rozvíjet své technické dovednosti v aplikacích Excel, finance,
  • Průvodce zaměstnáními v soukromém kapitálu Kariéra Průvodce zaměstnáními v soukromém kapitálu Tento kariérní průvodce místy v soukromém kapitálu poskytuje všechny informace, které potřebujete vědět - pozice, plat, tituly, dovednosti, postup a mnoho dalšího. Podniky soukromého kapitálu jsou společnosti zabývající se správou investic, které získávají soukromé podniky sdružováním kapitálu poskytovaného jednotlivci s vysokým čistým jměním (HNWI) a institucionálními investory.
  • Názvy pracovních míst v oblasti finančního účetnictví Pracovní místa Procházejte popisy pracovních míst: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, státní pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found